ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Imagine ecovillageAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translateO serie de articole: "Ecovillage: etape de succes şi complexitatea emergente" Imagine ecovillage Formarea ecovillage colective şi acceptarea de noi membri Cetăţenii şi ekoposelentsy Dorinţa şi capacitatea de a explica ideea de oameni din ecovillage. Relaţiile cu autorităţile şi sătenii. Gestionarea Ecovillage


Este foarte uşor de a crea eco-sate, dar foarte dificil pentru a le menţine să fie difuzate.
Declaraţia de o maturate Finn.- Ce crezi despre aceşti oameni?
- Cred că această euforia iniţială, ei doar din visele tale - câştigat teren, iar acest lucru totul pare o lumină roz. Acum, ei vorbesc despre dragoste şi sentimentele pe prima întâlnire cu natura, dar dacă nu a fost înţeleasă bine unele lucruri care pot fi doi ani se confruntă cu probleme comune tipice în sale de decontare.

- Spune-mi, dar nu credeţi că oamenii pot iubi cu adevărat ei să depăşească toate aceste obstacole?
- Poate că da, dar, vezi tu, aici vom vedea ceva care sa întâmplat de multe ori şi repetă din nou şi din nou în diferite localităţi. La început, oamenii au venit bucurie şi dragoste, dar ei nu stiu de unde vine vorba de ei, şi nu pot face nimic cu ei, atunci când acest sentiment brusc le lasă. Pur şi simplu se întâmplă cu ei. Cum apoi "brusc" se intampla problema. De aceea, doresc să ofere linii directoare şi recomandări rezonabile pentru a crea condiţiile obiective pentru conservarea acestei iubiri, să fie prevenit conflicte. Pentru ca oamenii să-i urmeze chiar şi atunci când nu dragostea asta? Când oamenii descoperi că vecinii nu sunt atât de perfect, se pare, până când au trăit alături de celelalte.

- Deci nu crezi că nu pot fi toate aceeaşi excepţie, atunci când oamenii chiar şi în cele mai grele momente pentru soluţionarea rămâne adevăratul spirit şi fidelitate faţă de ideea?
- Excepţii, desigur, poate fi. Dar în acest caz nu sunt interesaţi de excepţii, şi o cale potrivită pentru utilizarea în masă. Una care ar putea fi cel mai recomandat să ecovillage Rusă. Modul în care ştim cu toţii, rake-ul şi oamenii se pot alege să le atac, sau nu apar.

Mea conversaţie cu Dmitri Vatolin.

- ... te lasă fără nici o atenţie romantism. Ce este în neregulă cu faptul că la urechile în dragoste, fără să se gândească la asta?
- Nimic. Se încadrează în dragoste de mai multe ori, după cum doriţi. Dar dacă intenţionează să intre în relaţii pe termen lung, utile şi cred că un pic.
ND Walsh. Conversaţii cu Dumnezeu.INTRODUCERE

Această serie de articole sa născut ca urmare a corespondenţei noastre şi comunicare personală cu Dmitri Vatolin (Ecovillage Ark), atunci când descrie reciproc o serie de observaţii de la o viaţă proprie şi alte ecovillage cunoscute, vedem dezvoltarea aşezărilor de mediu create pe baza ideilor din Anastasia multe regiuni ale ţării noastre, destul de o mulţime de legi generale. Uneori, aceste legi sunt privite atât de clar că doar câteva mii de kilometri unul de altul poate exista o înţelegere cu o istorie foarte similară şi o probleme foarte similare. Multipli de măsuri organizatorice duce la efecte tipice, iar acest lucru se aplică atât pentru succesul în dezvoltarea localităţilor, precum şi cele mai acute probleme. Prin urmare, ideea de a scrie despre el - atât pentru cei care sunt doar începutul pentru a stabili de soluţionare a lor şi vrea să evite plata situaţii problematiceÎn primul rând, şi pentru cei care au trecut deja prin experienţa celor sau alte momente dificile şi a întrebat ce ar putea face pentru remedierea acestora. Se poate că, dacă experienţa deja existente în ecovillage Rusia ar fi mai bine cunoscute, apoi organizatorii de noi, iar oamenii care doresc să creeze patrimoniul lor şi să nu gândească până la soluţionarea ca un întreg, o atenţie mult mai plătit la unele puncte, care importanţă la prima pot părea nesemnificative, dar în cele din urmă au o influenţă decisivă asupra destinului aşezări.

