ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În fiecare zi mîncăm otravă! Iată cum să deosebim roșiile modificate genetic de cele naturale

În ciuda nemulțumirii în creștere a consumatorilor, numeroase corporații continuă să producă și să promoveze produse OMG. Unele țări, încercînd să se protejeze de culturile modificate genetic, au introdus o etichetare specială pe produse sau au început să le vîndă la prețuri foarte mici.

Apare întrebarea: de ce au fost create atunci aceste produse? Totul constă în faptul că, inițial, s-a dorit plantate unor astfel de culturi pentru a salva oamenii înfometați în țările sărace din Africa. Dar aceleași țări, cu cîțiva ani în urmă, au interzis importul de produse modificate genetic, considerînd, se pare, că înfoametarea este mai sigură pentru sănătate.

Cum să alegi roșiile

Din păcate, prezența OMG-urilor în produse poate fi demonstrată doar în laboratoarele speciale. Cu toate acestea, fiecare cumpărător ar trebui să știe că mai mult de 40% din toate produsele din magazin sînt modificate genetic.

Dar este destul de ușor să distingi produsele-MG de cele naturale: ele își păstrează prospețimea pentru o lungă perioadă de timp, insectele nu vin la ele și aceste produse au de obicei o formă ideală.

Dacă vedeți roșii mari rotunde strălucitoare, ar trebui să le evitați. Cel mai bun indicator al naturaleței fructelor și al legumelor este faptul că ele sînt un pic stricate. De asemenea, atunci cînd tăiați fructele și legumele modificate genetic, ele nu-și pierd deloc forma și nu lasă suc.

Din păcate, singurul produs pe care genetica încă nu s-a învățat să-l modifice este hrișca, deci cumpărați-o în siguranță.

Vă dorim să alegeți numai produse naturale! Nu uitați să distribuiți aceste informații utile prietenilor – ei vor fi recunoscători.

Marţi, 09 iulie 2019
Vizualizări: 935

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
19
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
31
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
27
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
43