ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Frunzele de varză în medicina populară

În medicina populară varza proaspătă sau murată se folosește în cazul bolilor de ficat, stomac, rinichi.

Cu ajutorul frunzelor de varză erau tratate guta, rănile, ulcerele, contuziile, mastita, angina, tromboflebită, artrita, durerile articulare si acutizarea reumatismului.

Moarea de varză este utilizată pentru gargare în cazul inflamării gingiilor, intern, pe nemîncate, cîte 3-4 pahare în cazul constipațiilor.

Sucul de varză stimulează secreția sucului gastric și duodenal și este folosit în cazul gastritelor, ulcerului cu hipoaciditate.

Sucul proaspăt este oportun pentru tratarea maladiilor ficatului și inimii, câte ½ pahar, de 2 ori pe zi.

Decoctul din frunze cu miere este un remediu vechi pentru tratarea catarului organelor respiratorii, cîte ¼ pahar de 3-4 ori pe zi.

Decoctul din frunze proaspete ajută la depășirea insomniei, supraoboselii, susține funcțiile splinei – cîte ½ de pahar înainte de somn.

Semințele de varză este un remediu anti-helmintic.

Decoctul și semințele încetinesc intoxicația alcoolică și ajută împotriva mătreții.

Decoctul din frunze normalizează ciclu menstrual.

Pentru cei care visează să dea jos niște kilograme în plus este un produs de neînlocuit. Dacă la dejun și cină veți mînca cîte o porție de salată din roșii, măr sau morcov, se lansează un mecanism de normalizare a greutății. Timp de o lună, puteți scăpa de pînă la 5 kg.

În cazul deficitului de vitamina C, soluția este varza albă obișnuită. După conținutul de vitamina C aceasta depășește citricele.

 

Sursa: rus-health.info

Miercuri, 20 aprilie 2016
Vizualizări: 1351

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
25
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
44
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
64
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
178