Havuz cu propriile mîini
Astăzi mulţi oameni pentru a economisi banii sau pune în aplicare ideile creative, încearcă să execută unele elemente din cadrul designul interior şi alte lucrări de sine stătător.
Cei care doresc să contribuie la proiectarea apartamentului, casei, ar trebui să înceapă, de exemplu, cu un havuz.
Nu este greu deloc să faceţi un havuz mic într-un apartament, pentru acest lucru vor fi necesare cheltuieli financiare şi temporale minime, iar rezultatul obţinut, cu siguranţă, va bucura nu numai proprietarul, dar şi invitaţii lui. Pentru lucru veţi avea nevoie de un ghiveci de flori din ceramică sau din plastic. Dimensiunea acestuia poate fi destul de diferită şi depinde de dorinţa meşterului. În el se plasează orice recipient, care ar împărţi ghiveciul în jumătate. Deci se introduce o despărţitură pînă la jumătate din pot. În placă este necesar să faceţi nişte găuri pentru libera circulaţie a apei. În principiu, havuzul realizat cu mîinile proprii este gata, rămîne să instalaţi echipament şi materiale de decorare. În calitate de pompă, utilizaţi un furtun de acvariu obişnuit. Capacitatea pompei depinde de volumul total al apei în havuz. Avantajul unei astfel de pompe constă în faptul că presiunea apei se reglează prin mişcarea roţii în direcţia de scădere sau, respectiv, de creştere a nivelul de apă. Pompa este plasată sub despărţitură pe partea de jos a ghiveciului. Împreună cu ea puteţi pune cîteva pietre pentru o mai mare stabilitate. Furtunul printr-o gaură făcută în avans se ridică în sus.
Apoi se toarnă sol de acvariu (pietre mici sau mari) pînă la înălţimea dorită. Deasupra se pune ă căsuţă, scoici, etc. Apa se va ridica cu un firicel subţire, se va revărsa pe sol, se va coborî jos pînă la pompă, apoi se va ridica din nou şi aşa mai departe. Astfel, se obţine un proces circular. Soluţia originală ar fi instalarea unei lamele de sticlă, atunci havuzul va semăna cu o cascadă, şi cu un iluminat suplimentar va deveni o piesă de artă adevărată. Ghiveciul poate fi vopsit în orice culoare, ornamentat cu desene, aici totul se limitează de fantezia proprietarului. Dacă la îndemînă aveţi un furtun, care nu tolerează umezeala, instalaţi-l în exterior şi decoraţi-l, de exemplu, sub un deal de piatră, şi asiguraţi impermeabilizarea în caz de stropire.
Sursa: ecofriendly.ru