Eu nu pot să spun că viziunea mea asupra situaţiei este pe deplin obiectivă, imparţială şi adevărat, dar când veţi vedea şi auzi aceleasi lucruri complet în oraşe diferite, vrând-nevrând trebuie să elaboreze şi să facă orice concluzii. Din aceste constatări, precum şi exemple de aşezări de viaţă, în care acestea se bazează, aş dori să-i familiarizeze cititori.

Aproape toate cazurile (cu excepţia cazului în mod explicit) au fost luate de la o aşezare a vieţii "(Kurgan, Celiabinsk, Sverdlovsk, Perm, Kirov regiune., Rep Udmurtia, unele aşezări din Europa Centrală Rusia), în care am fost capabili de a vizita personal sau cu la care am fost capabil să vorbească personal.

Este posibil ca ideile pe care am venit pe baza de analiză a tuturor acestor disponibile pentru mine o experienţă în viitor poate suferi modificări, şi apoi, poate e timpul pentru noi ganduri si articole noi. Cu toate acestea, am descrie starea de lucruri care există în acest moment în multe localităţi, şi cred că merită să fie menţionat.

Prezentarea organizatorii proprii participarea lor în cadrul proiectului

Când vă organizaţi eco-decontare şi pentru a aduce în ea alte persoane care sunt într-un sens, încredere în tine, este foarte important de la inceput destul de clar conştienţi de modul în care te gata să participe la aşezările organizate.

Căci dacă de decontare, de exemplu, este proiectat ca un loc de reşedinţă al persoanelor (şi nişte oameni, în special săteni, iar cei care vin de departe, naivitate se presupună că orice eco-decontare este conceput special pentru şedere permanentă), este logic să ne întrebăm cum organizatorii de conducere sunt gata reinstalare începutul Ecovillage. Şi dacă tu, ca organizator-ţi dai seama că nu au fost încă ia o astfel de pas nu este gata, atunci nu este mai bine să începeţi o afacere, sau tot la o dată să declare că creaţi un cabane de tip eco-decontare nu vor fi direcţionate pentru rezidenţă permanentă.

Dacă, în ciuda refuzului său, organizator începe să creeze o aşezare, în speranţa de a se stabili şi de a trăi altele, viitorul este de foarte multe ori duce la conflict. Deoarece organizatorii de decontare locuiesc în oraş şi în localităţile în care există deja mai multe familii locuiesc permanent, trebuie să vă decideţi un număr tot mai mare de probleme, printre colonişti se disting prin liderii lor, şi creează astfel o putere dublă. Cetăţenii iau la reuniunea lor de oraş (la care colonişti de obicei nu merge), noul partid şi să întocmească documentele de teren şi colonişti pus în faţa faptului: "Iată, să îndeplinească aproapelui tău nou, şi nu întrebând dacă oamenii vor să vadă o serie de astfel de vecin. Şi colonişti, desigur, scandalizat, şi începe, de asemenea, să ia decizia sa de a trece de locuitorii oraşului: "Am aici au decis sa construiasca un general rus bani cuptor de copt pâine ..." - "Ce înseamnă -" Noi de aici au decis "Ce drept aveţi aruncaţi intenţionat de bani comune?" etc

Pentru colonişti încercarea de a gestiona într-un fel locuitorii oraşului aşezări viata arata foarte incomod, uneori, pur şi simplu ridicol. Şi, uneori, chiar începe să vorbească în mod direct: "Cum vă poate oferi un astfel de proiect inutil casa comună, în cazul în care iarna poate aranja o piesă de teatru sau de dans?, Casa comună în cazul în care nu există nici un loc în carear plasa bibliotecă şi comentarii post - de ce a făcut el atunci nevoie de un general, în cazul în care cel mai important lucru nu este adecvat? Nu, acest lucru poate veni în minte doar locuitorii oraşului "Şi! Orăşenii, desigur, jignit.

