ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

grădinărit Guerrilla: Garden City Natura se întoarce.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

2000. Zi mai, în Londra. Gherilele plantate legume la zidurile Parlamentului britanic (foto Nick Cobbing / narconews.com).

Grădinar-partizan trebuie să respecte, cel puţin trei reguli: puteţi selecta numai land neutilizate, este necesar să se îmbunătăţească starea sa, şi mai important - să rămână cu uncaught. Deoarece grădinărit gherilă - "mic ilegale pic" o.

Gherilă gradinari prima şi a cultivatorilor de ţigani au fost, probabil, care a mers în cazul în care cartofii de plantare sau altceva, rătăcit, şi dacă s-au întors, colectarea recoltei. El şi a mâncat.

Astăzi sensul grădinărit de gherilă "(Guerrilla Gradinarit) pot fi găsite în unele dicţionare - un secret" şi / sau debarcare neautorizate de flori, arbuşti, legume şi florei într-un loc public. " Nu este destul de o descriere exactă, dar bine.

Aceasta miscare a castigat faima in anii 1970, datorită la New York, grup de activişti se identificau ca "luptători de gherilă verzi" (Green Gherilele). Ei au fost împrăştiate în pustietatea urbane "grenade de seminţe" ("grenade de seminţe") - decoratiuni de Craciun umplut sol şi seminţe - sub sloganul "Rezistenţa fertile" ("Rezistenţa este fertilă").

Încă de atunci, grădinărit de gherilă a luat la scară internaţională, cel puţin, conştient de activităţi de astfel de mai multe grupuri şi comunităţi din SUA şi Canada. Internet, desigur, contribuie la prosperitatea lor.


plantarea de verdeaţă

Canadian subterane sparge grădină de zarzavat. Din teren lipirea plăcii, "Te rog, mi toarnă, vă mulţumesc.


Şi un alt lucru este important: gradinari gherilele adesea se numesc oameni plantate pe terenuri publice, marijuana, dar activiştii adevărat Guerrilla Gradinarit de la aceste elemente "repudia, argumentând că nu are de grădinărit gherilă teren pentru oameni şi pentru natură.

gradinari ilegală, de obicei, ea este manuita de seara târziu sau noaptea. Cu toate acestea, totul este pur individuale - unele dintre gherilele operează în, uniţi deschisa, cu o legitimă sociale organizaţii totalitate.

Riscul este mic, dar este, iar acest lucru este important: riscurile de fiori, secretul şi tăinuirea au o anumită recurs, deoarece ilegal plantat teoretic, poate fi acuzat de impietează asupra proprietăţii private.

plantarea de verdeaţă

Se întâmplă: peisajului de partizani din centrul orasului la lumina zilei (fotografie din publicspace.ca).

partizan armelor - săditor, îngrăşăminte, lopeţi şi lopeţi, bidoane cu apă şi cum ar fi. Problema (ca unele dintre ele) - "semăna revoluţia verde".

Deşi ciocniri cu poliţia au fost poliţiştii de ordine în cele mai multe cazuri, cu un zâmbet dozatoarele de activişti. Un alt lucru pe care Guerrilla Gradinarit griji ecologişti, ei sunt îngrijoraţi de plantare de specii non-native, care pot deteriora ecosistemelor stabilite.

Ca răspuns la cultivatorii clandestin spune că încercarea de a evita parcuri, pieţe şi alte locuri, deja plin de verdeaţă.

Gherilele susţin că umple doar o nişă vacant, care este - diviza livezi şi grădini pe terenurile virane, gropi, zone industriale şi alte locuri similare.

plantarea de verdeaţă

Barbara Pallenberg (Barbara Pallenberg) a scris despre carte grădinărit clandestine, care, la 224 pagini pentru a povesti despre modul de a crea grădini frumoase gratuit (cartea vândut pentru 98 de cenţi pe Amazon.cOM).

E nevoie să spun, că de plantare - o forma usoara de activism social, astfel încât în rîndurile de gherilă poate fi la fel de bine văzut şi pensionar femeie, tanara artista, şi managerii de mijloc.

Nu am nevoie de nici o experienţă, nu este nevoie de bani, şi într-adevăr o formă de protest este la fel de creativ, mediu prietenos.

Pentru a deveni un gherilă verde, aveţi nevoie pentru a (a se vedea regula cu numarul 1) pentru a găsi o bucată de teren gol. Definiţiile de "gol" sau "inutilizabile" rămân în întregime pe conştiinţă newfound subteran.

În scopul de a se pronunţa cu număr de două terenuri ar trebui să fie curăţate şi fertilizeze. Ei bine, cu a treia condiţie pentru toţi este clar - puţini oameni doresc să fie prins de către autorul infracţiunii.

Următorul. Pentru a determina ce va creste in gradina ta de gherilă. Când consideră că o mică bucată de teren în zonele urbane este puţin probabil să fie privită ca o grădină sau o grădină. Prin urmare, ar trebui să fim pregătiţi pentru faptul că plantaţiei va fi, cel mai bun caz, ignorate de către public, şi cel mai rău caz - distruse.

Dar aici o mulţime de variante. Dacă stai jos trandafiri şi lalele într-un depozit de deşeuri - este un lucru, legume pe marginea drumului - un alt marijuana (şi războiul său de gherilă în creştere, este încă implicate), în curtea unei agenţii guvernamentale - a treia.

În consecinţă, plantaţii ilegale poate fi o formă de protest politic (de exemplu, împotriva alimentelor modificate genetic, poluarea mediului), un act simbolic, de performanţă, gradina personale secrete, şi aşa mai departe, aproape ad infinitum.

Este afacerea ta, stii regulile.

"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) ".

Luni, 24 martie 2008
Vizualizări: 3450

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
260
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
113
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
158
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
97