ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Frunzele de varză în medicina populară

În medicina populară varza proaspătă sau murată se folosește în cazul bolilor de ficat, stomac, rinichi.

Cu ajutorul frunzelor de varză erau tratate guta, rănile, ulcerele, contuziile, mastita, angina, tromboflebită, artrita, durerile articulare si acutizarea reumatismului.

Moarea de varză este utilizată pentru gargare în cazul inflamării gingiilor, intern, pe nemîncate, cîte 3-4 pahare în cazul constipațiilor.

Sucul de varză stimulează secreția sucului gastric și duodenal și este folosit în cazul gastritelor, ulcerului cu hipoaciditate.

Sucul proaspăt este oportun pentru tratarea maladiilor ficatului și inimii, câte ½ pahar, de 2 ori pe zi.

Decoctul din frunze cu miere este un remediu vechi pentru tratarea catarului organelor respiratorii, cîte ¼ pahar de 3-4 ori pe zi.

Decoctul din frunze proaspete ajută la depășirea insomniei, supraoboselii, susține funcțiile splinei – cîte ½ de pahar înainte de somn.

Semințele de varză este un remediu anti-helmintic.

Decoctul și semințele încetinesc intoxicația alcoolică și ajută împotriva mătreții.

Decoctul din frunze normalizează ciclu menstrual.

Pentru cei care visează să dea jos niște kilograme în plus este un produs de neînlocuit. Dacă la dejun și cină veți mînca cîte o porție de salată din roșii, măr sau morcov, se lansează un mecanism de normalizare a greutății. Timp de o lună, puteți scăpa de pînă la 5 kg.

În cazul deficitului de vitamina C, soluția este varza albă obișnuită. După conținutul de vitamina C aceasta depășește citricele.

 

Sursa: rus-health.info

Miercuri, 20 aprilie 2016
Vizualizări: 1306

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
50
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
317
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
232
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
372