ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Munții Altai a fost găsită o mumie de 1500 de ani în

Arheologii au descoperit în Munții Altai corpul mumificat al unei femei a cărei încălțăminte seamănă cu ghetele Adidas, a declarat pentru RIA Novosti un reprezentant al Muzeului mongol Khovd.

Potrivit lui, vîrsta mumiei este estimată la 1500 de ani, înmormîntarea a fost făcută la o altitudine de peste 2800 de metri, de aceea mumia s-a păstrat foarte bine.

"În picioare, femeie avea încălțăminte foarte asemănătoare cu pantofii de snowboard a firmei Adidas. Alături de corp au existat și alte obiecte - diferite ustensile, haine, un cap de miel, oase de alte animale", a spus reprezentantul Muzeului.

După ce fotografia mumiei a apărut pe internet, utilizatorii comunității au ajuns la concluzia că femeia decedată ar putea fi un călător în timp.

"Oamenii cred că mumia cu vîrsta de 1,5 mii de ani, care "poartă ghete Adidas "este o dovadă a călătoriei în timp", a scris unul dintre internauți.

Potrivit arheologilor, aceasta este prima înmormîntare turcică neatinsă găsită în Mongolia. Apartenența rămășițelor femei nu este determinată anatomic. În prezent, mumia este studiată de oameni de știință, iar după concluziile experților, corpul mumificat va fi plasat într-una din expozițiile muzeului Khovd.

В горах Алтая нашли 1500-летнюю мумию в

В горах Алтая нашли 1500-летнюю мумию в

Vineri, 15 mai 2020
Vizualizări: 208

Citiţi de asemenea

Genetica undelor, care în anii din urmă a provocat numeroase dispute, este contestată în continuare de comunitatea știin...
26
Cel mai groaznic lucru pentru o persoană este să te transformi într-o persoană care doarme cu ochii deschiși: să priveșt...
84
Copilul urmărește cum bunica scrie o scrisoare și întreabă:- Scrii despre mine:Bunica se oprește din scris, zîmbește și ...
111
Mult timp a trebuit să urmez un  tratament pentru disfuncția glandei tiroide. M-am tratat în diferite moduri, am ...
231