Este clar că acest tip de situaţie este puţin probabil pentru a obţine ceva bun.
Pentru aceleaşi, de la început a preveni o astfel de dezvoltare, liderii trebuie să înţeleagă mai întâi te şi decide - sau du-te la prima asezare, sau de a transfera responsabilităţile de management (inclusiv poziţii-cheie în problema acordării terenurilor în soluţionarea şi eliminarea generale bani) la altcineva, mai strâns asociat cu pământ, presupunând că toate funcţiile auxiliare.

De altfel, în cazul în care principalii organizatori de a trece de la o decontare pentru şedere permanentă, ea începe de obicei înfloritor, aşa cum este evidentă în astfel de exemple ca SvetoRuse (mai mult de trei ani de la infiintarea de o populaţie permanentă de zero la 13 familii (1929 persoane), cu sediul relaţie bună cu administraţia locală, oamenii castiga bani în cadrul acordului, actele şcoală proprie, a avut loc un miting mare de căsătorie şi seminarii mai multe masa, etc) şi Arca (în 2008 aproximativ 100 de locuitori de iernare, 14 copii născuţi direct de pe moşiile lor tamplarie si gater, un cor minunat, etc)

Prezenţa în fruntea "de oameni capabili de a organiza o soluţie de teren si bani probleme, desigur, creşte eficienţa şi receptivitatea de colonişti în orice probleme. În caz contrar, aceste probleme se pot acumula, să crească şi să ajungă la niveluri care ar permite ca acestea pot fi doar "ruperea carne şi oase. De exemplu, problema de drum corect de marcaj în soluţionarea de 200 de hectare pentru cele trei familii de trudnopodemen rezidenţi permanenţi, în special atunci când cetăţenii sincer nu vreau nici să urmărească caz, nici nu tolera ca altcineva corecta marcarea parcelele lor. Şi dacă, să spunem, în aşezarea noastră iniţial nu a fost gândit sistem rutier, precum şi tuturor organizatorilor, efectuat numărarea domeniile în soluţionarea nu locuiesc şi să reziste la ideea de a schimba ceva, atunci acum avem unele bine utilizate rutier purtat direct pe site-uri, şi Unii oameni au plantat puieţi pe drumuri. Cum va fi rezolvată această problemă atunci când drumurile potenţialul să crească plante sau pentru a construi structuri de orice, nu se poate imagina.

Decontare, sat sau oraş tramvai?

Sincer, eu stiu foarte putine astfel de aşezări, în cazul în care oamenii sunt o idee foarte clară a ceea ce fac şi cum ar trebui sa arate o societate care le creează. Cu alte cuvinte, un astfel de lucru ca imaginea de aşezări, în ciuda faptului că această combinaţie de cuvinte este bine cunoscut, nu este de fapt un cerc foarte mic de echipe de acţiune. Şi o mulţime de astfel de grupuri, în cazul în care politicile actuale urmărite în cadrul acordului, este în contradicţie cu sa afirmat în Cartea citit.

Aşa cum se spune în Ark ", există oameni care vin la noi pentru a construi mosia sa, şi acolo sunt oameni care vin să construiască de decontare şi acest lucru este de două lucruri diferite.. Ia un hectar de teren şi-l doteze - în principiu, nu este o astfel de sarcină dificilă. Scrie din aceste hectare individuale comunitate armonioasă - mult mai greu. "

Pentru multi dintre organizatorii de decontare ecologice pare pur şi simplu suma de case strămoşesc, şi orice altceva viaţa socială, comunicare internă, obiecte comune - "s-au emerge după cum este necesar. Prin urmare, în unele aşezări (stiu nimeni nu este) nu au fost alocate chiar şi terenuri, în scopul de obscheposelencheskih - pentru casa comun, la şcoală, în orice incinte generale industriale sau parcuri publice, gradini, etc Astfel, într-una din Perm decontare la întrebarea de domeniu general replicat: "Da, atunci când este necesar, apoi selectaţi orice parte a celor care rămân ..."

