ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Fulgere.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translateDespre limba uscată cu fermoar de statistici

Lightning este un gigant scântei electrice de descărcare de gestiune între nori şi suprafaţa Pământului, sau între nori, sau între diferitele părţi ale nor. Sub formă de trăsnet este de obicei similar cu rădăcini ramificat în copac cer umflate. Lungimea fulgere liniare este de câteva mile, dar poate ajunge până la 20 km sau mai mult. Principalul canal de fulger a mai multe sucursale in lungime de 2-3 km. Diametru de un canal fulgere este 10 - 45 cm lungime de existenţă a fulgere este de mai multe zecimi de secundă. Viteză medie de un fulger 150 km / sec. Intensitatea curentului din interiorul canalului de trăsnet ajunge 200000 A. temperatura de plasmă în fulgerul mai mult de 10000 ° C. intensitatea câmpului electric în interiorul thundercloud este de 100 - 300 V / cm, dar înainte de fulgere în cantităţi mici separate, se poate ajunge până la 1600 V / cm. Taxa medie este de 30-50 thundercloud pandative. Fiecare descărcare de gestiune fulgere este transferată 1 - 10 pandative de energie electrică. Împreună cu fulgere liniare cele mai frecvente apar uneori raketoobraznaya, margele şi fulgere mingea. fulgere Raketoobraznaya apare foarte rar. Aceasta durează 1-1,5 secunde şi este lent în curs de dezvoltare între descărcarea de gestiune nori. De specii foarte rare de fulger ar trebui să includă, de asemenea, beadlike. Acesta are o lungime totală de 0,5 secunde şi pare a ochiului, în nori, în forma de margele luminos cu un diametru de 7 cm, minge de foc în majoritatea cazurilor, reprezinta formarea unui diametru sferice de pământ de suprafaţă de 10-20 cm, iar înălţimea de nori la 10 m. pământ în fiecare secundă observat o medie de aproximativ 100 de descărcările electrice liniare, de putere medie, care este petrecut în jurul Pământului la formarea de furtuni este egală cu 1018 ERG / sec. Este interesant de observat că energia de condens lansat în nor furtună cu o amprenta la sol de dimensiuni medii de aproximativ 30 km2 în ploaie de intensitate medie este de aproximativ 1021 ERG. Asta este, energia eliberată în timpul precipitarea thundercloud, semnificativ mai mare decât a energiei electrice.


fulger Formarea de fulger

Cele mai multe fulgere are loc în nori cumulonimbus, ei sunt chemaţi apoi tunete, fulgere, uneori, format in ns, şi în timpul eruptiilor vulcanice, tornade si furtuni de praf.

De obicei, există fulgere liniare, care se referă la aşa-numitele. electrodeless de descărcare de gestiune, pe măsură ce încep (şi final) în grupuri de particule incarcate. Acesta le defineşte unele inexplicabile proprietăţi în continuare că diferentia de descărcările electrice între electrozi. Deci, fulgere nu intra in scurt decât câteva sute de metri, ele apar în câmpurile electrice mult mai slabă decât domeniul în evacuări interelectrode, colectarea taxelor suportate de fulgere, apare în câteva milisecunde, cu o multitudine de mici, bine izolate de la fiecare alte particule situate în volumul mai multe km3. Studiat procesul de cele mai multe fulgere în nori de furtună, cu fulgere pot avea loc, în nori, ele însele - fulger vnutrioblachnye, şi poate lovi la sol - fulger la sol. Pentru apariţia de trăsnet este necesar ca o relativ mici (dar nu mai puţin de unele critice) suma de nori format un câmp electric (a se vedea Electricitatea), cu o intensitate suficientă pentru a iniţia o descărcare electrică (~ 1 mV / m), şi o mare parte din nor-ar fi existat domeniul de medie tensiune suficientă pentru a menţine începutul descărcarea de gestiune (~ 0,1-0,2 MV / m). În fulgere nor de energie electrică se transformă în căldură şi lumină.


