ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Gustul alimentelor solareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Gustul alimentelor solare Dieta, compus exclusiv din alimente crude de plante, denumit dieta cu alimente proaspete, vegetarianismul prime, nudism, naturale (sau naturale) alimentare, nu este cel mai nou invenţie în Dieta. Dacă nu urca pe istoriei antice, putem spune că problema a fost discutată în literatura medicală, aproximativ o jumătate de secol. Desigur, la început nici o justificare stiintifica pentru acest regim nu era, şi adepţii lui a pornit de la faptul că este - cel mai natural, natura însăşi sugerează o modalitate de putere. După toate, atât hranei pentru animale şi cea mai apropiată noastre "rude - cimpanzeii şi gorilele, doar ocazional se abat de la" dieta pur alimente crude, chiar şi atunci fără tragere de inimă, cu o penurie de alimente legume. Sa referit la structura de dinţi omului, nu seamănă cu dinţii un prădător asupra structurii sale tractului digestiv, etc

Argument nu a fost o mulţime de eşecurilor atunci când încearcă de mult timp pentru a practica aceasta dieta, exista o multime, şi totuşi, în literatura de specialitate de dinainte de război privind alimentaţia, acest regim sa bucurat de o atenţie mult mai mult decât acum.

Dacă te uiţi la ediţiile anterioare de manuale de profesorul MI Pevzner - unul dintre fondatorii sovietice Dieta, veţi găsi că dieta alimente crude recomandat pentru gută şi diateză urină de acid, excesul de greutate (obezitatea) şi diabetul, bolile de piele şi boli cardiovasculare, boli ale ficatului , rinichii, sistemul nervos, alergii intestinale, ... Aţi putea dori, de asemenea, să sublinieze că dieta cu alimente proaspete, în conformitate cu MI Pevsner, a dat rezultate bune "de la înţărcare alcoolici de la băut."

Dar, în anii următori, de interes în alimentaţia naturală în domeniul sănătăţii a fost pierdut, şi nu a venit numai în măsura în care manuale moderne au dispărut de la secţiunile relevante. Unele beneficii pentru şcolile medicale, cu paginile foarte în primul rând, declară război dieta cu alimente proaspete, cu privire la aceasta distorsiuni, o dietă săracă. câţiva ani în urmă, cuvântul "prime alimentare" nu a putut fi găsit chiar în dicţionar gros, şi atunci când aceasta din nou a început să apară în presă şi literatură, ce să scrie despre el, este admirabil.

Publisher "Cunoaştere", de exemplu, a publicat un profesor carte Moscova, MD, care deţine forţat să se înroleze pe sine, scria: "Mulţi oameni au început să se aplice cunoscut diverse, care a dezvoltat dieta (dieta cu alimente proaspete, saloedenie, etc)" Saloedenie "a fost inventat de autor pentru un efect ironic, şi se dovedeşte că este vorba de alimentare cu brânză sau şuncă.

ignoranta Record bate, cu toate acestea, Academia de Ştiinţe a RSS Ucraineană, explică într-o a lansat împreună cu Institutul de Lingvistica al AA Potebni (!!!) "Dicţionar ucrainean" (vol. 9, pp.. 201) că termenul "Alchemycal" are două valori: primul - este cineva care foloseste carne prime pentru alimente, iar al doilea - un capcaun.

Să vedem dacă era adevărat că dieta alimente crude concepute "persoane necunoscute". Da, nu, desigur. Cărţi noi profesor onorat ştiinţei sovietice. MI Pevsner, care a lucrat prin mai mulţi ani, toate nutriţionişti intern, deja menţionate.

În revista ucraineană "medicina Radyanska, în anii dinaintea războiului, a publicat date extinse pe experienţa clinică a folosind acest mod de

- Prof. I. B. Friedman, "dieta alimente crude la clinica de medicina interna, 1939, № 3, pp.. 24-33;

- D. J. Berkowitz, "Tratamentul jad dieta cu alimente proaspete, 1940, 1, pp.. 45-53;

- MF Sokolova, "dieta cu alimente proaspete, boli de ficat, 1940, № 1;

- S. Zeitlin, "Terapie colita dieta cu alimente proaspete, 1940, № 11-12.

Pentru cei care cred că dieta alimente crude concepute "persoane necunoscute", puteţi crea bibliografii extinse.

