ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Gard viu




Un rol important în proiectarea terenului, fie o vilă, sau o moşie mare, îl are gardul. Un gard viu la dacea poate deveni o alternativă excelentă a gardului tradiţional din lemn sau din piatră. Gardul verde va îndeplini nu doar rolul defensiv, dar şi estetic, de vindecare. Rolul protector constă într-o acoperire standard a terenului şi a casei de ochii indiscreţi, rolul estetic este, de asemenea, clar: gardul va bucura proprietarii şi va deveni o parte a designului peisagistic. Dar, rolul vindecător este şi mai interesant. Praful nu va trece printr-o astfel de barieră, deoarece cea mai mare cantitate va rămâne pe frunziş, iar plantele vor emite mai mult oxigen decât în condiţii obișnuite.

În afară de toate celelalte beneficii ale gardului viu la dacea, datorită acestuia aerul va fi săturat cu uleiuri esenţiale utile. Deşi acest lucru depinde de soiul plantelor care vor alcătui gardul nostru. Deci să vedem ce fel de plante să alegem pentru gardul viu.

 

 

Gard viu

 

Plante şi arbuşti pentru gard viu

Varianta ideală, desigur, ar fi oleandru şi arbuştii asemănători. Însă această plantă creşte foarte încet, la fel ca şi toate coniferele. La dacea avem nevoie de un gard viu, cu o creştere rapidă, prin urmare vom trece în revistă alte tipuri de plante.

În primul rând, este important să ştiţi că gardul verde cel mai bun se face din două rânduri. Primul rând se formează din arbuşti mici, vor fi adecvate plantele precum trandafir, agrişă, caprifoi, coacăză neagră, cătină şi altele. Este esenţial ca culturile reprezentative ale rândului exterior să tolereze bine tăierea. Al doilea rând poate fi reprezentat din: liliac, salcâm galben, unele conifere (dacă veţi reuşi să cumpăraţi şi să sădiţi răsaduri de o înălţime de cel puţin 1,5 m) şi alţi arbuşti înalți potriviţi pentru gard viu.

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Plante pentru gard viu

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Plante de o creştere rapidă pentru gard viu

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Gard verde

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 


 

Etape de plantare a gardului viu

În primul rând, este necesar să trageţi în jurul unui perimetru al viitorului gard un cablu de o grosime medie. De la această linie ar trebui să vă îndepărtaţi cu aproximativ 50 cm.

Apoi săpaţi un şanţ destul de larg şi adânc – urmăriţi starea sistemului de rădăcină. Cu cât ea este mai dezvoltată, cu atât mai mult spaţiu necesită.

În şanţul excavat ar trebui să presăraţi puţin îngrăşământ, iar turbă (humus sau gunoi de grajd), - în cantitate suficientă. După aceasta este necesar să udaţi pământul şi să-l lăsaţi un timp pentru a absorbi umezeala.

Este necesar să sădiţi plante la o distanţă scurtă, dar nu foarte aproape una de alta. Cel mai bine e să faceţi ceva de tip o tablă de şah: tufişuri interioare (al doilea rând) sunt plantate la o distanţă de 30-40 cm şi între ele şi un pic mai înainte - arbuşti mici din rândul exterior.

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Plantarea gardului viu

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Gard viu

 

Îngrijirea gardului viu - sfaturi şi recomandări

  1. Gardul trebuie să fie udat, nu permiteţi plantelor să simtă sete. Nu uitaţi să udaţi gardul în special în perioadele lungi de timp cald.
  2. Periodic fertilizaţi plantele (în timpul sau înainte de irigare). După plantare, este de dorit să tăiaţi arbuştii.
  3. Plantaţi gardul viu în mijlocul toamnei. Plantele vor reuşi să se înrădăcineze înainte de îngheţuri, iar primăvara vă vor bucura cu o verdeaţă proaspătă.
  4. De proiectarea frumoasă a gardului viu vă puteţi ocupa în sezonul următor: să răsuciţi ramele şi să redaţi orice formă arbuştilor.
  5. Nu uitaţi să tăiaţi gardul verde cel puţin primăvara, înainte de sezonul vegetativ. Altfel gardul nu va împodobi grădina, ci va arăta ca un desiş urât, brusc crescut în jurul perimetrului casei.
  6. Pentru a crea un gard verde, puteţi folosi şi plante căţărătoare. Acestea pot fi tot felul de viţă de vie şi de iedera, trandafiri căţărători, wisteria şi chiar hamei.

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Îngrijirea gardului viu

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Tăierea gardului viu

 

În general, nu ezitaţi să inventaţi lucruri noi şi creşteţi un gard verde viu şi frumos, atunci odihna şi munca pe teren vor aduce doar plăcere. Mai mult decât atât, în afară de forme standard, veţi putea crea adevărate capodopere, tunse în diverse forme, cum ar fi sculpturile verzi - topiary.

 

Живая изгородь – создаем зеленый забор на даче 

Gardul viu decorativ

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 02 august 2012 17:01
Vizualizări: 23529

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
173
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
292
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
413
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
282