ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

gunoi de grajd verde — pentru îngrăşăminte verziAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


"Îngrăşăminte verzi"-numitele plante pentru îngrăşăminte verzi, care cresc temporar în deschidere, parcele vacant de la sol sau ca o cultură conexe. Opţiuni de gunoi de grajd - îmbunătăţirea structurii solului, prevenirea de leşiere şi de intemperii de nutrienţi sale, suprima cresterea buruienilor, precum şi îmbogăţirea solului cu azot. Procesul de plantare, cultivarea şi conservarea în sol "îngrăşăminte verzi" este numit fertilizare verde.

Una dintre regulile importante ale agriculturii ecologice - sol nu trebuie să rămână neutilizate şi deschis. Pe termen lung (în câteva săptămâni şi mai mult) pe soluri expuse sunt supuse la o deteriorare semnificativă a structurii şi a sărăcirii. stânga aimlessly în aer liber în grădină peste intareste timp, lipesc şi acoperit cu o crustă densă, prin care umiditatea este dificil să se pătrunde mai adânc. compoziţia organice se deteriorează, nutrienţi se spală afară şi erodate. În lipsa completă de control şi concurenţa începe dominaţia masa de buruieni, care utilizează, de asemenea, elemente nutritive din sol, ei nu da nimic în schimb. Mai târziu, la cultivatorul adăugat de lucru, deoarece necesită acum unele praşilă, saparea si ingrasaminte, pentru a face teren din nou utilizabil. Este evident că era mai bine să se asigure iniţial că solul nu este lăsată deschisă.

Vine în ajutorul horticultor fertilizare verde - tehnologie cunoscută pentru fermierii din antichitate de la distanţă. Ca urmare a impactului acesteia asupra ingrasamant verde pe culturi de sol ar putea concura cu gunoi de grajd, astfel încât acestea sunt pur şi simplu de neînlocuit pentru agricultorii care în esenţă nu doriţi să utilizaţi deşeuri de origine animală pentru a fertiliza legume si fructe.

Cum îngrăşăminte verzi

gunoiului de grajd cultura verde dezvoltă o, rapid converg frunziş dens, care inhibă creşterea de buruieni. Unele dintre ele (de exemplu, secară) au caracteristica interesanta a întârziat germinarea de alte seminţe, şi să suspende, astfel procesul de apariţia unor buruieni noi pentru mai multe săptămâni. Cu gunoi de grajd este bine dezvoltată şi foarte ramificate sistem radicular, care îmbunătăţeşte structura şi permeabilitatea solului: pătrundere în interiorul profunda, atenuează şi îmbogăţeşte aerul este solul de lut, grele şi sprijină din descompunerea ale plămânilor, nisip. Radacina de dezvoltare si ajuta aduce nutrienţi din sol mai profunde straturi, sus, mai aproape de radacini sau ornamentale culturilor comestibile, printre care cresc "îngrăşăminte verzi". gunoiului de grajd verzi sunt puternice efecte deosebit de altor îngrăşăminte şi a accelera procesele microbiologice în sol.

растения сидераты

îngrăşăminte verzi, a aterizat printre culturi de legume, să ia parte lovitură de dăunători grădină, şi, în parte, să îi descurajeze de la aterizare, pur şi simplu să bată confuze. În acelaşi timp, şi plin de nectarul florilor din cele mai verzi - culturi de plante excelent gunoi de grajd de albine luminoase - sunt capabili să atragă spre plantarea de albine si bondari, care, întâmplător polenizează şi să crească în cartierul de fructe şi legume. Cele mai eficiente "îngrăşăminte verzi" sunt plante din familia leguminoaselor. bacterii specifice care trăiesc în outgrowths rădăcina lor, au capacitatea de a acumula azot, care le vor primi direct de la aer şi se afla în sol.

Unde şi când să folosească "îngrăşăminte verzi":

Dintre comestibile sau alte plante ornamentale, în puAltele decât cele utilizate ca ingrasamant verde, va servi ca un excelent decor gradina. Cu moda gradina moderne de preerie modeste şi de câmp şi plante de pădure, trifoi ornamentale este cel mai potrivit în proiectarea naturale.

растения сидераты


Utilizarea de "îngrăşăminte verzi"

Când eşti gata să utilizeze o parcelă de teren gol pentru a săpa un sol foarte puţin sau perepashite cu culturilor acoperi cu o adâncime de 15 cm "îngrăşăminte verzi" o pasiune puţin, şi va rămâne în sol sau pe suprafaţa sa. Decadente mai repede decât culturile convenţionale, îngrăşăminte verzi sunt o sursă suplimentară de humus, ingrasaminte, umiditate, praf de copt şi la sol.

Dacă sunt în creştere legume pe metoda ridicate besperekopochnym creste, apoi se taie pur şi simplu un ingrasamant verde sau smulge şi lăsaţi-le aici, acoperind următorul strat de mulci.

Puteţi mări în continuare eficienţa culturi îngrăşăminte verzi. În zonele unde "îngrăşăminte verzi" pentru a petrece câteva luni sau chiar un an, să facă o ajustare a valorii câteva. Siderate cresc repede înapoi, şi în mâinile tale va fi un excelent îngrăşământ natural, care poate fi îngropat în sol sau descompusă pe suprafaţă în alt loc, sau de a adăuga compost grădină. Rolul culturilor îngrăşăminte verzi în compost nu poate fi supraevaluate: de la conţinut ridicat de azot, sunt acceleratorii ale procesului de compostare, creşte conţinutul de nutrienţi şi de a îmbunătăţi structura de compost finit.

Utilizarea de "gunoi de grajd verde" - un excelent, ecologice metoda naturale pentru îmbunătăţirea calităţii solului şi creşterea producţiei de orice culturi la un cost scăzut şi relativ low-cost a muncii. O armă valoroase în arsenalul de grădinar organice!

sursă

Vineri, 15 ianuarie 2010
Vizualizări: 11079

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
266
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
159
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
271
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
110