Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/webhttp://www.chaskor.ru/posts_images_200902/392_300_3252_grun392.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
«Grunwald» — verde cabină.
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«Grunwald» — verde cabină.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Salon de produse ecologice a deschis la Moscova

Numărul de adepţi ai unui stil de viaţă sănătos, şi cu ea, şi alimentaţia corectă a crescut constant an după an. Moda pentru produse prietenoase mediului măturat literalmente lume, în special în câteva ultimii ani. În Europa şi SUA au destul de mult, există magazine care se specializează în Ecoproduct, şi numărul lor continuă să crească. Nu cu mult timp în urmă a apărut un supermarket din Moscova.

Shop "la Grunwald", ceea ce înseamnă, tradus din germana "pădurea verde" - într-adevăr primul supermarket gen produselor ecologice în capitală. Ecologice - aceasta înseamnă în conformitate cu agricultura ecologică standard, adică fără adaos de pesticide, conservanţi artificiali, coloranţi, arome şi, în final, fără utilizarea ingineriei genetice. Un susţinător fervent al stilului de viaţă ecologic va găsi ceva de aici totul: de la alimente şi detergent de uz casnic si terminand cu jucarii moi si cosmetice.

Cu toate acestea, preţurile din magazin nu sunt simple: un litru de lapte ar trebui să plătească de două ori la fel de mult. "Vaci care dau lapte, se pot distra de mers pe jos prin pajişti, şi să le tratăm cu homeopatia si acupunctura", - explică directorul de marketing "de la Grunwald Marina Goldinberg. Dar nu trebuie doar să plătească pentru vacă bunăstării. Cele mai multe dintre produsele prezentate in magazin - importate. Având în vedere regimul special care există la vama din Rusia, valoarea unor astfel de mărfuri este în creştere de mai multe ori. De exemplu, costurile interne de lapte aproximativ 70 de ruble, şi biomoloko straine - o medie de 150 de ruble pe colet. În timpul lapte acelaşi timp în Germania, cumpărătorul va plăti un maxim de 2 euro, la ratele curente va fi de 90 de ruble. 500 de grame de paine pot fi cumpărate la un preţ de 236 de ruble. bunurile importate sunt uşor diferenţiate nu numai de a atrage atenţia numerele de pe etichetă, dar, de asemenea, la preţul tag-uri verzi. Fiecare mediu a produsului extern are propria ekosertifikat sale, care să asigure că toate etapele de producţie, ambalare şi transport strict controlate, în conformitate cu Consiliul Uniunii Europene privind agricultura de mediu. În ceea ce priveşte produsele naţionale, acesta poate fi recunoscut la un preţ accesibil mai mare şi un preţ tag-uri galben-pal. "In Rusia, nu există un sistem de-certificare" Eco, - explică Marina Goldinberg. de producţie rusesc este livrat la magazin de comun acord cu fermierii individuali, respectiv, controlul de calitate efectuat de supermarket "Grunewald".

Când am întrebat despre criza Marina a declarat că "la Grunwald" nu a afectat - nici preţul, nici numarul de cumparatori nu sa schimbat. Cu toate acestea, preţurile sunt în general prea scumpe pentru astfel de categorii de cumparatori, ca pensionari şi studenţi. "Pentru noi, aceasta se întâmplă, studenţii du-te şi cumpără un măr sau două ouă, - spune Marina. - Dar chiar de la un beneficiu ekoyabloka mult mai mult decât un kilogram de ordinare. Merele sunt achiziţionate în magazine cu amanuntul, există mai bine fără piele - pe motiv că ele sunt tratate cu generozitate. Şi dat fiind faptul că în piele de mere contine cele mai nutritive, binele este un pic. Ca ekoyablok, ele pot avea un drept în condiţii de siguranţă a pielii ruble! "Orice ar fi fost, studenţii pot înţelege - un kilogram de mere va trebui să plătească aproximativ 390.