Să apela un publicaţii câteva mai multe: prof. univ. G. Eppinger, "dieta alimente crude şi metabolismul mineral, clinicăMedicină, 1937, volum 15, № 9, p. 1058-1060, J. Strauss, "alimente crude, ca" metoda de tratament, "Kazan Medical Journal", 1929, № 12, pp.. 1259-1265, IB, Friedman, "dieta cu alimente proaspete ca factor de tratament în unele boli ale organelor interne", Jurnalul de alimentaţie, 1940, 9, 3, pp.. 17-23; IB Friedman, "Tratamentul dieta cu alimente proaspete", în cartea "Conferinţa privind tratarea alimentelor 05 cinci-nouă, 1950 Rezumate de prezentări", p. 11-12, Moscova, 1950

Cred că, pentru sănătatea oamenilor, este timpul să se clarifice problema aşa-numita "dieta la moda. Şi unde e forţa "utilizare", perceput autori de carti populare şi, în special manuale pentru şcoală medicală, în primul rând de a se familiariza cu publicaţiile pe problema pe care intenţionează să-şi exprime o opinie. Noi nu putem, în cele din urmă, sub semnul al Academiei de Ştiinţe şi Societate "Cunoaştere", să se transforme în canibali vegetarieni nevinovate care preferă mezeluri morcovi prime.

Se pare paradoxal faptul că dieta alimente crude este şi este încă suprafaţă de cel studiat de nutriţie.

Dar - pentru toate motivele, care cresc în direcţia de interes biochimisti, nutritionisti, medici. Pe de o parte - regulate hobby nervism Pavlovsky, pe de altă parte - în spatele Dieta în toate ţările sfâşiat de război, când problema a fost cumva pentru a hrăni populaţia. Nu a fost dieta.

Dar, în 1939, profesorul IB Friedman a scris într-una din aceste articole:

"Dietă alimentară prime - dieta cu alimente proaspete, legume, mai ales, şi este recomandat ca un fel de masă, produse alimentare populare pentru utilizarea pe termen lung în oameni sănătoşi, cât şi ca factori de valoare terapeutică şi alimentare într-o varietate de boli."

Nu este pledând aici o tranziţie masiv în produsele alimentare vegetale brute, vreau să atrag atenţia asupra faptului că dieta constând în exclusivitate din ea, poate ajuta în cazul în care toate drogurile sunt neputincioşi. Dar pentru acest lucru, trebuie să ne amintim în primul experienţa uitat interne, având studiat publicaţii vechi, şi în acelaşi timp de a publica chiar şi o singură carte cu privire la modul syrorastitelnom, care a urmat, în ciuda sneers pe stânga şi la dreapta, destul de numeros, avem Alchemycal (sau naturists).

Pentru inceput, acest lucru ar putea fi tradus în cărţi în limba rusă, şi S. A. Belorechki Chortanovoy "Vegetarianismul şi dieta alimente crude" (Sofia, 1980) sau publicate anterior carte bulgară profesor Todor Todorov "produse alimentare solare de pe masa noastră, care este cuvinte:

"Noţiunea de" prime alimentare "- este sinonim cu alimente culturale care îndeplineşte cerinţele moderne de persoană extrem de civilizat.

Şi într-adevăr: am citit în reviste de ştiinţa şi populare destul de câteva articole sub titlul "calorii slaba - valoarea maximă biologică". Dar alimente proaspete, prime precum nici un alt complet care satisface aceste cerinţe! Nu putem spune că dieta alimente crude ca regim de tratament, un complet uitate. În ultima vreme, ca şi în anii dinaintea războiului, regimul practicate în clinica de la Institutul de Igienă Alimentară din Kiev, la iniţiativa Profesor Asociat GA Dunajevs'kogo.

Experţii Dnepropetrovsk - Prof. KI Stepashkin şi prof. univ. BN Moshkov în cartea sa "hrana terapeutice în ţara de origine" (Kiev, 1967) dedicat un capitol mic de dieta cu alimente proaspete, care, printre altele, a observat că, în boli ale ficatului, dieta cu alimente proaspete dă odihnă pentru entitate.