În cărţile din seria "Cedrii Sunători ai Rusiei" duce de multe oritsya analogie între aşezări tribale şi sate de vacanţă, precum şi în cartea a 5-a în capitolul "Precursorii noua civilizatie" B. Maigret doar scria: "Marea majoritate a comunităţii de vară în Rusia să respecte principiile ecovillage." Aici, de asemenea, a scris că, cooperative rus dacha, de obicei, nu au structuri de guvernare, precum şi orice facilităţi sociale generale. Este trist să-l recunosc, dar este probabil ca aceste linii dintr-o carte duce acum la faptul că eco-decontare, prevăzute şi organizate în conformitate cu principiile din satul de vacanţă (adică, în fapt - fără nici o organizaţie), a întâmpinat probleme serioase atunci când încearcă să participanţii săi să se stabilească reşedinţa sa permanentă.

Satul de vacanta - este, în primul rând, un loc de şedere sezoniere. În al doilea rând, nu atât de mult să trăiască, cum să se relaxeze - persoanele care au domiciliu, locul de muncă, comunicare şi copiii în afara şcolii satul de vacanţă, adică în oraş. În al treilea rând, satul de vacanţă nu implică nici o interacţiune umană, nu implică punerea în aplicare a rezidenţilor de vara de orice cazuri majore în comun (de exemplu, organizarea şcolilor, grupuri de hobby, jocuri sportive, târguri, festivaluri, festivaluri, jumătăţi mitinguri, etc În al patrulea rând, satul de vacanţă nu are cultura unic, care să-l separă de mediu şi forţat să-şi apere convingerile şi principiile de oameni cu valori diferite, sau fără ele şi,. în consecinţă, are nici un mecanism pentru a proteja propria cultură (şi de ce sunt atât de că, atunci când huliganii de vacanţă sat au invadat satul, sau fără adăpost, foame pentru metale neferoase şi alte obiecte de valoare, oamenii preferă să plece sau să vândă casa lui, neştiind cum să se protejeze) În al cincilea rând (. se referă la precedent), un rezident de vară există întotdeauna o urgenţă Rezultat: cabana - este nu numai casa lui, şi dacă dau orice probleme, vizitatorul vara poate sa plece şi să se întoarcă în oraş.

Toţi aceşti factori este fundamental diferită de aşezări dacha, unde oamenii trăiesc tot timpul anului de lucru, dau naştere şi creşterea copiilor, etc Şi, prin urmare, amenajarea teritoriului, precum şi organizarea de viaţă în ecovillage trebuie să fie diferite. Continuarea eco-tranzacţie nu poate fi pur şi simplu un set de site-uri - necesită ceva mai mult. Astfel cum este formulată, de această dată Fedor Lazutin unul dintre organizatorii de ecovillage Ark ", ecovillage - o comunitate tribală a patrimoniului plus," cu cuvântul "comunitate" aici se referă la şi relaţiile între oameni, şi Afaceri Generale şi interese, precum şi teritoriile si activele pentru eliminarea aceste interese comune.

Prin urmare, atunci când ecovillage planificarea este absolut necesar să se acorde o atenţie moşii nu numai, ci, de asemenea, cum şi unde va fi o interacţiune între acestea.

Deşi, desigur, totul depinde de ce rezultat vrei.
In regiunea Sverdlovsk, în locaţia de munte frumoasa si retras, nu sunt eco-decontare cu un aspect remarcabil. Acesta este situat pe malurile râului şi, luate în normele privind decontarea, fiecare site trebuie să aibă acces la mal. Asta este, fiecare parcelă este adiacente la 100 de metri de la râu şi se întinde de la râu în pădure - la 200, 300, 400, etc de metri, în funcţie de cât de mult la acest punct de pădure este separat de ţărm. Ca rezultat, o parte din tranzacţie au două-trei dimensiuni de 8-9 pe hectar, dar de decontare se întinde de-a lungul coastei de aproximativ 4-5 km (dar nu prea mulţi jucători) bine şi, respectiv, prin decontare este unul drumului principal - de-a lungul coastei. Fiecare nou participant este alocată urmatorul link în acest lanţ, astfel încât decontarea creşte numai în lungime, şi centrul său, respectiv, de asemenea, schimburi cu fiecare nouă alocare.

