Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/webhttp://www.greenpeace.org/raw/content/russia/assets/graphics/638913.gif): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Greenpeace: Cum de a alege produse sigure?
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Greenpeace: Cum de a alege produse sigure?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ce produse pot fi considerate la fel de sigur? Această întrebare este, probabil, cere-te de fiecare gospodină. Răspunsul este evident: cele care nu conţin substanţe periculoase pentru organismul uman. Aceasta din urmă poate fi împărţite în două grupe: ingrediente modificate genetic (GMI) şi toxice substanţe sintetice.

Acum putem vorbi despre pericolul transgenelor, şi cum să evite achiziţionarea de produse cu conţinutul acestora. În viitor, vom posta materiale şi despre pericolele de produse cu conţinut de toxine sintetice. Stay tuned.

Ce transgenelor sau ingrediente modificate genetic?

GMI este produs din plante modificate genetic. Aceasta este de plante, care embeds gene străine pentru a dezvolta rezistenţă la erbicide şi pesticide pentru a creste rezistenta la dăunători, pentru a îmbunătăţi productivitatea lor. Pentru mai multe informaţii, a se vedea aici .

Pentru a indica utilizarea transgenelor şi termenul general - organismului modificat genetic mai mult (OMG) - Se presupune doar plante, dar nu de asemenea, în fiecare organism viu, cu gene modificate.

Ce OMG-uri sunt periculoase pentru sănătatea umană?

Oamenii de ştiinţă se tem că OMG-uri creşte riscul de reacţii alergice periculoase, intoxicaţie alimentară, mutaţii, şi pot provoca, de asemenea, dezvoltarea rezistenţei la antibiotice. De asemenea, există dovezi de carcinogenicitate de OMG-uri. Mai multe informaţii despre acest lucru poate fi găsit aici.

În cazul în care există OMG-uri?

Fluxul principal de culturi modificate genetic - este importat din străinătate, soia cartofi şi porumb. Ele ne ajunge la masa, atât în formă pură sau ca aditivi în alte produse.

Cum de a identifica produsele care conţin transgenelor?


Atentie la ambalarea produselor achiziţionate. Produse cu ingrediente modificate genetic trebuie etichetate. Dacă cel puţin o componentă a produsului (de exemplu, soia) de cel puţin 0,9% este format din ingrediente modificate genetic, aceasta poate fi comunicată pe ambalaj.

În plus, se concentreze pe icoana "nu conţine OMG-uri!. Aceasta înseamnă că produsul a fost testat si nu contine transgenică.

În unele regiuni puteţi găsi alt icon "Fără transgenelor.

În plus, Greenpeace Rusia a lansat primul ghid ţării consumatorului "Cum de a alege produse fără transgenelor?". Până în prezent, a publicat pentru cinci dintre publicaţiile sale. Se face trimitere, pe baza informaţiilor primite de la producatori cu privire la conţinutul de ingrediente modificate genetic (GMI) în produsele pe care le produc. De asemenea, Greenpeace au efectuat controale la faţa locului în laboratoare specializate.

Director este format din trei părţi-liste:, verde portocaliu şi roşu.

Lista verde cuprinde companii care au confirmat în scris refuzul său de a folosi ingrediente modificate genetic în producţia alimentelor.

În lista portocalie include companii, ale caror produse sunt ingrediente modificate genetic au fost descoperite înainte ca acestea sunt confirmate în scris refuzul său de a le folosi.

În lista roşie include companii care nu au renunţat la folosirea de ingrediente modificate genetic în produsele alimentare de producţie sau nu au furnizat informaţii despre tine.

În directorul de acolo sunt "negru" listă. Acesta include companiile care au confirmat în scris că au refuzat să utilizeze ingrediente modificate genetic în producţia de alimente, dar cu toate acestea GMI au fost găsite în produsele lor. De asemenea, lista include companii de etichetare lege încălcate.


Listă


http://www.greenpeace.org/


Marţi, 30 septembrie 2008
Vizualizări: 3544

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
170
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
142
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
140
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
146