ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fructele si legumele ecologice contin mai multi antioxidanti




 

Fructele, legumele si cerealele organice au un nivel mai ridicat de antioxidanti si un nivel mai scazut de pesticide decat produsele crescute conventional, arata o analiza extinsa a studiilor care s-au facut pana acum pe aceasta tema.
Culturile organice contin cu 17% mai multi antioxidanti decat culturile crescute conventional. “Studiul arata foarte clar ca modalitatea in care crestem mancarea are un impact”, spune Carlo Leifert, profesor de agricultura ecologica la Newcastle University din Anglia care a coordonat cercetarea. “Daca cumperi fructe si legume organice poti fi sigur ca ai, in medie, mai multi antioxidanti la acelasi nivel de calorii”, a adaugat el.
Rezultatele contrazic o analiza similara publicata in urma cu doi ani de cercetatorii de la Stanford care au descoperit ca exista doar diferente minore in ce priveste continutul nutritional intre mancarea organica si cea conventionala.
In orice caz, noul studiu nu sustine ca a manca organic duce la o sanatate mai buna, dar alte studii au aratat ca antioxidantii scad riscul de cancer si alte afectiuni.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 14 septembrie 2014 11:07
Vizualizări: 1681

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
222
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
409
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
280
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
379