Ar fi extrem de interesant să te uiţi la viata de soluţionare atunci când jeleu (jeleu şi el pare să nu fie foarte uşor, şi totuşi nimeni nu locuieste acolo), deoarece în asemenea cantităţi enorme de site-uri şiaceste distanţe mari în decontare va fi destul de uşor pentru oameni să meargă la ele acasa sau la întâlnire, să nu mai vorbim de stabilire a oricărei comunicaţii. Este foarte probabil ca oamenii de aici vor trăi în izolare mai mult decât, să spunem atunci când un model ", hectar-carouri" de planificare, şi, în plus, ar fi utilizarea mai de masini si de telefoane mobile din interiorul asezarii. Şi, deoarece domeniile de decontare apare de obicei spontan, Pioneer va avea cel mai apropiat vecini pentru 2, 3 sau chiar 4 kilometri. Este evident că pentru a supravieţui în asemenea condiţii (chiar ţinând seama de faptul că satul cel mai apropiat este de 12 sau 14 km) poate doar să fie suficient de puternică şi foarte spirituală, auto-suficiente "rasa de oameni, şi dacă scopul organizatorilor de decontare ar constitui formarea de doar o astfel de echipa, atunci totul ar fi făcut perfect. naturi slabe nu sunt capabile să reziste condiţiilor dure de izolare şi (depărtare de civilizatie si de cartier), sunt separate pentru ele însele.

Cu toate acestea, lucru amuzant este că ordinea de zi "dezvoltarea" de decontare (aceasta lucrare a fost fostul lider al asezarii, care a fost ulterior membrii nu este susţinută şi re-ales, dar, cu toate acestea, ca un exemplu de gândire unele dintre organizatori, este tipic), am văzut elemente cum ar fi " organizarea de centrul turistic "," Piscina de constructii "," deschizând drumul de acces (14 km), etc, adică Organizatorii plan nu au fost legate de viaţa de pustnic, dar, în schimb, presupune o viaţă socială activă.

Această poveste, de fapt, am cita ca exemplu cazul în care imaginea de hârtie teoretice de soluţionare (presupunând o viaţă socială activă) este destul de în contradicţie cu modul în întruparea lui (in special din zona de planificare), precum şi cu caracteristicile terenului (apleacă la adresa vieţii private şi solitudine) . Şi dovezi de acest lucru poate fi faptul că această tranzacţie, care a apărut mai devreme decât multe altele (la fel SvetoRusya), are până în prezent nu un rezident unică.

Şi trebuie să se constate că aceasta este o situaţie destul de comune.

decontare Stil de viaţă viitor: gradul de apropiere de natura si tsivilizatsii.Esli vrem să creăm o înţelegere, este foarte bună de a încerca cât mai mult posibil pentru a oferi mai multe detalii ceea ce vrem - "satul de tip generice descrise Maigret" cu lumină, gaze, alimentare cu apa si salubritate în km 6-10. locul lor de muncă (cum ar fi soluţionarea Paradise în Tyumen) dacă vrem să, dimpotrivă, maxim departe de civilizaţie şi de a trăi ca indienii (se spune că aşezările sunt undeva în estul Siberiei, unde organizatorii nu au avut chiar a început să înregistreze terenuri, ci pur şi simplu a venit şi a trăit în pădure), sau alegeţi ceva intermediar. Şi dacă sunteţi de viaţă în oraş nu au nici o idee despre ceea ce toate opţiunile diferite ale vieţii în zonele rurale - care sunt construirea de locuinte ca lor se incinge, ca nevoile de bază (hrană, apă, toaletă, spălarea, curăţarea şi spălătorie), care folosind instrumente, cum ar fi ziua de muncă organizate, etc - Ar fi foarte corect, înainte de imaginea de planul său de decontare, de a face cunoştinţă cu modul de a trăi în sate şi cătune de la distanţă, în alte ecovillage. Un fel de produse alimentare de gândire ar putea da şi literatură - care descrie viaţa ţăranilor din secolul al XIX-lea (Gleb Uspenski), cărţi şi articole în istorie de la punctele de cotitură ale sat din Rusia (colectivizarea 1930, sate mai mari în 1960, primul val de creştere post-sovietice 1990 ), descriind viaţa recluses şi călători ("Viaţa în pădure" HG Thoreau, "În munţii Caucaz" - Nu-mi amintesc de autor, despre viaţa călugărilor ortodocşi din perioada sovietică) - dar acest lucru este de gândit, nu, un ghid de acţiune din cauza condiţiilor moderne de un loc special undeva in districtul Sudogodskoye, regiunea Vladimir. poate diferi de la ceea ce este scris în cărţi, înSMA radical, precum şi mintea şi obiceiurile omului modern.

