ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Guvernul Moldovei să solicite asistenţă externă pentru a depăşi efectele secetei.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Guvernul Republicii Moldova a solicitat partenerilor de dezvoltare pentru a vă ajuta în depăşirea efectelor secetei. Acest lucru a fost raportat, marţi, prim-ministrul Vasile Tarlev, a discutat despre situaţia din agricultură şi efectelor secetei.

Ca şi raportate de către Vladimir Voronin, guvernului serviciului de presă al Preşedintelui Republicii Moldova, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Anatol Gorodenko raportat că recoltarea de cereale de prima grupă este aproape încheiată. brut recolta lor sa ridicat la 580 mii tone, inclusiv 410 de tone de grâu. Acest lucru este aproape de două ori mai puţin decât în 2006

"Am pregătit utilaje pentru arat şi semănat de suprafaţa recoltată acestea se încadrează culturi", - a declarat ministrul.

Pentru a ajuta agricultorii la 7 milioane de lei, prevăzută pentru irigare, a alocat o suplimentare de 5 milioane de lei, care va permite adăparea chiar mai mult de 50 mii de hectare. Pentru a fi protejat de grindina a acordat 24,5 milioane de lei. Guvernul se aşteaptă ca acest lucru va da posibilitatea de a proteja un milion de hectare de teren agricol. Fonduri suplimentare de 29 milioane dolari de lei şi a regizat achiziţionarea de îngrăşăminte.

Premierul a aprobat măsurile luate pentru a depăşi criza şi a cerut o mai mare utilizare a riscurilor de asigurare în agricultură, care pot reduce pierderile de agricultori.

El recomandă ca autorităţile locale construi propriul lor rezerve de grâu pentru a asigura zonele de securitate alimentară.

Potrivit Tarlev, sătenii sprijinului ar trebui crescut şi ia încurajat pe participanţi să elaboreze propuneri relevante.

"Guvernul a cerut băncilor să nu aplice măsuri stricte pentru a agricultorilor, care au luat credite, sfatuindu-i să caute o ocazie de a sprijini industria într-o situaţie dificilă", - a declarat primul-ministru.

Potrivit unor informatii neoficiale, pierderea industriei de seceta a depăşit deja 1 miliard de lei (82 milioane dolari). Moldova va trebui să cumpere cel puţin 200 de tone de grâu. Internă consumul anual de 480 de tone de scutire de taxe vamale a permis Parlamentului să importe grâu, orz şi făină, alinarea importatorii de la plata TVA-ului la 20%.

Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Preşedintele

Luni, 30 iulie 2007
Vizualizări: 3247

Citiţi de asemenea

Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
29
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
68
Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
68
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
185