descărcarea de gestiune Lightning poate să apară între electrificate nori adiacente sau între nori electrificate şi pământul. Picnu precede apariţia unei diferenţe de potenţial electric de mare între nori adiacente sau între nor şi sol, ca urmare a separării şi acumularea de energie electrică atmosferice, ca urmare a proceselor naturale, cum ar fi ploaie, ninsoare, etc Care au apărut în acest fel, diferenţa de potenţial poate ajunge la un miliard de volţi, şi descărcarea ulterioară a energiei electrice acumulate prin atmosferă poate crea curente pe termen scurt 3 la 200 kA.

fulger Pentru a explica electrificarea thunderclouds a dezvoltat o serie de teorii. In 1929 Dzh.Simpson propus o teorie care explică destrămarea electrizant de picaturile de ploaie debitul de aer. Ca rezultat al fragmentării picături mari care se încadrează mai incarcate pozitiv, iar restul în partea superioară de nori mai mici - negativ. Baza teoriei de inducţie, a propus în 1885, este presupunerea că sarcinile electrice sunt separate printr-un câmp electric de pe Pământ, care are o sarcină negativă.

În teorie, gratuit ionizare C. Wilson presupune că electrificarea este rezultatul acumulării selectivă a ionilor în atmosfera picături de dimensiuni diferite. Este posibil ca electrificarea thunderclouds printr-o acţiune comună a tuturor acestor mecanisme, dar cel principal este căderea destul de particule mari, electrificate prin frecare a aerului.

fulger Şi, în sfârşit, un fapt interesant:
Lightning de 6 ori mai multe şanse să se încheie în bărbaţi decât la femei

Numai în SUA, de trăsnet în fiecare an, afectează aproximativ 1000 de persoane, dintre care 200 mor. Corpul uman este un bun conductor, muschii si vasele de sânge în mare parte compus din apă, şi nervii sunt capabili de a transporta semnale electrice. Este interesant faptul că 86% din victime - bărbaţi. Dacă acestea au o fiziologie speciale, un exces de testosteron, dacă acestea sunt în aer liber mai des decat femeile, realizarea cea mai mare parte viaţa lui de acasă. Dar mai are încă o bună şansă de supravieţuire în timpul unui trăsnet. Desigur, temperatura în timpul descărcării de gestiune este foarte mare, dar de obicei dureaza un timp scurt şi nu conduce întotdeauna la arsuri grave. Curentul principal de fulgere este de multe ori trece pe suprafaţa corpului, astfel încât cei mai mulţi oameni lovit de fulger nu mor.

Un om care se confruntă prins în aer liber, dacă pescuit, vânătoare sau excursie încercaţi să găsiţi un azil de pământ. Această protecţie poate servi ca o pădure. Nu ascunde în apropierea singur copac ca posibil scurt circuit între un copac şi o persoană (rezistenţa umană în jur de 500 ohmi - mai puţin de un copac). Nu înot în timpul unei furtuni în apă, deoarece apa este un bun conductor de electricitate.

fulger Un semn că vă aflaţi într-un câmp electric, poate servi ca un fir de păr burzuluială, care va publica o lumina trosni. Dar aceasta este doar părul uscat. Dacă nu există un refugiu, pentru a reduce riscul în timpul unei furtuni cu fulgere este mai bine să se aşeze pe coapse său în poziţia cea mai joasă şi aşteptaţi în vreme rea. În cazul în care furtuna a trecut cu succes, puteţi continua să-şi exercite afacerii sale. Dacă fermoar te-a ranit, dar esti inca in stare sa gandeasca, ar trebui să fie cât mai curând posibil pentru a vedea un medic. Medicii cred că un om care a supravieţuit după o grevă fulger, chiar şi fără a primi arsuri grave de cap şi corp, pot obţine ulterior complicaţii în formă de abateri în activitatea cardiovasculare şi neurologice de la normă. Cu toate acestea, pot fi evitate.

Un caz de supraveghetor parc de S. U. Roy Sullivan, în care durata de viaţă a şapte ori (în perioada 1942 - 1977) fulgere învins, în plus, este foarte slab, cu pierderea de degete, arsuri, piept, spate şi membrelor, de două ori în cap luminat părului. Dar a muritel nu a fost de la furtuna, şi sa sinucis din dragoste neîmpărtăşit. Deşi nu este dovedit, că din cauza sentimentelor excesiv nu ar putea deveni un fulger.

Luni, 16 iulie 2007
Vizualizări: 12100

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
55
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
102
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
144