Ghimbir
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Ghimbir - un cunoscut vechi condimente precum şi a plantelor medicinale. Multe familiare proaspete, gustul picant şi încălzirea de ghimbir, fără de care este rareori mâncăruri orientale. folosit pe scară largă tradiţionale de Crăciun şi ghimbir cookie-urile europene. În alimentare şi de tratament este folosit ca frunzele rotunjită şi îngroşată rizomi de ghimbir. Din acest motiv root cu rinichi poate creşte unei noi fabrici si construi propriul culturilor sale de ghimbir la Craciunul viitor
Ghimbirul este una ordinară (Zingiber officinale) - o planta tropicala cu rizom alungit supleant frunze liniare, amintind de iarbă înaltă. Plantelor formează o psevdostebli îngust format câteva frunze, strâns laminate într-un tub. Rizomii sunt plante subterane stem şi forma un pic ca o mana cu falangele. Când cresc într-o oală ghimbir ajunge la 70-100 cm, întreaga plantă are un gust delicios de lamaie.
În plus faţă de ordinare, sau medicamente de ghimbir în familie ghimbir (Zingiberaceae) este un condiment (cardamon, şofran, ghimbir, japonez), şi plante ornamentale (Alpinia, lalele Siam, globba, Lily ghimbir - gediedihium, Kaempfer, nikolayya şi altele).
Ghimbir - planta iubitoare de căldură, este firesc creşte în pădurile de şes tropicale din Asia de Sud. În Europa, ghimbirul a fost cunoscut pentru o lungă perioadă de timp, ca urmare a transportat bună şi păstrarea calităţii de rizomi. Ghimbir a devenit primul condimente din Asia, care a fost adus la Roma antică şi Grecia, negustorii de est.
În medicina homeopată, ghimbirul este utilizat pentru a îmbunătăţi activitatea tractului gastro-intestinal. Din rizomii de ghimbir extract de ulei aromatic, care este folosit în industria alimentară şi parfum. Oleorăşini - substanţă activă conţinută în ghimbir, este utilizat pentru a parfum de bere şi ghimbir ALES. Astăzi, industriale furnizor major de ghimbir este în Jamaica.
Pentru a creste propria ghimbir dvs. ar trebui să stoc până cel mai proaspăt, strălucitor şi rizomi buna de la magazin sau "est" a pieţei. Puteţi folosi o bucata de rizom, care constă dintr-o pereche de puncte din muguri de viaţă (ca de plantare). În cazul în care ciot un uscător pic, puteţi să-l ţineţi în apă caldă timp de câteva ore pentru a trezi boboci latente.
În loc primăvara rădăcină astfel de muguri orizontală până într-un recipient umplut cu largă de calitate a terenurilor fertile mare. Dacă intenţionaţi să folosiţi în produsele alimentare ghimbir ta, este bine să utilizaţi compuşilor organici care sunt destinate pentru cultivarea legumelor. Punerea rizomi de ghimbir nu trebuie să fie foarte adâncă, şi rinichi ar trebui să fie acoperite cu pământ doar o pereche de centimetri. Păstraţi într-o planta si luminoase cameră caldă. Ample de udare depinde de temperatura: la temperaturi joase, adăpare trebuie să fie moderate, fierbinte - intens. Bun drenaj - o condiţie absolut necesară pentru cultivarea de ghimbir. În apă stagnante putrezi radacinile plantelor.
În vara puteţi pune o oala de ghimbir pe chioşc (dacă sunteţi într-un apartament oraş) sau într-un efect de seră (în cazul în care sunteţi într-o casă la ţară sau dacha). Este important să se ţină departe de fabrica de lumina directă a soarelui şi de vânt, în timp ce oferindu-i o lumina rarefiat, temperatura caldă şi umiditate ridicată.
Sub rezerva creştere conditii ideale (în cazul de mai mult noroc ghimbir! Dvs.) poate inflori. Cine a văzut o înflorire ghimbir rare, spun că este Dr.Oval frumos. Planta produce flori pe o tija bazale lung. Ghimbirul este flori de culoare galben deschis cu o margine mov, înconjurat de bractee. Nu am avut nici noroc - ghimbir de înflorire, am câştigat. Dar recolta de rădăcini proaspete cadou de Craciun.
Tinerii frunze proaspete şi tulpini de ghimbir pot fi folosite în salate, în orice moment, cu toate acestea, nu se taie mult, dacă doriţi să obţineţi rădăcină. Rizomi sunt gata pentru consum după un 3-4 luni, dar ele sunt încă destul de mici. Pentru a obţine rizomi de înaltă calitate nevoie de cel puţin 8-10 luni. Pe la mijlocul frunze de toamna, iar apoi tulpini de ofilire ghimbir şi se ofili - este timpul pentru a aduna rădăcini. Săpat o plantă, veţi vedea că din momentul rizomii de ghimbir de aterizare a crescut şi sa format la suprafaţa solului, muguri noi tineri cu muguri.
Dacă crească ghimbir ca plante ornamentale, nu este rădăcini sapa de cel puţin o pereche de ani, acesta creşte foarte mult şansele de a planta sa infloreasca in Europa de Nord şi Centrală. Overwintering în oală rizomi latente necesita minim de udare pentru a menţine solul umed (unele surse vă recomandăm să "uite" despre rizomi de ghimbir de dormit până în primăvara anului).
Dacă nu aţi folosit ghimbir recolta lor imediat, rizomi ar trebui să fie uşor să se usuce un pic într-o cameră caldă ventilate, şi apoi stocate într-un dulap uscat sau în compartimentul de legume în frigider pentru câteva luni.
Ghimbirul poate fi adăugat la supe proaspete, precum şi de peşte, legume şi bucate dulci drept condiment picant. Pentru a face acest lucru, curăţaţi pielea şi o felie sau grătarul rizom rasă. Pentru aceste scopuri se potriveşte şi pudra de ghimbir (într-o formă puteţi cumpăra în magazin pe tot parcursul anului), deşi nu se compara cu o intensitate proaspete şi luminozitatea de parfum. În Crăciun de copt adesea, împreună cu ghimbir uscate sau proaspete, confiate ghimbir este folosit. Datorită efectului încălzirii sale, ghimbirul este un plus populară de legume sau amestecuri de ceai negru pentru sezonul rece.