ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Freone şi raze cosmice — principalii vinovaţi de încălzirea globală?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Razele cosmice, şi clorofluorocarburile (CFC), au, de asemenea, freon, au o influenţă mai mare asupra climei globale decât emisiile de CO2, spun cercetatorii de la Universitatea de la Waterloo.

Gângurit Bin Lu (Qing-Bin Lu), profesor de Fizică şi Astronomie de la Universitatea dezvaluit detalii ale investigaţiei sale, potrivit căruia CFC, utilizat la scară largă de refrigerare şi de razele cosmice care vin pe Pamant din spatiul influenţa Pământului climatice mai mult emisiile de CO2 . Rezultatele cercetărilor sale, pe baza atmosferice si masuratori prin satelit, şi de la sol date staţii de observare, stratul de ozon al Pământului şi raze cosmice de fluxuri, publicat în revista de prestigiu Fizica Rapoarte.

"Modelele noastre climatice nu sunt confirmate de asociere între CO2 atmosferic şi temperatura medie pe Pamant" - spune gângurit Bin Lu. "Datele disponibile la dispoziţia noastră ne permite să mai probabil să judece că freon cu razele cosmice sunt principalele cauze ale schimbărilor în mărime de gaura de ozon din Antarctica, precum şi cauza principală din ultimele decenii ale schimbărilor climatice. Aceste rezultate au fost o surpriză pentru mine, aşa cum am fost iniţial axat pe studierea proceselor de formare a gaurilor de ozon, şi nu de încălzire globală "- sume de până Lou.

În concluziile cercetătorului, din anul 1950 până în prezent climatice în zona arctică şi CFC Antarctica si razele cosmice cu nici un rol semnificativ de CO2.

Conţinut în atmosfera Pământului freon, care este, de asemenea, un gaz cu efect de seră, este redus în mod semnificativ în anul 2000. Din acel moment, scăderea temperaturii globale medii de pe Pamant. La acea vreme, ca cresterea rapida a dioxidului de carbon în atmosfera Pământului a început cu 1850 şi continuă şi astăzi.

În studiul său, punctele de autor faptul că încălzirea globală observată 1950 - 2000, iar din 2000 vom vedea semne de racire globala. Viitorul tendinţă de răcire a planetei continua în următorii 50 de ani.

Rolul de CO2 în încălzirea planetei 1950 - 2000, a fost mult exagerate, aceasta indică în mod indirect dezvoltarea rapidă a industriei c 1850 - 1950. În ciuda o creştere semnificativă a conţinutului de CO2 din atmosferă, în această perioadă, temperatura medie pe planetă a crescut doar cu aproximativ 0,1 ° C.

La Pământului climatice este, de asemenea, influenţată şi de razele cosmice, intensitatea a încasărilor pe Pământ, care depinde de ciclul solar (activitatea solara). Când soarele în condiţii de siguranţă, mai multe raze cosmice depaseste campul magnetic al Soarelui şi atinge pământul, provocând formarea atmosferei planetare a condensarea aburului. Ca rezultat, nori în creştere, de răcire a planetei.

În lucrările publicate anterior Lu demonstrat că razele cosmice şi nu radiaţii ultraviolete joacă un rol cheie în distrugerea stratului de ozon. Pentru a dovedi ipoteza lor de către autor, intervalul de timp 1980 - 2007, care se potriveşte de doi ani, ciclu solar 11, monitorizează starea stratului de ozon şi intensitatea razelor cosmice.

priroda.su

Duminică, 03 ianuarie 2009
Vizualizări: 1606

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
47
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
114
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
202
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
183