ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ierburi Croutes acoperiş de căldură negru urbane insuleAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Un plantare acoperisuri simple pot salva de tone civilizaţia de combustibili fosili. Dar mai important - cum ar clădiri de mult, pur şi simplu incintator pentru ochi (foto de la Henry-bes.com).

Imaginaţi-vă o casă, prea mare cu muşchi şi viţă de vie. Aceasta este o trebuie - ceva fabulos şi să fie difuzate? Sau ... "Scopul meu este de a oferi un acoperis verde ca pe ceva neted, elegant si sexy, fără a sacrifica sociale şi de mediu beneficiile sale."

Deci, scrie Kearse Haven (Haven Kiers) site-ul acoperişurilor verzi Greenroofs.com. Aceasta urmăreşte să atragă atenţia asupra acoperişurilor astfel de oameni care altfel nu ar fi aruncat în direcţia lor dintr-o privire a doua. Asta e cum se întâmplă. Ce fel de problemă ciudat - promovarea acoperişurilor verzi?

Ecologizarea acoperişurile clădirilor - nu este nou. Dar in ultima vreme, se pare, este în creştere în mod semnificativ. Pentru gradini si peluze, situat în partea de sus de zgârie nori, clădiri publice sau industriale promit o multime de beneficii.

De exemplu, o scădere a temperaturii în interiorul clădirii, în vara de căldură şi salvaţi-l în timpul iernii, şi anume - reducerea costurilor pentru întreţinerea de aer condiţionat şi încălzire.


clădire

Kalke Village Shopping Center din Viena (stânga) şi Primăria din Chicago (fotografii de la site-uri şi jscms.jrn.columbia.edu greenbuildingsbc.com).


De asemenea, - aceasta este o reducere semnificativă a numit urbane termic efect insulă acest lucru. Când mii de acoperisuri sunt de obicei acoperite cu gudron negru, Ruberoid negru sau ceva de genul asta, foarte fierbinte soare, ridicând temperatura aerului din oraş şi suburbiile din apropiere, care afectează, în cele din urmă, climatul din regiune.

Gazon (gradina) de pe acoperis reduce cantitatea de apă de inundaţii pe strada cu dusuri. În cele din urmă - sunt plăcute ochiului, poate fi un loc de odihnă şi de a exercita, şi poate chiar o cultură mic de locuitori ai clădirii.

Cu toate acestea, toate orasele de pe planetă, sau chiar din lume - să ia cel puţin o bogată şi ţările dezvoltate - din anumite motive, nu vă grăbiţi să transforme într-un gazon (în formularul de mai sus). De ce?

clădire

Biblioteca Vancouver (foto de la hadj.net).


Analizând situaţia, Kearse atrage atenţia, în primul rând, nu pe economie (îngrijit acoperiş verde bine - cazul, desigur, nu ieftine), şi psihologie de oameni.

"Imaginea mentală a unui acoperiş verde în majoritatea - a fost un accident plante cultivate, ceea ce face casa murdare, ca în cazul în care proprietarii bolnav îl urmează - spune Kearse lume. - În înţelegerea cel mai verde de acoperis - este ceva pentru hippies, care doresc pentru a salva.

Din păcate, producătorii şi arhitecţi, mai degrabă decât să ofere un acoperis verde ca chiţăit ultima moda si vopsea noutate pentru potenţialii clienţi - cum ar fi acoperisul este bună pentru public şi a oraşului (mediu, economisirea de energie electrică ...) Şi ştim cu toţii: nimeni nu va investi în ceva pur şi simplu pentru că este - bine pentru ei. "

clădire

Palais des Sport în Bercy (stânga) şi International School of Lyon (foto Haven Kiers).


Aşa cum am spus, din Chicago este încurajarea cultivării de grădini pe acoperişuri. Ai nevoie pentru a adăuga numai că promovarea - o calculeaza 5000 $ care alege să facă o astfel de gradina. Dar aceasta este, probabil, o excepţie plăcută. De obicei, un plantare - altruistă astfel de initiativa de mai jos.

Între timp, în lume există câteva exemple de utilizare excelenta a acoperişurilor verzi.

În Bordeaux, arhitecţii plantate acoperiş întreg locale aer centrul de control al traficului de lavandă. Violet intensvy luciu dă clădirii un contrast minunat împotriva asfaltul gri şi concrete ale pistei - o referinţă excelent pentru piloţi şi simplu - un peisaj atractiv pentru oricine se uită la orasul de sus.

clădire

Alunecare în Alpi (foto Haven Kiers).


Snake dungi de culoare contrastantă de iarba plantate pe acoperişul unei biblioteci publice din Vancouver (Vancouver Biblioteca publică), oferă odihnă pentru funcţionarii ochi, şedea toată ziua în clădirile învecinate, mai mare.

Palais des Sport în Bercy (Palais Omnisports de Paris-Bercy) flaunts înclinat (45 grade) ziduri pe care o grilă din plastic păstrează turbă. Acesta este în creştere iarbă. Autorii proiectului, chiar a venit - după cum se taie: folosind maşini de tuns iarba, de echitatie sus şi în jos printr-un sistem de cabluri si blocuri.

clădire

Ar trebui să arate ca noua cladire a Academiei de Stiinte din California (California ilustrare Academiei de Ştiinţe).


Dar Scoala Internationala de Lyon are din lume agăţat doar acoperiş verde. planul ei semanate, zona de 8000 de metri patrati, hover peste construirea a zeci de cabluri.

Interesant, acoperişurile verzi sunt folosite nu numai în oraşe pavate.

Arhitect Zamtor Peter (Peter Zumthor), acoperit cu iarbă băi termale, în picioare undeva în Alpii Elveţieni, prin urmare, când este privit din lateral, plictisitor odată constructie din beton, amestecaţi cu pante de munte naturale.

clădire

Aceasta nu este o casa Hobbit. Doar că şeful său iubeste natura (foto de la hadj.net).


Cu peisaj pastoral va fi în curând fuzionat, şi de construire a Academiei de Stiinte din California, San Francisco (California Academia de Ştiinţe). Proiectul de reconstrucţie sa dezvoltat de arhitectul Renzo Piano (Renzo Piano).

Acoperişul clădirii renovate va consta dintr-o serie de dealuri si vai, creând un "natural", peisajului, şi în acelaşi timp - fluxul de apa de ploaie la plantaţiile din jurul clădirii a parcului.

Aşa cum vom vedea, trebuie doar să cred, şi un gazon simplu devine un element organic al arhitecturii. Dar de ce se întâmplă acest lucru nu este întotdeauna?

Acest lucru este demonstrat de arhitectul japonez Terunobu Fujimori (Terunobu Fujimori): "Vedem adesea plante pe acoperişurile clădirilor moderne, dar ele sunt aproape niciodată în armonie cu arhitectura clădirii.

Acest lucru este ecologistii, deoarece grădinile acoperiş sunt de obicei proiectate, care displac lucrurile artificiale.

Ei prefera să elimine, în formă de gradina artificiale, pentru a sublinia de plante, care este - naturale. Dar cred că plantele şi clădirea poate şi trebuie să arate bine, şi modern.

Materialele furnizate http://www.membrana.ru

Miercuri, 09 ianuarie 2008
Vizualizări: 5006

Citiţi de asemenea

Probabil că toată lumea a auzit despre grîul încolțit. Într-o zi de germinare în apă, puterea vitală a grîului crește ...
73
De ce acest lucru a fost păstrat secret atît de mult timp?Numeroase studii au demonstrat că lămîia are proprietăți ant...
68
Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
226
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
319