ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Gestionarea EcovillageAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

O serie de articole: "Ecovillage: etape de succes şi complexitatea emergente" Imagine ecovillage Formarea ecovillage colective şi acceptarea de noi membri Cetăţenii şi ekoposelentsy Dorinţa şi capacitatea de a explica ideea de oameni din ecovillage. Relaţiile cu autorităţile şi sătenii. Gestionarea Ecovillage
Concluzionează un articol din "Ecovillage Organizaţia: etape de succes şi complexitatea emergente." Vreau să dezvolte o temă legată de necesitatea de a controla procesele sociale în Ecovillage. În articolele precedente tratate cu imaginea ecovillage, formarea echipei în ecovillage şi admiterea de noi membri, diferenţele dintre colonişti din ce în ce de viaţă şi de "cetăţeni" şi dorinţa şi capacitatea de a explica ideea de oameni din ecovillage. relaţiile cu autorităţile şi sătenii.


În orice educarea publicului, şi eco-decontare nu este o excepţie de la acest lucru, formată întreaga gamă de relaţii publice este caracterizată de societate civilizată modernă. Aceasta este o principiile sociale şi morale, relaţiile economice şi economice, juridice, etc Toate aceste instituţii sociale sunt concepute pentru a combina, echilibrul şi de a optimiza aspiraţiilor sociale. Nici o exagerare, cred eu, ar spune că, odată cu apariţia şi dezvoltarea unor asemenea relaţii, caracterizat prin existenta si dezvoltarea, formarea socială, care în acest caz se numeşte eco-decontare. Şi nu contează ce etapă a dezvoltării sale este, gestionarea eficientă a proceselor de public este un priorităţile cheie de dezvoltare.

Toate modelele de administraţie publică, într-un sens foarte generalizarea, reprezintă un model diferit de relaţii, a democraţiei şi monarhiei, exprimată în principiile de autoritate centralizată şi descentralizată. În cazul în care principiile monarhice proiectat pentru a ajuta avans pârghiile principale de energie mai viteji şi demnă, şi democraţia este în slujba ideilor de egalitate şi fraternitate, idei care interesele majorităţii. Aici nu ne va lua în considerare toate avantajele şi dezavantajele diverselor forme de guvernanţă bazate pe aceste principii, ca toate sunt destul de standard şi accesibile de studiu de o varietate de surse, notând însă că unele dintre ele sunt cu adevărat eficiente şi de succes în dezvoltarea unor structuri sociale. Astăzi există multe exemple de succes manifestările lor în aşezări mari şi în creştere, unele dintre ele sunt descrise de către Dmitri Vil'khovyi . Dar să ne întrebăm dacă soluţionarea ecologice, în principiu, distinct de toate celelalte structuri sociale şi, în consecinţă, dacă aceasta este calea obişnuită pentru permis de conducere? Aş putea spune că există o diferenţă fundamentală, şi metoda uzuală de control ne îndepărtează de principal, cele mai importante sarcini ale proiectului.

Ideea de bază a bunurilor de familie nu este atât de mult în dezvoltarea de public sau privat infrastructurilor de satul sau proprietăţi individuale, case, gradini, iazuri, păduri, restul sistemului de susţinere a vieţii, cum sa dezvolte conştientizare în formarea spiritului individual. Grad înalt de conştientizare, un spirit puternic, o rată mai mare de a gândi, de sănătate fizică, în cele din urmă, toate acestea şi multe altele, ca o consecinţă a Ramyslu de cei care aleg să se stabilească casele lor ancestrale, ar trebui să conducă la succesul în toate celelalte sfere ale vieţii, spaţiu de frumoasă şi bogată de case ancestrale, viaţa strălucitoare şi de succes social, etc Desigur, cineva ar putea argumenta, de ce nu invers, spaţiul creat de mine va fi de a promova şi dezvolta toate aceste calităţi. Aici voi explica, spaţiul va dezvolta exact calităţile care au investit în el creatorul acestui spaţiu, nu există pur şi simplu nici un alt poate fi. Asta este, în cazul în care au fost investite în spaţiu, dragostea pentru frumusetea naturii, respectul pentru viaţa, în principiu, etc este un lucru, dar dacă principalele priorităţi au fost întotdeauna comoditate, confort, etc dovedi destul de diferite, deşi numele va fi aceeaşi: "patrimoniu". În consecinţă, dacă, dimpotrivă, la mosia familiei de spatiu, va rămâne în acelaşi spaţiu de tam-tam, griji nesfârşite şi interesele mercantile.