Menţionate la acest regim în cartea sa "Postul pentru sănătate" Prof. S. Nikolaev şi E. Nilov, declarând că "dieta cu alimente proaspete - nu o astfel de dieta inofensiv, şi că acest regim trebuie să fie abordate cu prudenţă. De fapt, această formă de furnizare, ca doar o parte din aşa-numita "igiena naturale", de foarte multe ori duce la o exacerbare a bolilor cronice - un astfel de medic distins, ca şi A. Zalmanov, le-a numit vindecare. Acestea ar trebui să indice specialişti non-vindecare practici de droguri, "a trata", nu merge dincolo de foame post-dieta doza tratamentului.
R> Acum, acolo este ceva ciudat: oameni, marea majoritate, desigur, medicii sunt practica mai mult sau mai puţin rezonabile regim de prime sau pe jumatate coapte vegetariene, ghidat de traduceri de multe ori neatent şi inexacte de cărţi de naturopathy medici străini. Şi consiliere a lua în această privinţă, dacă toate făcut în mod corect şi dacă există consecinţe nedorite unei astfel de puteri, ei au nicăieri, deoarece medicul moderne, având în vedere atitudinea faţă de aceasta dieta ca ceva nu pe faţă, probabil, să cunoască aceste încălcări "ale raţionale putere.

Neglijare a produsului brut este deja un fel de tradiţie anacronice, de rău că trebuie să fie depăşite prin eforturi comune. Este pentru că avem o foarte mari, în timp ce pierderea de fructe şi legume, nu există o înţelegere universală de o importanţă imensă pentru sănătatea publică a acestor produse minunate, alimentare solară. "

Noi ar fi trebuit pentru a restaura drepturile de alimente proaspete, întorcându-se la clinică, un sanatoriu, dar dacă un loc adecvat în dieta de start, oferind control medical calificat, atunci, probabil, dieta alimente crude va contribui la sănătatea oamenilor.

Primul pas spre acest lucru poate fi introducerea în practică în staţiunile de sud a metode bine-cunoscute - fruktolecheniya, botryotherapy.

Se pare ca dieta cu alimente proaspete în practică, poate fi judecat, cel puţin, pentru aceste publicaţii care, din timp în timp, apar în presa noastră.

Unii entuziaşti ţineţi regim syrorastitelnogo este foarte strict, fanatic. Acest lucru creează dificultăţi pentru o astfel de experimentator, şi anturajul său: el, de fapt, se exclud din societate, în termeni de nutriţie. Dar astfel de cazuri sunt de mare interes pentru ştiinţă. Ia biolog scoţian Douglas Semple, descris de presa noastră în 1967.

Acest articol intitulat "longevitate Dieta" rapoarte pe care de mulţi ani, hrana lui constă în întregime din legume, nuci, fructe şi apă potabilă, şi că, datorită la o astfel de dieta, Douglas Semple sănătoasă, veselă, şi aşteaptă cu mult mai mic decât sa 80 de ani. Un grup de oameni care au cumparat postul pentru a aranja o colonie de lungă a trăit în America de Sud, a invitat-l la cap colonişti.

Sunt sigur că mulţi care au citit această notă să sufere acest regim, si sa ciocnit.

Deoarece pacientul, cum ar fi artrita cronică, două săptămâni mai târziu, vine o boală şi ce să facă în continuare, articolul nu spune.

În cazul produselor alimentare cuprinde cereale sau pâine în cantităţi substanţiale, această reacţie apare mai târziu şi nu este mai puţin acută, dar în principiu, "agravarea vindecare" - calea de recuperare, aceasta a fost deja spus mai sus.

O schimbare bruscă în dieta - o problemă gravă, care necesită restructurare a sistemului digestiv. Schimbarea şi microflora intestinala. Cineva de la tovarăşii noştri - bacterii care trăiesc în intestine - astfel de modificări nu sunt o potrivire, altele - dimpotrivă, rasa în număr mare. Cantitate mai mică de proteine din alimente brute reduce procese septice, degradare bacteriană devine mai mică, dar numărul tot mai mare de fermentaţie bacteriană. Există un dezechilibru temporar în economia biochimice mari a organismului, aceasta poate fi o lipsa temporara de vitamine grupa B

Renumitul doctor naturist, Herbert Shelton chiar şi recomandă adoptarea unei prime alimentare vegetariene, ceva timp pentru a lua pastile de vitamine (vitamina B complex), în timp ce florei intestinale nu se va produce, ea însăşi aceste vitamine.

Şi eu, şi mulţi alţii care l-am ştiut experimentatori, dieta prime s-au produs din cauza ignorantei de acest lucru şi cracare pielea de pe degete şi degetele de la picioare, precum şi alte simptome de adaptare a organismului. Adevărat, nu au fost grave şi au fost percepute ca triviale, pe un fundal de îmbunătăţire a stării generale de sănătate, normalizarea greutate.

