ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Grădină în oglindă de apăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pe apa şi focul poate viziona pentru totdeauna. Lucrează în grădină este întotdeauna în scurt de aprovizionare, lasa la foc este prezentă numai în gratar sau semineu, ceea ce priveşte apa, apoi despre ea - o altă poveste ...

Apă ca unul dintre elementele de natură trebuie să fie neapărat în grădină - indiferent de dimensiunea acesteia. În ce formă şi în ce cantităţi? opţiunile posibile.

1. Site-ul dvs. este situat pe malul lacului, râuri, rezervoare, mări. Sunteţi în noroc - acest lucru spune totul.

2. Ai o şansă de a săpa în grădină a unui iaz mare, care va stropi de peşte şi, eventual, la om.

3. Tu nu au posibilitatea de a crea un iaz mare, dar poate fi echipat cu iaz decorative, alături de care vă puteţi relaxa, a vă relaxa şi de vis.

4. Nu există nici o cameră chiar şi pentru un astfel de rezervor - face demersuri pentru o fantana.

5. Fountain - un lux? Asiguraţi-falshrodnichok.

6. Chiar şi acest lucru este prea mult pentru tine? Poate este gândirea în valoare de aproximativ waterers pentru păsări? Pentru a îngropa o barca mica, completati-l cu apă în dimineaţa şi se bucură de opinii şi cântând pichuzhek, care va zbura acolo să bea şi baie. Mai ales la mare cautare printre păsări astfel de produse în zonele cu soluri nisipoase (Malakhovka, Rublyovo-Uspenskoe direcţie), care se acumulează în bazine de apă rău.

7. Şi, în sfârşit, cea mai recentă versiune: nu doriţi să aibă apă pe site-ul. Ei bine, în acest caz, puteţi crea iluzia de ea ca un foarte la modă astăzi, "pârâu uscat". Pe ideea de designeri peisaj inspirat de gradini pietre orientale. oglindă de apă într-un mod special pentru a înlocui descompus pietriş, spumă - bucăţi de marmură albă, rotunjite, mainstream - pietre colorate şi plantaţi-le in jurul unei flori anumita culoare.

Ca şi în Versailles

lac Dar de ce nevoie de apa in gradina? Doi, că la robinet sau de bine, nu luăm în considerare. Discursul pe apă, care trăiesc în zona de viaţa lor - într-una din condiţiile de mai sus (cu exceptia ultimelor).

În primul rând, de apă - un lucrător mare.
Aceasta scade temperatura şi umiditatea în creştere. În vara fierbinte, aceste proprietăţi de mediu de apă în mai multe dovezi nu au nevoie.
Este folosit in scopuri refacerii ecologice. Da, desigur, canale - aparţinând exclusiv ţări sufocant. Şi ce despre faimosul Grand Canal de la Versailles, are forma de cruce? Aceasta a avut loc festivităţile de secole - cu muzică, focuri de artificii şi plimbări cu barca. Şi puţini amintesc că această frumuseţe a fost iniţial destinat pentru drenaj a zonelor umede, în cazul în care Ludovic al XIV-a dorit să aranjeze palat. În condiţiile noastre, solurile grele şi masa de zone umede această proprietate a apei este relevant, după cum la Versailles.

Se poate stoca pentru irigare, precum şi pe partea de siguranţă - literalmente - în cazul în care.

Se poate rasa de peşte. De altfel, mai devreme în conace din Rusia au fost cel puţin trei iazuri. Nu pentru că nobilii au o slăbiciune pentru această cifră. Doar acest lucru a fost tehnologia piscicultura. Un iaz de iernare a fost, al doilea - de alimentare, al treilea a fost destinat pentru reproducţie fingerlings.
Şi să fie difuzate şi graba, şi pacalesti

lac În al doilea rând, apa din gradina este necesară deoarece este frumusetea de neegalat. ei laudă pentru poeţi, pictori şi muzicieni. Peisaj designeri va apela, de asemenea, toate de acest salon de frumusete acvatice sec: "proprietăţi estetice de apă."

Apa este în mişcare. Mişcarea - viaţă, şi, prin urmare, este uman dorinţa firească de a face mişcare de apă. (Un detaliu important: "live" apa se evapora rapid, şi, prin urmare, mai mult succes în îmbunătăţirea microclimatului). Aceasta se poate face în moduri diferite: o fantana, falshrodnik, cascada, flux, cascada ... Indiferent de opţiunea pe care o alegeţi, un jet de apă va spăla la soare, joacă, vrăjesc.

Sunete de apă. De obicei se spune "graba", care este extrem de inechitabilă. În mâinile cu apă profesionist poate canta, sopteste, striga, vorbesc ... Totul depinde de cât de mare şi ce va cădea, umiditate noastre. Pentru a face acest lucru, nu există motive speciale de inginerie şi standarde.

De apă reflectă. Nu e de mirare profesionişti spun: o oglindă de apă. El reflectă copaci, pavilioane, case şi palate. În acest ultim caz, care se întinde de-a lungul întregii faţade a apei lacului este numit un partener. Un astfel de element de design Peisajul este tipic pentru un parc regulate, şi în clădiri moderne, de multe ori el este, să spunem, funcţii de reprezentare. În loc de un vizitator de constructii vede doi. Nu contează că a doua - o reflexie, impresia de gradina (şi proprietarul acestuia), de asemenea, devine de două ori la fel de puternic.

Pentru a începe redarea cu reflecţii în grădină, trebuie să vă amintiţi de bază a fizicii şi geometria (unghiul de incidenţă este egal cu unghiul de reflecţie "şi înţelepciune altele), dar mai bine utiliza în continuare serviciile unui specialist. În orice caz, nu uitaţi regula de aur: zona din tabelul de apă trebuie să fie proporţionale cu pătratul obiect.