Este echipe de acţiune sau indivizi în ele, care viseaza la fel de aproape de natura în proprietatea sa: de a trăi într-o Tepee, sau Dugout, sau plimbare chiar desculţ în nud, mananca plante salbatice, etc Cu toate acestea, dacă într-adevăr o astfel de intenţie este de a traducerea acestora într-o foarte bine pregătiţi - atat fizic cat si social. Ştiu că cele două cazuri (Uralii de aşezări), în cazul în care o persoană (de familie) de la grupul de prima iniţiativă a rămas în câmp deschis şi încearcă să se dezvolte în acest spirit, dar consecinţele au fost foarte neplăcut pentru decontarea. În primul rând, pentru că această persoană este un fost disponibil pentru a monitoriza localnici, apoi se uită la el, tot satul vecin (un sat situat periculos de aproape de sat - practic peste drum) a decis că lor ex-cosit decontate unele nebun . Şi a convenit că astfel de oameni sunt nici o relaţie serioasă nu se poate, şi puteţi secera domeniile lor şi, în general ignorate. Întregul grup a luat aceasta în sensul că "Slavik (am schimbat numele), ne disgracing în faţa locale, şi din acest motiv, ne strice relaţiile cu ei şi să înceapă tratează în mod corespunzător şi să asociaţi fostul său. Ca urmare, o persoană care a avut cea mai pura intenţiile şi mai zel comise, a fost în CrossFire, în timp ce ceilalţi membri ai trupei temperat oarecum zelul său în dezvoltarea de teren, temându-se probabil că acestea sunt - se misca pe teren - locale, este considerată a fi exact acelaşi lucru.

Într-un alt decontare a fost un caz foarte asemănătoare: atunci când prima familie sa mutat pe hectar, şi a început să trăiască acolo, în armonie cu natura, spunând că "atunci când există hainele noastre uza, noi vom umbla în haine nepieritoare" (bine, că este, "vedrusskih costume de baie), restul grupului, de asemenea, ca un pas greşit uşoară pe ele şi întrebările vieţii persoanelor de pionierat a răspuns cu un zîmbet încurcat: "Da, există acolo capriciile Dar asta este pur şi simplu alegerea lor.. Vom trăi în altul. Ca dreptul de a alege modul nu poate lua una, dar în mod clar că membrii grupului de timid a ceea ce reputaţia aşezările lor, şi anume "extremals".

În acelaşi timp, mi sa spus că yugah - în apropierea Gelendjik şi, în Crimeea - acest tip de "indieni", să se stabilească în corturi şi chiar în peşterile de comunităţi întregi. Ei nu emit nici un oficial de hectare, şi pur şi simplu trăiesc în munţi şi coasta, mănâncă ierburi si fructe din livezile locale şi faptul că acestea dau comercianţi din pieţe, se scălda în mare, uneori se angajeze în puncte de vedere diferite pentru turisti. Şi acolo, pe fondul aroma exotica a acestor locuri, arata destul de armonios şi pot provoca atracţie şi interes din partea vizitatorilor. Am auzit povesti, chiar că aceste "copii ai naturii" vindecat oameni de boli.

Adică opţiuni atunci când o încercare de soluţionare a soluţiona cu oameni convingerile prea diferite cu privire la problema de proximitatea faţă de natura şi să renunţe la avantajele civilizaţiei sunt rele: unul este ruşine şi inconfortabil să fie într-o echipă în care există astfel de şi astfel, şi ei la rândul lor, se simt ca oameni ca-minded "nu le înţeleg, în cel mai înalt aspiraţiile lor."