Fireşte, organismul tineri este reconstruit pe un nou regimalimentare m mai usor, dar treptat şi se uită înapoi pe rezultatele tuturor oamenii au nevoie. Oamenii care sunt psihologi se referă la "tipul de comportament prudent", care mai adesea duce la o utilizare necontrolată de regimuri alimentare diferite într-un stat de la care, fără ajutorul doctorilor nu poate scăpa.

Experţii avertizează, de exemplu, dintr-o scădere bruscă în greutate, mai mult de 3-4 kilograme pe luna - aceasta ar putea să perturbe sistemul nervos si psihicului. În majoritatea cazurilor, probabil cel mai bun pentru a introduce primul mic dejun prime. Noţiuni de bază folosit la it, adaugă făina brută, şi apoi de a se obişnui cu niveluri mai ridicate de alimente vegetale brute, prime şi masa de prânz.

Extrem de important este respectul pentru dreptul de combinaţii de alimente pentru a mânca. Nu contează cât de mulţi reprezentanţi ai teoriei sau dezbatere despre ea, toate cu experienţă ştiu că-l dă imediat o creştere vizibilă de curaj, tărie şi de sănătate. Nr accident care academicianul A. Mikulin, experimentat una din variantele de această regulă - separat, produse alimentare "(doar un singur produs la fiecare masa), vorbind despre acest lucru în cartea sa, a pus semn de exclamare în cinci propoziţii într-un rând!

În practică, alimente Alchemycal arata astfel: două ori pe zi la masă - o salata mare de verdeturi si legume sunt cele mai bune, cu adaos de seminţe oleaginoase (sunt la sol, cu pielea de pe floarea-soarelui polizor, susan, seminţe de mac, seminte de dovleac, etc) sau orice fructe cu coajă lemnoasă. Suma valid mici de gropi de caise, de unii oameni include, de asemenea, 2-3 grame de polen, iar iarna - o jumătate de ceaşcă de făină din plante recoltate în vara anului ierburi uscate şi frunze. Unul din salate poate fi mâncat şi de produse cerealiere (cereale, paine) sau cu cartofi fierţi. Stricte Alchemycal, desigur, nu mănâncă fierte complet, preferând şi cereale consumate crude, de exemplu, sub formă de făină casa grosier.

Obicei, trebuie să spun, face o delicioasa toate. De cereale, cu toate acestea, produsele alimentare nu este de dorit într-un mod ideal de prime, din cauza dezechilibrului de proteine, care vor fi discutate în continuare. Problemele de utilitatea de cereale alimentare sunt considerate de oamenii de stiinta, sunt dedicate această carte întreagă, şi putem spune că ştiinţa face schimbări majore în atitudinea noastră faţă de pâine. Nu întâmplător unul dintre obiectivele Programului alimentar este de a reduce consumul de produse cerealiere, precum şi îmbunătăţirea dieta de alimente sănătoase mai mult.

Personal, am avut un regim în care nu a existat nici produse cerealiere, timp de şase ani, şi a avut un mare avantaj.

Trebuie remarcat că produsul alimentar conţine o mulţime Alchemycal exact acele componente care sunt dovedeşte a lipsit în alimentaţia populaţiei din toate ţările industrializate: vitamine, oligoelemente, celuloză (fibre vegetale).

Lipsa de fibre in dieta - motiv pentru apatie pe scară largă a intestinului, despre ea ca ceva să nu vorbesc, şi încă este - cauza multor probleme grave de sănătate.

Fructe - separat alimente, se amestecă într-un mod de a manca cu alte produse este înţelept, fructele rămân strămutate, pentru o lungă perioadă de timp în stomac, aici au roam de zahăr, întorcîndu-se spre alcool şi oţet.

Mic dejun de fructe proaspete şi uscate, şi două metode de alimentare constând dintr-o salata mare cu seminţe de floarea soarelui sau nuci, se întâmplă în cele mai multe cazuri, destul. Unele dintre acestea sunt hrănite de patru ori, adaugand mai multe si cina - ceai de plante cu miere şi fructe. După ce mănâncă, beau, nu este recomandat, pentru a evita diluarea sucurilor digestive. astfel de alimente este de obicei mai ieftin, mai ales atunci când există plante sălbatice, dar poate fi şi invers, în cazul în care se concentreze pe importate nuci sau fructe.

seminţe de floarea-soarelui, oferind aproape o proteină completă şi grăsimi, fructe cu coajă lemnoasă mai puţin, lor de adult nu are nevoie de mai mult de un pahar pe zi. Drum liber verdeaţă sălbatice, care naturists utilizare, dacă este posibil, mai mult, are de multe ori cantitate mai mare de substanţe biologic active, inclusiv opacizi anicheskih şi vitamine decât legume.

