ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Haine periculoase pentru sănătate 


Sunt frumoase, la modă şi ne vin ca turnate. Cu toate acestea, trebuie să ştii că anumite haine şi accesorii pe care le păstrezi în garderobă îţi pot afecta sănătatea, susțin autorii articolului publicat recent în Wall Street Journal. Iată care sînt cele mai periculoase piese vestimentare pentru organism.

 

Blugii strîmți: din cauza faptului că sînt foarte strînşi pe corp, pantalonii cu talie joasă ţin timp îndelungat sub tensiune constantă anumite părţi ale corpului. La nivelul şoldului apar nevralgii, dureri musculare, contracturi musculare, amorţiri, senzaţie de presiune în picioare.

De asemenea, sînt afectaţi nervii locali, atît la nivelul picioarelor cît şi la nivelul coloanei lombare.

 

Lenjeria intimă foarte strînsă pe corp: (slip, boxeri, maiouri) favorizează infecţii urinare, micoze vaginale, cistite deoarece întreţin un mediu propice dezvoltării bacteriilor, a ciupercilor şi a altor germeni patogeni.

 

Tocurile înalte: sînt o veritabilă tortură dacă sînt purtate mai multe ore. Dacă sînt purtate tot timpul, pot fi şi un real pericol pentru sănătate. De la încălţăminte cu tocuri prea înalte pot apărea monturi, sunt favorizate varicele şi probleme legate de circulaţia sîngelui. De asemenea, tocurile sînt periculoase pentru articulaţii, în special genunchi, dar şi pentru coloana vertebrală, datorită poziţiei modificate a corpului.

 

Hainele sintetice strîmte: menţin transpiraţia la nivelul pielii prin blocarea procesului natural de evaporare. Este vorba despre rochii, tricouri, malete şi chiar ciorapi bărbăteşti. Menţinerea unui mediu umed la suprafaţa pielii duce la apariţia unor mici leziuni ale pielii prin care pătrund microbii. Hainele strîmte sintetice produc iritaţii ale pielii şi infecţii.

 

Sandalele cu talpă plată: sînt extrem de periculoase. Din cauza absenţei tocului, asupra tendonului lui Achile şi muşchiului gambei este exercitată o sarcină foarte mare. Primul semn că sandalele trebuie schimbate este durerea apărută în picior după două săptămâni de purtare regulată. Se recomandă sandalele cu platformă, cu toc mediu şi cu barete.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Sâmbătă, 03 martie 2012
Vizualizări: 2124

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
65
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
59
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
222
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
316