Acest lucru se aplică nu numai de fructe: Potrivit directorului de marketing, unele uleiuri cosmetice, care sunt vândute în "Grünwald", poate fi folosit ca un sos pentru salată. Desigur, de uz casnic de spălat vase detergente sau de sex ar trebui să fie utilizate conform destinaţiei lor, dar acestea sunt diferite de la omologii lor convenţionale: aceste fonduri nu va irita pielea si sistemul respirator, şi, mai important, ele sunt sigure pentru mediul înconjurător.

Printre mare selecţie de orez si paste puteţi găsi fidea de soia pentru 356 de ruble, produse din mic procent din soia care sunt cultivate fără a ingineriei genetice.

O atenţie specială este acordată sortiment de vin. Vinul care vine în "Grunwald", nu este doar în conformitate cu cerinţele UE pentru agricultura ecologică, dar în conformitate cu normele de Biodinamica. Pentru acest motiv pe care să crească viţă de vie, cu atenţie pregătirea. Procesul de luare a include preparate speciale sau îngrăşăminte. O metodă bine-cunoscute de fabricarea de astfel de medicamente cu coarne de vacă, care agatat de gunoi de grajd, şi apoi toate îngropat în pământ, pentru o anumită perioadă de timp.

Aderenţi de Biodinamica explica acest lucru prin a spune că coarne de vacă sunt un anumit mod, creşterea activităţii microbilor într-un asemenea gunoi de la câteva zeci de ori. În plus, în fabricarea vinurilor cu biodinamică se concentrează pe cicluri ale lunii, şi unele vinificatorilor în procesul de dinamizarea apelat la vraji, pe care le şoaptă, dorind peste tot în jurul pace, armonie, bunătate şi dragoste. Esenţa de Biodinamica este de a maximiza utilizarea de natura, rămânând în acelaşi timp în armonie completă cu ea, incercand sa elimine un efect distructiv asupra ei. Cu anumite rezerve, de asemenea, acest lucru se aplică la produsele ecologice.

Ecoproduct Vand, puteţi îmbunătăţi starea de sănătate şi asistenţă simultan agricultori în creştere alimentar fără a dăuna mediului. Dar există şi alte mijloace simple şi, uneori, mai cost-accesibile de conservare. ecologice stilul de viaţă nu trebuie să fie scump. De exemplu, pentru spălat vase pot folosi facilitatile de camping: nisip rau, cenuşă, lut şi chiar şi coji de cartofi, care ar fi în siguranţă pentru piele, precum şi pentru apa uzata. Pentru curăţarea capului nu statiune neapărat la sampon. Puteţi evita ou de pui de obicei, cu suc de lămâie sau oţet, toţi trebuie să se amestecă în puţină apă. Un alt mod - cu pâine de secară, o cantitate mică de care este umplut cu apă fiartă. Încasa rezultă a fi "săpun" cap, apoi ţineţi timp de 5-10 minute, apoi clătiţi cu apă. Aceasta metoda nu numai ca va ecologice şi economice, dar au, de asemenea un efect benefic asupra parului. Puteţi face, de asemenea, fără detergent, de exemplu, atunci când ferestrele de curăţare: acesta trebuie să fie udată cu sticla de apă, apoi uscaţi cu ziarul necălcat de obicei.

În cele din urmă, uneori pur şi simplu să folosească sacoşe de cumpărături în loc de pungi de plastic (care sunt extrem de dificil de a utiliza), încercaţi să cumpere produse alimentare la magazinele din apropiere, care nu utilizează maşină, o dată mai mult, sau mai economic pentru a trata fluxul de apă în casă, precum şi lumina - cu ajutorul unor lămpi de economisire a energiei.

Ecologiştii spun că, dacă fiecare locuitor al Pământului vor trăi ca cetăţeanul mediu din Europa sau SUA, lumea nu avea nevoie de unul, ci mai multe planete. Începeţi o viaţă mai prietenos mediului nu sunt încă prea târziu. Acest lucru ne va ajuta nu numai pentru a păstra planeta pentru generaţiile viitoare, dar şi sănătatea noastră, uneori de-a lungul cu banii.


Andrei Nikiforov
chaskor.ru
Miercuri, 18 februarie 2009
Vizualizări: 2483

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
25
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
25
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
106
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
50