Povestea de propria lor experienţă dieta cu alimente proaspete este, desigur, cu o valoare limitată, unele exemple sunt convingătoare, nu ştii niciodată ce sunt caracteristici ale organismului. Dar nu există o statistică mare, este, de asemenea, ceva atât de meritat.

liceu de finisare, am visat de a deveni un medic, începuse deja să citesc literatura medicală, dar - a devenit imediat un pacient. normal de muncă şi de studiu pentru mult timp douăzeci ani au devenit pentru mine în sarcina limită.

Aceasta a contribuit, aşa cum se întâmplă adesea în viaţă, caz: doar atunci când la ambulanta ma vizitat de două sau trei ori pe săptămână, un prieten mi-a adus un vechi, acum o carte rară, NV Tarasova, şi "TI Bokhanovsky prime şi produse alimentare "sale de pregătire, publicate de către aceşti medici din Leningrad Leningrad în 1931.

Două luni după ce aţi citit această carte am fost flipping prin literatura vegetariene întreg, care pot fi găsite în biblioteci mari de la Kiev, unde a trăit atunci. Dar, pentru a se simti rezultatele practice, a fost nevoie de mult mai puţin timp.

Uneori insomnie violente, pe care am suferit o ani şi jumătate, a dispărut în a cincea zi, şi după două luni, am uitat de unde am o inima. Dar, înainte de faptul că, în dimineaţa a avut "liniştită" injecţii intravenoase de papaverină.

O noua viata: am renunţat deja la opt kilograme de grăsime, am uitat despre gripă şi răceală, bolnavi, şi atunci când s-au întâlnit în stradă cu un medic local, el însuşi întrebat despre starea lui de sănătate. Un an mai târziu, în 1974, am întâlnit o carte a profesorului S. Nikolaev "Postul de dragul de sănătate", care a întărit poziţiile mele cucerit.

Fiecare perioade de criză "curativ" (în care acestea sunt inevitabile în perioada de tranziţie, unele Alchemycal întinde până la 5 ani) am luat dozat postului ar fi fost aşa, aşa cum se recomandă de către prof. univ. S. Nikolaev în cartea sa pentru cazurile de foame de sine, fără supraveghere medicală - pentru 3-4 zile.

(Notă: În fapt, în prezent a fost una la două săptămâni, dar aici autorul a se târgui pentru acest articol a fost permis să imprimare: editori, desigur, nu vrea să fie în conflict cu Ministerul puternic Sănătăţii. - O Ch.)..

Principalul lucru - noi trebuie să evite ranirea în această chestiune. "Vegetarieni stricte, de exemplu, şi nu ştiu ce sunt, pentru toate severitatea" din regimul său, consuma zilnic cel puţin 20-30 la sută din proteine animale. Aceasta şi sucuri digestive din corpul nostru, şi microbii tractului digestiv, precum şi epiteliul moarte a peretelui intestinal. O cantitate mică de proteine animale corpului poate procesa, dar surplusul de cauzei sale anumitor boli.

Nu întâmplător, atunci când consumul redus de proteine de origine animală, prin ele însele dispar boli, cum ar fi apendicita, astm - asa ca a fost, de exemplu, în timpul Marelui Război Patriotic.

Excluderea de animale (şi chiar anumite tipuri de legume), proteine de economisire a energiei de la alergii, mai bine decât orice droguri de modă nouă, spune un om de stiinta de la Kiev, dr. AG Martynenko, bazate pe experienţa noastră clinică proprie.

În mod semnificativ, copiii sunt adesea dispuşi să mănânce şi să devină prime instalator, mai sănătoase.

Pentru o lungă perioadă de timp nutritionistii nu poate fi de acord cu posibilitatea de ani de modul de practică dieta alimente crude deoarece conţine cantităţi mici de proteine. La prima vedere, se pare că afirmaţia nu poate fi negată de manuale moderne cu privire la alimentaţie, care a educat o generatie de medici noastre viitoare, ca dieta de zi cu zi trebuie să conţină cel puţin, nu mai puţin de proteina se descompune în organism.

Aceasta se numeşte "echilibru de proteine, sau balanta de nitrogen (din cauza pierderilor de azot luate pentru a calcula numărul de dezintegrat şi excreţia de proteine - sub formă de azot produse ruina).