Cu alte cuvinte, rata de dezvoltare a ideii Ecovillage format din case de rudenie, nu asupra reformei sistemice, şi să dezvolte de conştientizare în rândul oamenilor. Şi se dezvoltă printr-o conştientizare globală a vieţii în care trăiesc. Având autoritate în deciziile majore administrarea autorităţilor, o persoană încetează de a interacţiona cu realităţile vieţii pe care el însuşi creează, intenţiile sale. Lăsând specializare îngustă a vieţii sale, pentru a deveni neajutorat şi controlate. Şi ca întotdeauna, după ce reformele sistemului următoare, fiecare nouă eră, caracterizată prin teza: "Ne-am dorit cel mai bun, şi a primit, ca întotdeauna!". Acest lucru nu este surprinzător, calitatea vieţii fiecărui individ, în primul rând nu este determinată de sistemul în care încasările din viaţa sa, iar nivelul de conştientizare, o înţelegere profundă a realităţii. La urma urmei, pentru om, totul este întotdeauna făcut şi face, şi el a fost, pentru un motiv în cele din urmă să devină un chip de negociere de creştere a diferitelor structuri.

amintesc aici cuvintele de Sergei cântec de sare: "Rosli Energetica, oraşul, inima arde, izbucni într-o venă ..."

Da, aş spune că ecovillage nevoie de o abordare fundamental diferit de administrare, pentru a păstra principiul de bază al ideii. Şi, cel mai interesant, nu există un precedent în paşnică Ecovillage, care a ridicat un experiment interesant, în care pentru ultimii ani, toate problemele comune sunt luate în unanimitate complete. Şi toate funcţiile administrative sunt efectuate în acelaşi mod. Asta-i despre ea în continuare şi vor fi discutate în articol prezentate mai jos.

Veche - traditie a proceselor de management public, ca o alternativă la democraţie
ER Lucky Experienţa

Nu este un deal frumos, cu pajişti pitoresc, printre magia Codrilor-Forest-Oamenii sunt fericit lumea zeilor ... Frumos, da? Dar să momente abate de la areola, romantice, idei nostru teribil mosia familiei şi plonjaţi în lumea de structuri şi concepte în lumea de pragmatism şi de acţiune. Da, nu este la fel plin de farmec ca lumea de sentimente copilarie si emotii, dar are, de asemenea, propriile magia ei, şi atunci el poate fi toate că ne place, şi chiar şi aşa planul de viaţă our, si ea demn de atenţie şi în profunzime studiu.

În acest articol vreau să dezvăluie imaginea tradiţii cu care proiectul "fericit de decontare" generice , în cazul în care toate deciziile generale sunt complet unanimitate. Se merge pe experienţa de creare şi funcţionare a tradiţiei care permite unei persoane, în funcţie de natura sa, să ia puterea asupra vieţii lor şi de a interacţiona în mod corespunzător în societate a unui astfel de oameni. Vreau doar să reţineţi că într-un efort de a dota relaţiilor sociale în aşa fel, am urmat logica de bun-simţ şi ferm intenţia şi nu susţine dlautenticitatea istorică a cercetărilor sale nu pretinde. Utilizarea termenului în lexicul lor "Veche", datorită pe de o parte - dorinţa de a sublinia diferenţa fundamentală de la reuniuni, conferinţe şi alte activităţi similare, pe de altă parte - lipsa unui concept mai abstract, cu atât mai puţin legate de stereotipurile de obicei, dar fenomenul efect corespunzătoare.

