ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Gimnastică înaintea somnului

Înainte de somn trebuie nu doar să vă spălați pe dinți, dar și să vă relaxați binișor. Atunci corpul Dvs., cu siguranță, ca prinde la puteri.

Întinderea coapsei –1

Întindem partea din spate a coapsei, mușchiul gambei.

Poziția inițială. Culcați-vă pe spate, picioarele drepte, apucați-vă de merișor sau gambă și trageți încet spre Dvs. Fixați poziția, cu fiecare expirație, încercați să apropiați piciorul de corp. Reveniți la poziția inițială și repetați cu celălalt picior.

Întinderea coapsei – 2

Întindem partea inferioară a coapsei

Poziția inițială. Stați pe genunchi, îndreptați întindeți un picior într-o parte, mișcați bazinul spre mijloc. Sprijinți-vă sau pe mîinile drepte, sau pe antebraț (o variantă mai complicată). Cu fiecare expirație încercați să coborîți bazinul cît mai jos.

Întinderea feselor

Întindem partea exterioară a coapsei.

Culcați-vă pe spate, puneți talpa pe coapsă, așezați-vă, sprijiniți-vă cu mîinile după spate. Genunchiul este îndreptat într-o parte, talpa cît mai aproape de corp, spatele drept. Dacă se rotunjește partea de jos a spatelui, trebuie să puneți o pernă sub bazin.

Întinderea spatelui

Relaxăm șira spinării, mușchii spatelui și ai umerilor

Poziția inițială: pe genunchi, coborîți bazinul pe tălpi, întindeți mîinile înainte, culcați-vă cu pieptul pe podea. Cu fiecare expirație întindeți mîinile tot mai mult înainte, întinzînd șira spinării.

Întinderea gîtului

Relaxăm gîtul

Poziția inițială: așezați-vă pe fese, încrucișați picioarele în genunchi, îndreptați spatele. Odată cu expirația, întindeți capul cu mîna într-o parte și fixați poziția. La inspirație reveniți la poziția inițială și repetați în cealaltă parte.

 

Sursa: rus-health.info

Joi, 21 aprilie 2016
Vizualizări: 1030

Citiţi de asemenea

Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
134
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
130
Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
165
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
505