ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Green Car
Oamenii de ştiinţă din întreaga lume avertizează despre epuizarea rezervelor de petrol pe planetă în următoarele câteva decenii. Şi, prin urmare, era de benzina ca combustibil se apropie de sfârşit. Gazele de eşapament emise de milioane de maşini provoacă o reducere a cantităţii de oxigen în aer, care este agravată de defrişări pe scară largă, iar copacii rămaşi nu pot face faţă cu prelucrarea de dioxid de carbon emis.

 

 

 

Pentru a combate poluarea în Europa sunt dezvoltate şi introduse cele mai stricte standarde ecologice privind gaze de eşapament acumulate în urma autoturismelor. Conform planurilor comisarul UE în domeniul Mediului, Stavros Dimas, emisiile medii de dioxid de carbon până în 2012 ar trebui să fie reduse de la nivelul actual de 163 până la 120 de grame pe kilometru.

Producătorii auto mondiali de mai mulţi ani împreună cu oamenii de ştiinţă soluţionează în mod activ problema poluării mediului, depăşind norme "euro" cu un pas. În cadrul companiilor au apărut subdiviziuni întregi care se ocupă cu dezvoltarea şi punerea în aplicare a tehnologiilor ecologice proiectate pentru a reduce emisii de dioxid de carbon în componenţa gazelor de eşapament.

Pentru a reduce consumul de carburanţi şi, prin urmare, a emisiilor, experţii din companiile auto creează diferite sisteme, de exemplu, sistemul "start-stop", care opreşte motorului în momentul staţionării maşinii atâta timp cât conducătorul auto nu va apăsa pe pedală de ambreiaj sau de accelerare. Acest lucru permite de a reduce cu opt la suta consumul de combustibil în ciclul urban. În plus, dezvoltatorii creează motoare care funcţionează pe bioetanol, instalaţii electrice hibrid, în care motorul electric este combinat cu un agregat pe benzină sau pe motorină şi alte sisteme.

În lume se organizează diferite concursuri la "Cea mai bună maşină a anului", în zeci de nominalizări. În topul auto sunt prezentate caracteristici noi: cele mai rapide, mai frumoase, mai ecologice maşini, pentru familii, femei, etc. Nu este un secret că distribuţia locurilor între modele este nepărtinitoare: o companie a reuşit să creeze o maşină sportivă rapidă, alta – o maşină cu un design elegant, a treia - un minivan confortabil pentru excursii lungi, iar a patra - un sedan economic care nu poluează mediul înconjurător.

De exemplu, în cadrul concursului „Vehicul mondial”, în categoria "Green Car" a câştigat compania BMW cu modelul 118d Efficient Dynamics. Datorită injectoarelor piezo, care alimentează camera de ardere cu combustibil, cu o frecvenţă de aproximativ 200 de ori pe secundă, o presiune de 1600 bar, consumul maşinii se reduce, şi în acelaşi timp şi emisiile nocive - la un record de 119 de grame pe kilometru. Pentru comparaţie, Volkswagen Passat 1.9 TDI BlueMotion, care, de asemenea, pretinde la o victorie, emisiile sunt la nivelul de aproximativ 136 de grame pe kilometru, în timp ce Audi A3 1.9TDI - 132 de grame pe kilometru.

 

 

Sursa: lookatme.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 03 august 2012 17:02
Vizualizări: 1845

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
77
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
79
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
84
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
78