ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Hyperloop, trenul supersonic solar, primul pas spre teleportare




 

 

Hyperloop, trenul ultrarapid, care ar putea sa transporte marfuri si pasageri in capsule, printr-un tub montat pe piloni, ar putea fi dotat cu panouri solare, ce pot genera mai multa energie decat consuma acest mijloc de transport futurist, care nu este nici tren, nici avion, insa poate atinge o viteza intre 1.000 si 6.500 km pe ora.

 

Acest tren este 4 ori mai rapid decat un tren de mare viteza, iar viteza sa medie de deplasare este dubla fata de viteza medie a unui avion. Veti putea ajunge de la Los Angeles la San Francisco in 35 de minute, iar costul unui bilet ar putea fi de aproximativ 20 de dolari. Prin plasarea panourilor solare, deasupra tubului, ar putea fi generata mai multa energie decat consum Hyperloop. Este un mijloc de a stoca energie suficienta pentru o functionare continua fara baterii”, a spus Elon Musk, inventatorul Hyperloop si fondator al constructorului de masini electrice Tesla Motors, cat si al companiei private de explorare spatiala SpaceX.

Elon Musk, in varsta de 42 de ani, a publicat un document de 57 de pagini despre acest proiect, care, daca va fi implementat, ar putea face legatura intre Los Angeles si San Francisco in doar 35 de minute.

Hyperloop consta intr-un tub cu presiune joasa de capsule, transportate cu viteze mici si mari pe lungimea tubului. Capsulele sunt asezate pe perne de aer presurizat“, potrivit documentului.

Invulnerabil la cutremure

Dupa parerea lui Elon Musk, acest sistem de transport ar putea atinge o viteza de 1.220 kilometri pe ora si va fi economic pentru orice distanta mai mica de 1.500 de kilometri.

A fost conceput pentru a fi foarte usor, in conditiile in care trenurile sunt incredibil de grele. E mai apropiat de un avion“, a subliniat Musk.

In plus, miliardarul american sustine ca sistemul sau va fi mai putin vulnerabil la seisme si mai putin expus la accidente precum trenurile si avioanele, “pentru ca nu poate sa se prabuseasca si nici sa deraieze”.

Costul acestui proiect, pus la punct de echipele Tesla si SpaceX, este evaluat la circa 6 miliarde de dolari si include o versiune de motoare electrice, utilizate pe modelele de automobile Tesla S, care vor crea un camp electromagnetic pentru a propulsa capsulele.

 

 

 

Sursa: green-report.ro

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 30 august 2013 11:00
Vizualizări: 2927

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
129
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
242
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
370
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
450