Este foarte posibil ca în diferite etape ale istoriei Veche nostru a fost o varietate de forme şi pot fi radical diferite de abordarea noastră, dar putem argumenta în mod rezonabil doar una, dar cu convingerea absolută: în această fază a istoriei, Camera de operare destul de succes în aşezarea noastră şi functioneaza perfect pentru mai mulţi ani.

Deci, întregul concept de direcţie comunităţii noastre este construit pe algoritmul: toate întrebările frecvente REZOLVAREA unanimitate completă.

Este simplu, dar să ne definesc: ce inseamna "întrebări generale"? Cum-common sau nu problema? Pentru toate aparenta simplitate, întrebarea cum o temă comună, aşa cum sa dovedit, este fundamental. Iar atunci când calificată de decontare, care este, atunci când toate ca unul, considerăm că este problema lor cu caracter personal pot fi considerate ca este aproape rezolvată, iar realizarea ei, de asemenea, poate fi sigură că vor avea succes. În schimb, lăsând problema, fără a acorda atenţia cuvenită realizarea unei unanimităţi completă este aproape imposibilă, şi punerea în aplicare cu succes a soluţiilor, dacă este cazul, nu va trebui probabil să vorbim.

Pur şi simplu, cititorul atent va spune, dacă problema nu este doar meu personal şi, ca de mult afectate în mod direct echipa, aceasta înseamnă că este comun şi, prin urmare, acesta trebuie să fie abordate în adunare. Totul este lăsat doar pentru a afla ceea ce cred alţii despre el. La urma urmei, oamenii sunt toate diferite şi acest lucru este capabilităţilor noastre de bază. Doar cred că, în cazul în satul strămoşesc a constat numai de oameni de afaceri, sau, de exemplu, artisti, agricultori sau meseriaşi, ar fi un tablou trist. Sunt de acord, este foarte departe de imaginea dorita aşezări vedice în secolul 21.

Aş dori să cred că atunci când ceva de la fiecare persoană va om de afaceri şi fermier, şi maestru al tuturor tranzacţiilor, precum şi toate celelalte prea. Dar realităţile de astăzi diferite, şi pentru a fi adecvate şi să fie capabil să se deplaseze în direcţia dorită, este necesar să le ia fără remuşcări pentru datele originale. De altfel, astăzi întregul potenţial pentru punerea în aplicare a conceput este axat pe aceste intrări. Şi fiecare singur grup social şi, în consecinţă, reprezentanţii săi sunt în mişcare prin viata ghidat de propria lor oportunităţi de repere, sentimentele, gandurile, standardele morale şi etice, etc Prin urmare, pentru a determina, este problema de urgente şi necesare, sau nu, ar trebui să aibă posibilitatea de fiecare pentru el însuşi, fără presiune de valori morale înalte şi punctele de vedere autoritar.

Deci, face prima concluzie: nu este nimic unic, atâta timp cât acest lucru nu se reunesc toţi participanţii Veche.

Regula numarul 1: Orice întrebare merge la stadiul de a găsi modalităţi de a-l pună în aplicare numai în cazul în care fiecare membru al Consiliului consideră că este personal propriu.

Dar ceea ce este în unanimitate? De fapt, atunci când condiţia prima regulă, ea a fost atins de aproape. Rămâne doar să formuleze şi să convină asupra detaliilor, ca şi în principalele fost îndeplinite.

