ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Idol a mlaştinilor Ural peste Arca lui NoeAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cât de puţin ştim despre istoria noastră. astfel de descoperiri Shigirsky idol confirma acest lucru. Între timp, oamenii de ştiinţă au dovedit că aproape zece mii de ani trecuţi dincolo de Urali a existat o civilizaţie cu propria cultura.

Imaginaţi-vă pentru un moment, toate civilizaţiile cele mai renumite, cum ar fi - Mayan sau egiptene - începe calendarul din 2000 î.Hr.. 9000 ani - este de vârstă, nu numai pentru unele relicvă găseşte. Aceasta este perioada pentru care sunt schimbările climatice, dispariţia oraşelor şi chiar naţiuni întregi. Şi el - Shigirsky Idol - a supravieţuit şi a fost deja lumea în secolul al XIX-lea. Ancient idol a fost găsit într-un lac din apropierea Shigirskom Kirovgrad (Uralii) - prin urmare, moderne numele său s-a întâmplat. Şi am crezut cu naivitate că am avut în Urali, înainte de sosirea Yermak a fost un eşec complet. Asta e undeva în Egipt, Babilon, Grecia ... piramide, calendare - Civilizaţie, într-un cuvânt. Şi aici? Ursi, pădure şi munţi. Dar atunci când noi, în general, a demisionat deja din lipsă de viaţă înainte de marea migraţie de oameni în Siberia, a fost un miracol. Piramide, Maya, mai mare de la Roma şi aztecii se pot relaxa - pentru că până la vârsta de istoria noastra, vor creşte în continuare şi să crească.


Mihail Zhilin, un Senior Fellow al Institutului de Arheologie RAS, Moscova:
- Aceasta este o sculptura unic. Astfel nu exista oriunde in lume. Shigirsky Idol - ambele foarte vie şi foarte complexă. Un model, care este reglementat - nu-i nimic altceva cum ar fi informaţiile criptate. Cu ornamente vechi de oameni au trecut pe cunoştinţele lor. Decripta le foarte dificil. Idol a fost datat în mezolitic: 8680 ani (plus sau minus 140 ani) în urmă. În momentul de faţă este cea mai veche sculptura din lemn. Cinci ani în urmă, specialiştii din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe efectuat o analiză de carbon, şi a constatat că la vârsta de descoperire nu este mai mult - nici mai puţin de 9500 ani vechi! Se pare că idolul de Urali, nu doar mai mari decât piramidele egiptene, dar Maya si Aztec.

Dezbaterea despre idolul de vârstă nu reducă de la descoperirea sa. Punctele de vedere au fost foarte diferite: de la neolitic (mileniul V-VI î.Hr.) a bronzului (mileniul II î.Hr.. E.) şi chiar la începutul epocii fierului (mileniul I î.Hr.. E.). În 1997, idolul a început să se dezintegreze, necesare urgente de conservare. Dar înainte să-l pună în aplicare, sa decis să organizeze analiza radiocarbon de probe din straturile interioare din lemn. Rezultatele pur şi simplu şocat întreaga comunitate arheologice. Data nasterii idol - Mezolitic (Orientul Mijlociu Epocii de Piatra) - 9500 ani în urmă. Şi mai înseamnă că el este mult mai vechi decât piramidele egiptene şi de Arca lui Noe. Conform unor surse, universul a fost creat de 5493 ani mai devreme. O sculptura de lemn a apărut mult mai devreme.

Este un miracol, atât de brusc a apărut din mlastina poate fi doar două sau trei mii de ani mai tânăr decât Atlantida. Dar întrebarea este, care nu are un răspuns: cum ar putea să apară inscripţia - pentru scris a apărut pe trei ani şi jumătate mai târziu de un mileniu?

Oamenii de stiinta au fost ghiceasca despre ce fel de civilizaţie a existat înainte de începutul timpului, care a fost în măsură să scrie, şi a înfiinţat statui din lemn. Mai mult decât atât, au fost descoperite şi instrumente care sunt presupuse de a se bucura de masterat antice.


podoaba geometrică a avut un sens precis

Idol a mlaştinilor Ural peste Arca lui Noe În primul rând reprodus forma aproximative idolul apoi curator DI Lobanov, primind forma de inaltime 2,8 metri, cu mâinile şi picioarele încrucişate, ca şi cînd îngheţat în pas. Dar în 1914, arheologul VJ Tolmachev dat seama că avea nevoie de o reconstrucţie noi: unele dintre cifrele nu sunt conectate, imagini de chipuri umane pe Tulovische inversat, şi un număr de fragmente nu a fost folosit deloc. Sa constatat că idol de înălţime a ajuns la 5.3 metri. Aceasta este o statuie uriaşă de lemn, creat dintr-un butoi zada monolit, a pictat un ornamentaţia complexe. Din păcate, toate până în prezent ea a trăit: jumătatea inferioară a corpului lungimea de 193 cm a fost pierdut, acum poate fi judecat numai pe desen Tolmacheva.