Cu toate acestea, acest "rock-solid" nu se potrivea cu teoria "fapte incapatanat" putere de persoane separate, alimente, astfel că malobelkovoy (!!!) pe tot parcursul vieţii au cunoscut o incredibilă, din punctul de vedere al hotărârii în ştiinţa teoriei nutriţie, negativ echilibrul de azot.

Trei cercetător străine (Kruiysviyk, Bergerson şi Hipsley) 1,968-1970, publicat datele lor cu privire la Papuans de Noua Guinee, de hrănire aproape exclusiv pe cartofii dulci, bogate în carbohidraţi (zahăr, amidon), dar foarte sărace în proteine. Potrivit oamenilor de ştiinţă intervievaţi au fost sănătoşi şi musculare. Aceasta în ciuda faptului că soldul negativ de azot au ajuns la 10-15 de grame de proteine - o treime din corpul are nevoie! În alimente continand doar 20-30 de grame pe zi, şi ei în mod evident, acestea sunt îndeplinite.

Dar cum, dintr-o sursa misterioasa de spicuire aceste persoane dispărute a soldului (dar nu înainte de a lua în standardele moderne nutriţionale, care sunt mult mai mari!) 10-15 grame de proteine pe zi.

Citând aceste cifre în cartea sa "Dysbacteriosis intestin, publicat în Kiev, în 1983, seria" Biblioteca practicieni ", autorii săi - MV Panchishina şi SF Oleinik - să explice posibilitatea de a dieta malobelkovogo, aşa cum a menţionate de cercetători străini, funcţiile vitale ale florei intestinale, de exemplu, bacterii intestinale, care a fixa azotul atmosferic, dizolvat în sucurile digestive şi sunt sintetizate de la o proteina.

De altfel, acest lucru este - doar unul dintre multe minuni, care sunt capabile să microflorei, dar relativ puţin studiată. Sa dovedit - o fabrica intreaga de vitamine, şi chiar a produselor de protecţie implicate în cancerul de corpul nostru. Deci, cel mai puternic argument împotriva dieta alimente crude (conţinut scăzut de proteine) pot fi considerate foarte agitat.

(A se vedea articolul Chuprunov "Cina papuas?" A fost scris pentru ziarul "Trud" şi publicat acolo 27.HI.1986 PM, reeditarea - în cartea "-88" Eureka, M., "Tânărul Garda, 1988, p. 148).

Organismului, aparent, potrivit unor oameni de stiinta, este mult mai important pentru a obţine o proteina completa, bine echilibrate cu privire la raportul dintre numărul de individ "cărămizi" din care este construit - aminoacizi.

Mai important, proteine păstrează calităţile naturale - solubilitate în apă, o enzimă activitate. Denaturat, proteine coagulate (ca în ouă de gatit), este inactiv, natural durează mai mult, pentru că el este mai rău decât digerat.

Pe scurt, este întemeiată deja ipoteză este că acesta este de proteine esenţiale, echilibrul între conţinutul de aminoacizi individuali şi oferă o oportunitate de a reduce cantitatea de proteine din dieta, astfel încât problema proteine încetează să existe, aşa cum am văzut în Papuans.

Lui concluzie cel mai important pentru practicarea dieta cu alimente proaspete - unul care încearcă să reglementeze alimentare lor pe produse cerealiere ca principala sursa de proteine - este sortită eşecului. conţinut scăzut de proteine in dieta pentru o perioadă lungă de timp este posibil doar atunci când există un tabel de ulei de seminte sau nuci, ierburi şi legume.

Toxicitate de proteine dezechilibrat şi a cauzat o procese de asamblare încălcare (fuziune), proteine în corpurile noastre, oamenii în procesul de secole de experienţă, să înveţe cum să reducă (în regimul alimentar normal, adoptate în toate ţările civilizate) prin creşterea cantităţii de proteine din dieta - chiar înainte de recentele descoperiri de biochimisti, descrise ucrainean Academician VN MF Gulym şi meşteşugăreşti, când a devenit clar că toxicitatea de proteine dezechilibrate pare mai puternic decât mai putine proteine din alimente noastre.

(A se vedea capitolul "Toxicitatea aminoacizi şi inhibarea biosinteza proteinelor în cartea: MF Guly şi VN Craft," Cu privire la semnificaţia biologică a proceselor de actualizare continuă a componentelor de organisme vii ", Kiev," Naukova Dumka ", 1979 , p. 102 la 105).

