ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ginecologii explică importanța igienei intime corecte

Sănătatea feminină depinde în cel mai direct mod de starea florei vaginale. Acest ecosistem la scară mică funcționează pe principiul unui echilibru perfect dintre bacteriile„rele” și cele „bune”– lactobacilii. Produși de organism, acești „soldăței” secretă acid lactic, creând un pH specific, datorită căruia mediul vaginal devine inconfortabil pentru înmulțirea microbilor patogeni.

E crucial să ai grijă ca acest echilibru fragil să nu fie perturbat. Cum? În primul rând, să optezi pentru o igienă intimă corectă cu produse speciale, care respectă mediul acid al zonelor delicate ( pH 3.8 – 5.0).

Pentru comparație, pH-ul săpunului și al gelului de duș poate ajunge la 11. Într-un mediu alcalin, lactobacilii nu se pot înmulți. În consecință, ei scad în număr, cedând terenul bacteriilor „rele”.

Sulfații, folosiți în majoritatea produselor de curățare a pielii, agravează și mai mult situația. Tot ei se regăsesc și în produsele cu care îți speli hainele sau vesela, așa că imaginează-ți cât de agresivi sunt cu mucoasa delicată a zonelor intime!

În termeni medicali, fenomenul în care bacteriile „rele” o iau razna este numit disbioză vaginală și afectează fiecare a 3-a femeie de pe glob*. Pe lângă disconfortul care scade calitatea vieții, disbioza vaginală poate avea consecințe grave: naștere prematură în cazul apariției infecției în sarcină, creșterea riscului de infectare cu boli sexual-transmisibile, afecțiuni pelviene care pot provoca infertilitate, etc.

În concluzie, igiena intimă corectă este crucială pentru prevenirea problemelor ginecologice. Dar oare e suficient să alegi un produs pentru igiena intimă feminină pentru a te asigura că nu faci rău florei genitale?

Din păcate, din multitudinea de soluții destinate îngrijrii zonelor delicate, foarte puține sunt cu adevărat inofensive și benefice organismului feminin. Prin urmare, ai făcut alegerea corectă dacă produsul tău:

are un pH care nu afectează aciditatea naturală a mediului vaginal;

are, pe lângă efectul de curățare, și un efect de îngrijire și protecție;

conține acid lactic natural care „sperie” bacteriile periculoase;

conține DOAR arome hipoalergenice pentru un control al mirosurilor care să nu irite;

conține un % mare de ingrediente naturale;

a fost creat sub control dermatologic/este recomandat de ginecologi;

nu conține substanțe agresive cu pielea, precum SLS, SLES, parabeni sau coloranți sintetici.

Viorica Sensivioeste o gamă de produse pentru igiena intimă feminină din ingrediente naturale și inofensive. Formulele hipoalergenice și fără sulfați nu afectează microbiomul pielii, oferind curățare delicată, protecție și prospețime de lungă durată.

Spumă intimă delicată


Marţi, 03 august 2021
Vizualizări: 189

Citiţi de asemenea

1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
127
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
135
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
61
Al doilea an trăim în condițiile pandemiei mondiale, sub povara căreia realitatea cotidiană, care părea cea mai rezisten...
112