ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Geneticianul ucrainean, Alexander Koliada dezbate miturile despre alimentația sănătoasă (video)

Carnea, lactatele, zahărul și sarea sunt produsele care, în cazul consumului greșit, pot avea consecințe negative pentru sănătate. În cadrul seminarului „Reducem riscurile: Instrucțiuni de supraviețuire în jungla urbană”, expertul ucrainean în genetică Alexander Koliada, a vorbit despre adevărul și miturile alimentației sănătoase și cum putem trăi mai mult consumând corect aceste produse.

Alexander Koliada susține că regula primordială în stilul de viață sănătos este să reduci consumul de produse nocive, în cazul în care nu este posibil renunțarea definitivă la acestea. De asemenea, specialistul a declarat că nu există produse “magice”, care să înlăture definitiv riscul dezvoltării de cancer sau de alte boli. Este important, în schimb, să ținem cont de regimul alimentar pe care îl avem, cu precădere de ora la care mâncăm, de alimentele pe care le consumăm, conținutul acestora și de maniera în care le combinăm.

Iată și alte lucruri pe care trebuie să le cunoaștem despre alimentație:

Statisticile denotă că 70% dintre produsele considerate bune pentru inimă sunt, de fapt, nocive pentru alte organe.

Până în prezent nu a fost identificată o metodă mai bună de a prelungi viața decât prin limitarea numărului de calorii, printr-o alimentație echilibrată.

Cel mai relevant semn că un aliment e sănătos pentru organism, este acela că elementele pe care conține contribuie la prelungirea vieții.

Carnea fiartă poate avea aceleași beneficii pentru sănătate ca și fructele de mare

Lactatele sunt sănătoase doar dacă consumul acestora nu depășește 200 de grame pe zi.

Zahărul nu este un inamic al organismului uman, ci este un aliat indispensabil. El poate deveni dăunător, însă, numai dacă se depășește consumul a 25 de grame pe zi, în cazul femeilor și 37 de grame, pentru bărbați.

Inamicul nr. 1 nu este zahărul, ci sarea. Nu este recomandat să consumăm, zilnic, mai mult de 5 grame de sare. Cu toate că majoritatea bucatelor nu par gustoase, dacă nu conțin “suficientă” sare, putem compensa “lipsa” acesteia prin diverse condimente, ce dau un plus de gust, bucatelor.

 

Marţi, 12 noiembrie 2019
Vizualizări: 2661

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
72
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
206
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
93
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
93