Unanimitate este o aspiraţie comună, care a fost adoptat de către fiecare membru al societăţii, după cum propriile gânduri şi, în consecinţă, realizată cu dăruire totală, iniţiativă şi responsabilitate. Imaginea a fost formulată în acest fel, este de două tipuri. În primul caz, el a sugerat cineva din prezent şi complet acceptate de toate, desigur, cu completări, clarificări, etc În al doilea caz, toate opiniile oferite în timpul discuţiilor au fost incapabile să se unească într-un singur. Atunci când toate argumentele realizate, dar nu au schimbat nimic, apoi începe de obicei, Narahoţ de tensiune, care, la rândul lor, pot duce, de asemenea, la două rezultate. Prima este atunci când există un salt în care soluţia este la nivel calitativ superior, care, fără o ajustare adecvată nu ar fi fost continuat percepţia tuturor celor care au participat la discuţii. Veţi primi noua perspectiva asupra problemei şi modalităţi de ao combate. Relativ vorbind, lăţimea de gama este accepţiune mai largă a tuturor propusă anterior, şi în care toate avizele anterioare coexista armonios, fără a perturba, şi ajutând chiar reciproc. Acest lucru se întâmplă destul de des, şi în cele din urmă devine un lucru obişnuit. Se întâmplă în mod diferit: toate complet epuizat, şi nu există soluţii general, nu au găsit, atunci cu toţii de acord că ar trebui să amâne la întrebare, atât timp cât cineva nu îndrăzneşte să o facă din nou la un cerc comun. Avem astfel de lucruri se intampla rar, dar ca o opţiune suplimentară este întotdeauna acceptabil.


Acţiunea Veche.

1) fiecare sâmbătă vom 18-00 in casa generale de soluţii comune.

2) Se incepe cu o melodie, trebuie să facem o melodie specială, foarte frumos, imn. cuvinte iniţială:
Veche, ne-a adus,
Otzvenyat ploaie alarme,
Nu va fi timp pentru a afla rezultatul, etc
Ne-am adaptat la acest cântec Geynza Danilov şi chiar mai mult din zi, aceasta schimbare câteva rânduri. S-au dovedit mare.
iniţiază Song inceput, dupa ce toate, că nu se referă la statutul Veche, absolut nepotrivit. Este de asemenea o setare pentru eveniment de un anumit format, spiritul şi inerţia care lucrează suficient de mult timp. Se poate observa că începutul nu poate servi în mod necesar cântec, poate ceva mai mult de temperament adecvat de audienţă, dar unele începutul definit, credem noi, este absolut necesar.

3) După cântec, a anunţat tema în discuţie de către participanţi, cine sunt. Număr întreg de subiecte propuse contururi.

4) Când toate subiectele a declarat şi nu mai multe sugestii, se procedează la dezbaterea cu privire la subiectele propuse. Toate deciziile sunt formulate şi contururile. Există un acord cu privire la data, responsabil pentru punerea în aplicare a acestor decizii cu privire la surse de finanţare, ca responsabilitatea fiecărui şi alte detalii (de cele mai multe ori acestea sunt standard).


Privind măsurile de răspundere va locui singur. Toate responsabilitate, să îşi asume Veche-obligatorie, în caz de eşec de neglijenţă, nu este de impact, care a dus la plata unei amenzi de la bugetul general, sau de a aduce lemne de foc din pădure în casă comună, sau push-up-uri, care rulează în jurul de decontare- În general, nimic. Acest lucru are loc sub forma de joc, condiţiile pe care le poate schimba împreună modul în care dorim ei înşişi. Un obiectiv - de a se concentra, de a dezvolta responsabilitatea. Se pare voioşie şi eficient.

5) Din moment ce nu toată lumea poate fi întotdeauna prezent în ansamblu, şi aşa cum sa dovedit, necesitatea absolută de a nu este, atunci deciziile Consiliului vor fi publicate şi intră în vigoare după o săptămână. În acest timp, oricine poate să le examineze şi, în caz de dezacord, de a suspenda punerea în aplicare a unor decizii. În acest caz, o persoană trebuie să fie la următoarea reuniune Veche şi în cunoştinţă de poziţia lor, să facă subiectul unei dezbateri reînnoit. Sau, pentru ocazii speciale, excursii, plecari, etc pentru a apela şi negocia cu cineva care o poate face pentru el, dar în acest caz pentru a clarifica data la care această problemă este rezolvată în cele din urmă, cu prezenţa sa. Pauză, astfel, decizia privind acelaşi subiect nu poate fi decât o singură dată.