Având în vedere că sculptura nu au fost efectuate de arheologi profesionale, precum şi oameni obişnuiţi (în lac Shigirskom minate antichitate de aur), conservarea idol fusese deja o mare ameninţare. Vrac cap, nas plat, jumătatea superioară a trunchiului au fost ridicate la suprafata cu o adâncime de patru metri de turbă.

Pentru a salva intacte idol şi protejează-l de la influenţele mediului, muzeul de administrare a trebuit sa pentru una dintre cercetarea în domeniul apărării casetă de prezentare Institutul speciale. În scopul de a sculpturii prăbuşit sub forţa gravitaţiei, a fost atasat la fereastra-sarcofag, astfel încât părţile sub presiune ale idol la altul a fost minimă. Spatele unui geam de lucrări de iluminat speciale, care vă permite să vedeţi cele mai mici detalii a figurii.

Idol a mlaştinilor Ural peste Arca lui Noe Organismul de idol din toate partile este acoperit cu modele geometrice sculptate. În plus faţă de planurile sale largi de cifre sculptate chipurile - masti. Figura deghizează astfel de Tolmachyova sunt cinci: trei pe partea din faţă şi două - pe spate. În timpul instalării a expozitiei "Shigirskaya camara" în august 2003 pe partea din spate a avionului a corpului de idol pyxis a fost gasit inca o masca, care nu sunt marcate de deţinător al muzeului. Fiecare masca este încoronat cu o figura separat. Un total de Idol, împreună cu imagini pe de o parte a pierdut, este alocată şapte personaje: imaginea de sus cu două feţe ale capului în vrac şi trei cifre de pe fata si spate avioane. Toate cifrele sunt pur individuale. Unele dintre ele sunt în imagini "scheletului" sau "raze" de stil, în cazul în care o serie de elemente individuale ale scheletului. In interiorul conturului este marcat de două segment scurt - "faţa locului". Potrivit oamenilor de ştiinţă, petele pot indica fie organelor interne de creaturi, sau sufletul.

Printre imaginile, cercetătorii disting personaje asociate cu superioară (ceresc) şi inferior (subacvatice sau subterane) lumi. Cifrele întruchipează feminin şi masculin, lumea vegetală şi lumea animală. Este evident că elemente de ornament geometrice Idol a avut vreun merit.

"Statuia întruchipează mai multe băuturi spirtoase, - a spus Svetlana Savchenko, cercetător principal al muzeului - este codat istoria acestor oameni, structura a lumii din jurul lor şi o mulţime de ceea ce putem doar ghici. Este curios faptul că astfel de sculpturi sunt, de obicei, săpate în pământ. Dar toate semnele Shigirsky doar stătea acolo. El poate fi bine să se bazeze pe picioarele incrucisate. "

Acest detaliu este încă neclar pentru cercetători. În plus, experţii consideră că este dificil să interpreteze semnele Shigirskogo Idol. Potrivit etnografi, o linie dreaptă ar putea semnifica pământ, orizont, graniţa dintre pamant si cer, apă şi aer, la graniţa dintre lumi. Linii ondulate sau zig-zag simbolizat elementul apos, o şopârlă de sarpe,. În plus, zig-zag semnalate pericole. Cross, diamant, pătrat, cerc descris foc sau la soare.

idol Ural ar putea fi un feminin

Privind la feţele a statuii, a existat o versiune care nu este doar un idol, şi calendarul lunar. Numărul şapte este considerat unul dintre cele mai misterioase. Sumerienii vechi dat o mare importanţă. Nu este nici un secret faptul că fiecare dintre cele patru faze ale lunii este împărţit în şapte zile, şi că ciclurile Lunii sunt baza pentru calendar drevneshumerskogo. Se pare ca divinitate shigirskoe cu şapte imagini găsite în întruchiparea prima luna.

Adevărat, există o nuanţă: cei vechi de multe ori identificat cuLuna divinităţi de sex feminin. Un membru al idol Ural la sexul mai slab "nu a fost încă dovedit. Deşi această perioadă istorică de oameni se rugau în zeităţi principal feminin. Cu alte cuvinte, pentru a confirma calendarul lunar, sau o versiune, este necesar să se stabilească ce fel de Ural Idol - de sex feminin sau masculin.


Mister al misterelor, rămân

Versiunii, dupa cum era de aşteptat, nu a fost un set imens. Autorul uneia dintre ele este Doctor în Filosofie, profesor Valery Chudinov. În opinia sa, idolul feminin. Aceasta nu este diferit, ca zeita a bolii şi a morţii Mara. Iniţial slavii au fost păgân, şi idolatrie a fost valabil mai ales pentru Urali. Zada a fost considerat un copac divin. Rezidenţi de la gura la gura, ca zeii trăiesc în fibre de lemn şi sunt protectorii ale sufletului uman. Pentru a comite orice act de memorie - trezi sau să facă un cadou la strămoşii - la idoli care transportă alimente sau ceva valoros.