Acest site necesită o explicaţie. În timp ceStrămoşii noştri au mâncat fructe de padure, nuci, frunze verzi si flori, plante sălbatice rădăcină, dar nu a putut vâna nici mai mult, sau să crească culturi, totul a fost în ordine. nevoia corpului pentru proteine naturale a rămas, adică, de scăzute, în fapt, cu excepţia produselor alimentare, sursa de proteine a bacteriilor intestinale (microflora). Ei au prins de azot dizolvat în sucurile digestive, a aerului şi a făcut dintr-o proteina, apoi masa de bacterii, digerate în intestinul omului, a fost devenind alimente mai multe proteine.

Introducere în dieta de carne şi alte produse de origine animală bogate, cum este cunoscut, mai presus de toate, de proteine a fost prima mare abaterea de la omul primitiv de lege a naturii care a determinat sa (şi alte primate) dieta alimente proaspete vegetariene.

Aceasta a condus la o schimbare în flora normala bacteriene şi a redus dramatic speranţa de viaţă, cu un stil de viata de vânătoare, dietă cu cantităţi mari de carne în mod necesar să ducă la apendicită bolii.

Sunt sigur că a fost de apendicită a murit la o vârstă fragedă mulţi dintre strămoşii noştri, şi motivul pentru care (exces de proteine in dieta) a fost deschis de ştiinţă francez Shanpionerom numai în 1901.

În cartea de E. White, şi lui Brown "Prima Oameni" (Wiley, 1978, p. 65) are o explicaţie bună a rolului de carne în viaţa de primate, inclusiv oamenii primitivi:

"... Hominids vânate cu mult înainte de oameni apărut pentru prima dată. In zilele noastre, unele primate, de asemenea, vânătoarea, dar doar ocazional şi numai în anumite condiţii.

Cimpanzei, cum ar fi, se pot alătura în grupul de vânătoare, dar nu de multe ori şi nu pentru mult timp, deoarece este uşor deviat de la intenţia sa, cât mai curând exploatare este ascuns de la vedere, sau pur si simplu timp pentru a deplasa o oarecare distanţă. De obicei, aceste primate este de alimente vegetale, dar vânează pentru ca le place gustul de carne. Şi chiar începe să mănânce carne in mod regulat, dacă acestea sunt date sansa. Când gorilele în captivitate sunt de carne, ei încep să-l în cele din urmă preferă să frunzele, lăstarii tineri, nuci şi rădăcini, făcându-le o dieta normala. În primul rând aceştia se joacă cu carne mai mult, dar, încă în mod constant încearcă, încetul cu încetul, gust - atât de mult, astfel că, în intestine lor a fost chiar unele schimbări: The infuzorii ciliata, digestia celulozei, care este o parte importantă a lor alimentare vegetariene normală sunt treptat să dispară şi gorilele au dezvoltat o dorinţă pur carnivore pentru carne - mai multe pe care le primesc ea, mai doresc. "

Acesta a fost primul pas în lateral.

Un al doilea pas a fost chiar mai rău, cum este prezentat în dieta dezechilibrată de proteine, aminoacizi cereale: unele părţi ale proteine (aminoacizi) in cereale este extrem de mici, altele - un surplus imens.

Excesul de aminoacizi perturba metabolismul în organism, în special - procesele de construcţie normală (fuziune), proteine ale organismului uman, şi, fireşte, aceasta afectează simt si performanta. Oamenii observat că, cu o incluziune importantă în regimul alimentar de cereale, fiind mai bine într-o ridica solide în făină, griş de porumb produse din carne sau lapte, ouă sau peşte şi alte proteine bogate. Şi invers: dacă mâncaţi pâine, terci, legume, de exemplu, atunci când proteine complete în regimul lor alimentar nu este suficient, sănătate, rezistenta, rezistenta la boli este mai slab.

Astfel, trecerea de la o generaţie la experienţa abateri de la legile naturii, astfel încât oamenii au crezut că de cereale pentru hrana animalelor şi produse de origine animală - de bine, care sunt dificil de a face doar câteva dintre ele discuta această problemă. Şi de ce este atât de surprinzător şi masa de neînţeles de medici si oameni de ştiinţă de aprovizionare malobelkovogo fenomen Papuans acelaşi.

A descris deschiderea unei atitudini schimbare la nudism, şi să se gândească, interesul cercetătorilor, în acest regim va creşte. Criticiiroedeniya a declarat că doar fanatici ar putea vis a, pentru a alimenta o astfel de ţară mare ca al nostru, nuci şi datele importate.