6) Consiliul, de asemenea, se încheie cu un cântec, iar asta este o necesitate. Fără această prevedere, uneori, nu există haos în comunicare înainte de sfârşitul evenimentului, ca cineva, de exemplu, a sugerat că subiectul a fost epuizat şi Camera finalizate. O nouă prelungire, în astfel de cazuri, necesită timp considerabil pentru a reveni la forma anterioară de comunicare.

tact de comunicare pentru Bee.

1. În timpul dezbaterii, sunt argumente valabile numai, sunt de acord sau nu este o preferinţă, ei nu au o semnificaţie specială în consiliul format, argumente şi motive sunt firul de comunicare.

2. Nu întrerupe pe vorbitor. În cazul în care acest lucru este imposibil, la etapa iniţială, puteţi utiliza un obiect, care trece cuvântul. În viitor, odată cu dezvoltarea unei astfel de culturi de comunicare în acest subiect nu mai trebuie să suficient şi devine gest uşor.

3. Cu transferul de exprimare, a trimis dreptul de a exprima o idee unică. mai multe liste de motive şi argumente, este total inacceptabil.

4. Cu transferul de vorbire ca este transmis dreptul de a exprima ideea direct legate de declaraţia anterioară. Continuaţi să idee, care a fost doi, trei mişcări în urmă, sarind peste argumentele declaraţie anterioară a fost inadmisibilă.

5. De asemenea, în dezbatere trebuie să respecte strict acest subiect a declarat şi nu se abat de la ea.

6. În timpul unei dezbateri aprinse, oboseala acumulata sau altor cauze, se manifestă, uneori, o nerăbdare clar de pe margine impoliteţe, şi dacă toţi sunt de acord că acest lucru este exact acelaşi caz, disturbers de ordinul este emis trece liber să o pădure din apropiere, pentru aproximativ cincisprezece minute - douăzeci de ani.


7. Tarziu stau la intrare timp de 15 minute, merge in esenta a ceea ce se întâmplă, atunci, cu nici un salut şi să nu atragă atenţia, stai într-un cerc, în cazul în care se pot angaja într-un dialog ce se întâmplă acolo.

8. Lipseşte, după cum sa afirmat deja, face cunoştinţă cu deciziile luate în termen de o săptămână şi să înceapă să le pună în aplicare, sau ridica subiect la următoarea Veche. Aici am act de faptul că, deoarece Consiliul trebuie să existe ca un pragmatist şi romantică, soluţiile cele mai echilibrate şi acceptabile pentru toate.

În ansamblu pot fi prezenţi toţi participanţii la proiect. Toate deciziile Consiliului, sub rezerva şi necesare pentru sat toţi participanţii la proiect "ancestrale fericit."


Desigur, să ajungă la unanimitatea este mult mai greu decât să povestească voturi prin vot. Dar suntem profund convinşi că este incomparabil mai promiţătoare a tuturor instituţiilor democratice, pe mai multe motive, toate acestea nu voi enumera aici, dar va doar cateva nume, de exemplu.

1) Cele mai multe probleme, foarte foarte specializate, şi foarte bine versat în ele doar câteva, dar majoritatea are numai o înţelegere superficială. Şi, în unele chestiuni versat singur, şi în fiecare alte. Dar chiar şi în vederea superficial, şi chiar şi din punctul de vedere adverse, a fost întotdeauna sensul propriu.

2) La luarea deciziei de vot, există întotdeauna cei care, în principiu, nu sunt de acord cu decizia poate fi considerat în detrimentul lor de sine şi a societăţii, şi totuşi forţat să măsură, punerea în aplicare, finanţe. Aceasta constituie o atitudine mediocra la tot, sau opoziţia secrete şi a războiului rece, cu aderenţi deciziilor erupţii cutanate.

3) Acest lucru lasă inteligent manipulatoare a opiniei publice şi de a gestiona procesele în societate prin deciziile majorităţii, care este imposibilă, în principiu, în cazul în unanimitate complet.