Apa este în schimbare. Se poate crea o suprafaţă absolut orizontală, val, valuri şi valuri, să fie strălucitoare, întuneric, transparente şi impenetrabil - în funcţie de vreme.

Arta sau natura?

Toate iazuri decorative sunt împărţite în două grupuri mari.

Când vă creaţi una folosind materiale artificiale hidroizolatii: cada de plastic sau o pelicula speciala - din PVC, cauciuc. Ea a mucoasei partea de jos a rezervorului, apa nu dispare.

Când creaţi alte tipuri de rezervoare din materiale sintetice nu este necesară. Dar expertii sunt necesare pentru calcule complexe hidraulice şi punerea în aplicare corectă a ideii. Mulţumit cu apă sau pe soluri argiloase, sau cu utilizarea de materiale de hidroizolatii naturale - castele aşa-numitele lut.

Fără muncă nu există nici un iaz

lac Săpat o gaură şi umplându-l cu apă în conformitate cu normele, nu confort te cu gândul, dacă sunteţi deja un fericit proprietar de un iaz decorativ. Atâta timp cât aveţi doar depresiuni în care apa se acumulează. Acum, pe el la locul de muncă. Există o dorinţă de - a face mişcare de apă, situat în profunzime a pompei şi o fantana. Nici o dorinta - Las-o în pace. Dar, pentru formarea ţărmului nu trebuie uitat, în orice caz. În plus, proiectantul de fantezie aici dat un domeniu de aplicare cu adevărat fără precedent. Puteţi folosi pietre, pietriş, lemn şi tot felul de plante, caracteristice naturale de apă organisme. De obicei, un iaz format şi gramada - dacă sunteţi, desigur, nu s-au grabit inainte de timp pentru a elimina restul după dezgropare sol. Ea poate fi transformat într-Rocard, dealuri alpine, puteţi aranja chiar şi pentru cascada ei mici. Nu utilizaţi o picătură de relief în ţinuturile noastre plate - stupid!

Lăţimea şi adâncimea

Decorative iaz - lăsaţi-o să şi artificiale, dar sistem biologic. Deci, vorbind de mărimea lui cel mai bun, trebuie să ne amintim postulatul naturale-ştiinţifice: mai mult de sistem, astfel că este stabil.

Un lac mic cu broaşte se vindeca mult mai repede decât lac mare. Mai mare piscina, mai uşor va face faţă cu toate problemele tehnice (apă curată, etc.) Desigur, în cazul în care suprafaţa de teren este modestă, cu privire la iazul de mare poate doar să viseze şi unul este limitată la corpurile de apă de suprafaţă 50-10 de metri patrati. m. Dar acest profesionişti gluma, nu mai este destul de iaz, precum şi - container pentru cultivarea plantelor acvatice.
Atunci când nu sunt profesionişti glumesc, dar serios, acestea sunt în cauză nu atât de mult zona de rezervor ca volumul de apă conţinute în acesta. Este această cantitate nu este esenţială pentru toate calculele tehnice, ea a fost interesat de oameni, pentruaprovizionare imayuschih de filtre, pompe şi alte utilaje. La urma urmei, adâncimea apei din gradina poate fi foarte diferit.

Ceea ce depinde acest lucru? De la obiectivele dvs.? Dacă doriţi să pescuiască în iazul de rasa lui, adâncimea ar trebui să fie nu mai mică de 2 metri. Si daca vrei o oglindă de apă, acesta va fi suficient, si 10-15 cm (în design modern, de altfel, aceste rezervoare sunt foarte frecvente).

Trucuri

Dacă doriţi să crească vizual adâncimea de rezervor, socket-l cu arbori sau arbuşti. Apa va deveni mai închisă, ceea ce înseamnă că se va părea mai profundă. Bazinul, situat pe un spaţiu deschis, dă impresia mai puţin adânci.

Intenţia este de a mari vizual zona de rezervor, loc o bancă (Arbor, zona de recreere), în cazul în care lăţimea coastelor sale este minimă. Când ochii tăi alunecă de-a lungul o suprafaţă de apă, iaz par mai mult - şi invers.

Unde-i apa?

Dacă nu aveţi prea mult teren, este logic să loc rezervor in inima - sa fie vazut peste tot. Şi dacă o grădină este enorm, ne sugerează că, dimpotrivă, să sape un iaz undeva pe la periferie. Deseori, proprietarii de parcele mari este pur şi simplu nu capabil să stăpânească ansamblul lor. Tot ce ai nevoie de lângă casă, şi să rămână întotdeauna ţinuturi îndepărtate doar în cazul în care nici un motiv pentru a merge. Aici Să fie bijuterie ascunse de proprietatea ta - un iaz umbrite cu aur (sau fără ele).

iazuri ornamentale ar trebui să fie plasate în soare (apa prea fierbinte, şi mai rapid incepe sa infloreasca), precum şi sub boltă de arbori mai mari (frunzele cad în apă şi nu numai că nu contribuie la apa de cristal curat, si rot). Cu toate acestea, cu ambele aspecte ar aborda un echipament special.

Text: Razumovsky Iuri, Catherine Savostyanova
Foto: Bershadsky Anna, Oleg Kulagin, Serghei şi Morgunova Ekaterina, Iuri Razumovsky
http://www.sadovnikmag.ru

Sursa: http://www.rassvet.dn.ua/publ/9-1-0-31

Vineri, 11 iulie 2008
Vizualizări: 3455

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
72
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
113
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
207
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
258