Dar mai rău, nuci de floarea-soarelui nostru? Şi totuşi, se toarnă în cuferele URSS nici mai mult nici mai mici - 30 la sută de colectare a acestora la nivel mondial! tort Lui, pe care am folosit pentru a, fără să mă gândesc, a dat furaje, sunt acum a început să folosească, inclusiv un nou hrană pentru oameni.

Concurent foarte primul de cereale, daca vorbim despre masa de alimentare, ar putea fi, desigur, cartofi, de asemenea, conţine o proteină bine echilibrat.

Runda de nudism (produse alimentare naturale, dieta cu alimente proaspete) este o dezbatere de lungă durată. Înapoi în 1928, la Congresul Internaţional al Medicilor din Amsterdam, problema a fost una din cele două programe. De atunci, ştiinţa a adăugat o mulţime de argumente în favoarea naturale, produsele alimentare neprelucrate, precum şi faţă de produsele tradiţionale.

Reamintească faptul că el a scris un savant sovietic, academician PK Anokhin, într-un articol de ziar ("proprietarul" sănătate, "Trud, 04.01.1973 PM):

"Frecvenţa de decese de la boli coronariene, în orice ţară europeană, de exemplu, în ultimii 60 de ani, stă în direct proporţional cu cantitatea de consumul de ouă ţării, lapte, unt şi carne: mai mare, mai mult ..."

Şi sportivi şi oamenii muncii fizice este în valoare de amintind lung extrase adevărul ştiinţei (descrise în manual deja menţionate de prof. MI Pevsner.): Oameni care au mâncat carne, două-trei ori mai rapid decat obosit, decât cei care au utilizează alte surse de proteine (brânză, lapte, nuci, leguminoase).

Ştiind acest lucru, se poate dar nu e de mirare că de carne este încă inclus în regimul alimentar al sportivilor în acele sporturi unde principalul lucru - rezistenta. Aparent, acesta este timp pentru a verifica pentru entuziaştii (în special pentru alergatori de maraton), cu o dieta echilibrata cu proteine, în cazul în care sursa nu este carne şi alte produse. Desigur, aici se află piscina din nou record de realizări.

Cu câţiva ani în urmă, candidatul de Ştiinţe Medicale AY Katkov scria în ziarul "Rusia Sovietică" pe un vegetarieni rezistenta mai mare, de raportare, în special, experienţa recentă de om de ştiinţă suedez Per-Olaf Ostrand, de a experimenta cu cele nouă voluntari care au lucrat la epuizare pe ergometru ciclului .

Ca urmare a alimentelor obişnuite recomandat de sportivi, ei pot face treaba pentru 114 minute, dar după trei zile, atunci când produsele alimentare a constat doar din voluntari din carbohidrati, aceeasi lucrare a fost făcută pentru ultimele 167 minute. Asta e ceea ce le dau doar trei zile de vegetarianism.

Nu putem aminti aici este opinia doctor in stiinte biologice GG Demirchoglyana, un profesor de regiunea Moscovei Institutul de Stat de Educaţie Fizică, după cum se menţionează în Săptămâna ziarul »(№ 2, 1984) în articolul său" dieta alimente crude: Pro şi Contra

"Acesta poate fi util să vorbim despre un compromis cu privire la regimul polusyroedeniya: dimineaţa şi seara - alimente crude, la prânz - cina fierte (de la legume-lactate-produse din ouă).

În opinia mea, o astfel de dieta, combinat cu mişcare activă, este cea mai potrivită pentru sănătatea umană modernă ". În orice caz, dieta puţină experienţă alimente crude pot fi utile: dacă tu a lua pierdut în pădure, sau au rămas fără resurse în campanie de turism - nu veţi intra în panică. Dar, mai presus de toate, regimul alimentar prime ar trebui sa incerce cineva care este supraponderali. Nr accident care celebrul Halterofilul Iuri p. Vlasov, pentru a face faţă cu această problemă dificilă, în cartea sa "crede" în esenţă scria: "Dieta există nenumărate şi diferite, printre ei - dietă alimentară prime ..."

Moscova, 1986
Alexander Chuprun - completa Membru al Societatii de Moscova Naturalisti la Universitatea de Stat din Moscova (secţiunea de Gerontologie).
Vineri, 09 februarie 2007
Vizualizări: 3659

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
42
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
201
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
37
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
126