Autor versiune a acestei imagini - zeiţa, susţin dvs. ipoteze, după cum urmează. Imaginea se confruntă cu o scrisoare de la frapant de mare "P" (primul gând a fost citit inscriptia ca "genul"). Acest semn a fost văzut în mai multe locuri. Dar imaginea este un fel de ajuns în mod tradiţional - mustaţa obligatorie, barba. În acest caz, urme de vegetaţie pe fata, care, întâmplător, pare trist, nu a fost detectat. De aceea, sa sugerat că o femeie de figura. Pentru că ştim că zeii nu putea fi decât zeiţa a bolii şi a morţii, Mara.

Academică a crescut schiţă Tolmachev idol imagine. Şi într-adevăr, pe un monitor de calculator în plus faţă de litera "P" a fost în mod clar cuvintele afară!

Cuvântul "Mara" poate fi citit în mai multe locuri. Curios, cel mai interesant este inscripţia de pe imaginea frontală pe obraz stânga idol Ural. Ei au gasit cuvantul "poporului lui Dumnezeu viata de apoi." Deşi această inscripţie este de înţeles, ea nu a fost încă nu s-au întâlnit likah Maria. De fapt, cuvintele să descrie funcţia încă necunoscute ale zeiţei Maria - de "oameni otherworld". Potrivit Chudinov, sculptură în picioare de lemn din mlaştină, şi trebuie să fi văzut de la distanţă. Marsh, aparent, a fost considerat tărâmul morţilor.

Idol a mlaştinilor Ural peste Arca lui Noe În plus faţă de numele profesorului zeitate găsite pe imaginii corporale "şi alte cuvinte. "Ochiul stâng citeşte cuvântul" paradis "- spune el Se pare că Mara a fost zeita cerului.." Dumnezeu "este citit ca o imagine pe ochiul drept. Cel mai interesant este inscripţia de pe jos, în stânga, ca şi cum urmărirea maxilarului inferior:" taramuri subtile de Mary " Este. greu de imaginat că expresia de parapsihologi era cunoscută în antichitate şi ar fi putut fi scrise pe fata Mariei. La un alt punct de ştiinţă citi cuvintele: "Ne trage cu urechea Mare armatele nenumarate de soldaţi" În ceea ce priveşte conţinutul acestui pasaj., el a servit ca un fel de publicitate viata de apoi lumea: nu există nimeni nu poate răni, pentru că în cer există nenumărate armate ale soldaţilor căzuţi.

Potrivit Chudinov, statueta - este figura centrală a sanctuarul zeiţei slave a Mariei. Dacă sunteţi un ritualuri de înmormântare şi sacrificii pentru zei lumi supranaturale, în scopul de a obţine rata de schimb favorabil pentru cel decedat în viaţa de apoi. În plus, esenţa de a încuraja Maria nu a fost să fie bolnav şi să recurgă la cea mai mare timp posibil ", vizita la" Mare, adică timp de la moartea sa.

Aparent, aproape 9000 ani în urmă, în teren Urali locuite de oameni cu un nivel destul de ridicat de cultură, care a deţinut instrumente şi tehnologii de prelucrare a materialelor naturale. În plus, ei au folosit cunoştinţele astrologice în practică. Ce superrational nici nu ar se considera comunitatea noastră ştiinţifică în lume există mulţi oameni care cred în existenţa unor lucruri care sunt inexplicabile în termeni de experienţă. Deci, cine ZNAET probabil Shigirsky idol în viitor va face o revoluţie în materie de ştiinţă?


Mihail Zhilin, un Senior Fellow al Institutului de Arheologie RAS, Moscova:
- Cuvintele "cult", "prototip" - acestea sunt din vocabularul omului modern. Iar noţiunea de "Dumnezeu" a venit mult mai târziu. Strămoşii noştri de Epoca de Piatra nu avea informaţii suplimentare, acestea nu s-au separat de "afara" forţe, şi a trăit cu ei. Şi un idol, acest lucru este posibil - o parte din mediul lor de zi cu zi, sa participant direct. Poate că el reprezintă mai multe bauturi alcoolice. Este codificat istoria acestor oameni, structura a lumii din jurul lor şi mult din ceea ce putem doar ghici. Si stii ce este cel mai interesant? De obicei, acest tip de sculptură, să zicem, stâlpi totem al indienilor americani, săpate în pământ. Acest lucru este dupa toate aparentele doar stătea acolo, pentru ceva ce a fost împotriva. De ce - mister al misterelor ...Olga Foriş
http://cw.ru/times/articles/16072

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 02 ianuarie 2009 10:40
Vizualizări: 3222

Citiţi de asemenea

În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
353
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
538
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
508
Am ascultat cîndva o înregistrare audio a unui sunet la 911, în America. A sunat un bărbat. Dintr-un avion care se prăbu...
352