ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

gheaţă din Groenlanda continuă să se prăbuşeascăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Groenlanda
Din cauza schimbărilor climatice pe gheaţă din Groenlanda foaie planeta a început să se deterioreze şi mai rapid decât sa crezut anterior, oamenii de ştiinţă. De exemplu, în timpul încălzirii recente de 2-3 grade Celsius, a devenit mai subţire de fel de mult ca 150 de metri şi a căzut pe toate laturile de aproape 200 de kilometri, raportă RIA Novosti cu referire la articolul din autorii studiului, publicat în revista Nature.

Cercetatorii danezi au analizat materiale de la mai multe expediţii, acumulate pe parcursul multor ani, şi a constituit o cronologie a mări sau micşora stratul de gheaţă din Groenlanda în ultimii aproape 12 mii de ani. Oamenii de stiinta au studiat-trei kilometri stratul de gheaţă şi a ajuns la concluzia că, chiar şi o uşoară creştere a temperaturii planetei poate duce la topirea rapidă a gheţii din regiune.

În plus, oamenii de stiinta au fost capabili de a determina temperatura la care au format acest gheţar. Pentru aceasta, au studiat distribuţia de izotopi de oxigen 18 °, incluse în carotelor de gheaţă extrase din masa stratului de gheaţă în timpul de foraj, precum şi aer microbubble, congelat în gheaţă. Că conţinutul acestui izotop prezinta temperatura la care au format acest gheţar.

Cu toate acestea, aşa cum sa dovedit, măsurători în diferite părţi ale gheţarului a arătat de date diferite. Aceasta indică faptul că în timpul trecut de milenii, acest ghetar schimbări uriaşe în mod considerabil, deoarece topit şi umflat din nou, cu viteze diferite în diferite domenii.

Folosind aceste date ca standard, cercetatorii au descoperit ca din cauza incalzirii anormale recente în perioada 9 - 6 mii de ani în urmă, ca urmare a topirii Groenlanda Shield "sa scufundat" în 150 de metri spate de pe litoral de 200 km.

Toate acestea încă o dată dovedeşte că stratul de gheaţă din Groenlanda este supusă topirea rapidă, ca urmare a încălzirii. Cercetatorii sunt acum efectivele legate de procesul de distrugere sale, pentru a determina posibilele scenarii în funcţie de ritmul de încălzirea globală pe Pamant.

ecolife.ru

Joi, 15 octombrie 2009
Vizualizări: 2167

Citiţi de asemenea

Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
29
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3833
Locuitorii din Edineț sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil din localitate, din cauza zecilor de pești morți care...
158
"Copil, 5 ani. 2 ore blestemate învățăm litera "B", trecem la "C", iar după o jumătate de oră el a UITAT deja "B". E o p...
435