Si cel mai important, că oamenii nu iau doar calea de opţiuni de dezvoltare înainte de aceasta, şi să înveţe să construiască o imagine, urmat de mine şi du-te, şi încercaţi să-l am în viaţa mea. Putem spune, activează o calitate cel care ne diferenţiază de lumea de animale şi plante, minerale şi elemente.

Se pot cita numeroase alte exemple, dar acest lucru, cred eu, suficient pentru a începe. Singurul lucru care mai doriţi să adăugaţi, această tradiţie şi o astfel de cultură de comunicare favorizează o atitudine fundamental diferită faţă de viaţă în general şi la relaţiile sociale, în special. De exemplu, în decizia de a nu este la fel de bun sau rău, dar în ceea ce priveşte deciziile care au ajuns la dorit sau nu. Ambele au devenit o experienţă nepreţuită pentru adoptareaIya soluţii noi, mai complexe. Dar, pentru că atât experienţa este absolut esenţială. Aceasta aduce atitudine responsabilă la viaţă, fără a ţine cont de autoritate şi de conducere, precum şi toate deciziile din viata ta doar a ta. O astfel de atitudine nu este posibilă atunci când abordare mediocru la viaţă şi interacţiune socială. Poate ca pe undeva se afla sursa de eroare infamul primar:)

Se pare ca totul. Acum, haideţi să rezume structura şi forma de mai sus:
1) principală, conceptele de bază pe termen Veche:
problemele comune sunt rezolvate în unanimitate.
A) Când o chestiune poate fi considerat comun?
B) Care a provocat nevoia de unanimitate?

2) Un Veche:
A) a începe o melodie (sau ceva nu trebuie să fie clar identificate)
B) punctul de vedere al oricărei părţi care pretind temă, care prezintă.
B) dezbatere pe teme de nota-a lua decizii cu o specificare clară a momentului, responsabil pentru punerea în aplicare, de finanţare, măsurile de responsabilizare şi alte detalii necesare.
R) se termina prea cântec Veche.
D) Decizia se publică (de exemplu, postate în casa comună) şi intră în vigoare după o săptămână, dacă nu există obiecţii în acest timp.

3) tact comunica Veche.
A) nămolurile de acord nu este de acord, nu este semnificativ, calculele sunt doar p
şi argumentele.
B) întreruperea reciproc, în ansamblul este total inacceptabil!
B) să continue gândit la antevorbitorul meu, nu sari pe doi, trei, se mută în urmă.
D) cu transferul de exprimare, a trimis dreptul de a face doar un singur gând. Declaraţia de câteva idei pentru unii, este inacceptabil.
D) pe parcursul discuţiilor, să nu se abată de la subiect.
E) nerăbdare şi grosolănie - o plimbare în pădure.
M) pentru copii în ansamblu nu sunt prezente, excepţii ar putea fi acei copii care sunt gata toate uchuvstvovat vezicant.
W) sunt în întârziere, stand la intrarea timp de 15 minute, după care nimeni nu orice felicitare şi cum, fără să atragă atenţia, să procedeze la discuţia generală.

Toate deciziile luate la Camera de obligatorii pentru toţi participanţii.

Aici cel mai important lucru să se înţeleagă că oamenii nu doar ia calea dezvoltării de opţiuni înainte de a fi, şi să înveţe să construiască o imagine, un program pentru care a şi du-te, şi încercaţi să-l am în viaţa mea. Putem spune, activează o calitate cel care ne diferenţiază de lumea de animale şi plante, minerale şi elemente.

Pentru mai multe detalii Această experienţă este descrisă aici .

Jan Koreush.
2009ABONAȚI-VĂ
Marţi, 08 decembrie 2009 11:42
Vizualizări: 7252

Citiţi de asemenea

Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
153
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
186
Fundația ECODAVA, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru, va organiza la data de 24 septembrie 2022 o acțiune ecolo...
779