ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Îl folosești ZILNIC. De ce săpunul îți poate AFECTA pielea?

Gândește-te de câte ori folosești săpunul într-o singură zi. Dermatologul #AskViorica îți prezintă adevărul despre efectele utilizării frecvente a săpunului asupra pielii tale.

Baza săpunurilor pe care le folosim zi de zi sunt sărurile de natriu ale acizilor grași. Aceasta le oferă produselor de curățare un mediu bazic, cu un pH 9-12. Pielea noastră, însă, are un pH natural slab acid, între 4 și 5.5. Atunci când în mod regulat o supunem influenței unui mediu bazic și îi destabilizăm pH-ul, efectele nu se vor lăsa așteptate.

Așadar, sporirea pH-ului pielii spre unul alcalin determină deteriorarea barierei cutanate, dereglarea microflorei pielii și pierderile transepidermale de apă. Aceste acțiuni duc la uscăciune, deshidratare și unele dermite alergice la nivelul pielii.

De ce săpunul natural handmade e mai bun decât cel industrial?

Săpunul solid industrial poate conține substanțe sintetice nocive, cum ar fi derivatele petroliere. Atunci când sunt aplicate pe piele în mod regulat, aceste ingrediente provoacă iritații, blochează porii și favorizează apariția comedoanelor. Mai mult, absorbindu-se în piele, se acumulează în organism și pot cauza apariția unor maladii grave.

Săpunurile naturale de la Viorica nu conțin parfumuri sintetice, coloranţi și conservanţi.


În noul episod #AskViorica, vei afla multe alte informații utile și interesante, de exemplu:

Spălarea părului: cât de des ar trebui să o facem?

Dacă soluția anti-acnee ustură și fața devine roșie, acesta este un lucru normal și necesită răbdare

Pasta de dinți este tratamentul perfect pentru coșuri

Sunt acestea mituri sau realitate? Descoperă chiar acum în cel de-al doilea episod#AskViorica pe Instagram @viorica_cosmetic_moldova. Vizionare plăcută!

Joi, 20 mai 2021
Vizualizări: 960

Citiţi de asemenea

Nu am putut trece cu vederea această informație utilă. Deși datele se referă la pădurile din Ucraina, pentru noi acest...
7144
Odată cu venirea frigului schimbăm garderoba, dar și rutina de îngrijire a pielii. Vîntul și temperaturile scăzute de af...
48
  Creșterea kombuchei din ceai negru Dacă aveți nevoie de kombucha doar pentru a obține o băutură gustoasă c...
39017
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
107