Prin urmare, este foarte important ca toţi membrii grupului au fost suporterii cu privire la aproape acelaşi nivel de civilizaţie. Dacă doriţi să mergeţi la îmbrăcăminte şi hrană nepieritoare energia soarelui (şi acest lucru este foarte rece),! Apoi încercaţi să adune un grup care cred că în aceeaşi ordine de idei. Şi a alege locul potrivit - sau cea mai mare distanţă de civilizatie (să zicem, la Munţii Ural şi Siberia), sau deja exotice, în cazul în care astfel de extravaganţă nu este o noutate (litoralul Marii Negre). În cazul în care mare parte a grupului dvs. crede mai moderată, "civilă" categorie, atunci aspectul de oameni care sunt configurate pe o viaţă spirituală radicală, încercaţi să le explic că sunt mai bună de a găsiun alt grup: aici, ei pot la un moment critic rămaşi fără sprijin.

Acest lucru se aplică, de asemenea, la cazurile de împingere ridicat la beneficiile civilizaţiei: dacă o parte din visele grup a unui sistem de apa centralizată şi aprovizionare cu gaze, drumuri pavate, etc, în timp ce o altă parte nu acceptă acest lucru, atunci această întrebare este foarte de dorit razrulit înainte de a ajunge la sol.

Uneori, în acest caz este vorba de extreme, când participanţii grupului de iniţiativă au încercat să creeze imaginea aşezări să glisaţi câmpurile din beneficiile naivozmozhneyshie oraşul de progresul tehnologic - de la antene de satelit la miracolul de eco-case cu cupole de IGU şi maşina de spălat generatoare pe domenii de torsiune. Ceva de genul că am văzut în imagine, care Vitalik Kiyatkin (Kristofer) incearca sa-si dea soluţionarea "Carul mare". De proiect la Vitalik şi magazine în cadrul acordului, şi cafenele marginea drumului, şi şcoli, precum şi la clinică, şi plătite chiar şi interimar - aproape Departamentul de pompieri şi de poliţie. În practică, încearcă să pună în aplicare proiectele astfel de rezultat în acel set de taxele ridicate de intrare pentru membrii din aşezările care sunt în creştere rapidă, şi poate veni în cele din urmă un moment în care noi oameni pur si simplu nu mai vine la grup. Se pare că ceva asemănător sa întâmplat cu domnul Vostrikova grup Celiabinsk, care a promis să se stabilească o aşezare în "New America", cu drumuri pavate şi helipads pe acoperişuri şi a oferit un hectar de teren pentru 500 de mii de ruble (în 2004). Una dintre familiile care au scăpat din grupul său, acum fericit stabilit în aşezarea noastră (multumesc lui Dumnezeu, bani care nu au fost încă plătite).

În general, aceste aspecte sunt în mod clar nu merită plimbare - acestea sunt destul de important pentru că, din cauza incomplet al acestora în viitor în soluţionarea ar putea provoca fricţiuni şi conflicte.

Toate aceste lucruri par banale, dar, din păcate, ştiu o mulţime de grupuri în care oamenii incep sa puna intrebari despre cum vor trăi, chiar şi după un teren de împărţit şi transferate în proprietate privată. Atunci, chiar dacă persoanele care nu sunt de acord cu faptul că a prevalat în soluţionarea liniei ideologice, lăsând de decontare, el îşi păstrează dreptul de a adesea terenul pentru ei înşişi. Ciuda, sau pur şi simplu din inerţie, doar în cazul în care. Şi de decontare a fost deja împărţite şi tratate în zone moarte încă nu au să stea pe picioare.

Este important să se înţeleagă: o tranzacţie nu poate fi o sumă simplă de site-uri individuale. Este imposibil pentru orice anumită zonă pentru a construi o viaţă, fundamental diferită de cea din zona vecinii şi restul de decontare. Interacţiune şi influenţă reciprocă, nu este inevitabilă, şi poate ajuta, şi distruge complet toate persoanele plany.Poetomu care a adunat într-un grup, trebuie să ştiţi despre ideile reciproc despre viaţa pe teren destul de bine. Şi este foarte important sa ia în considerare nu numai în viaţa viitoare, şi viaţa socială în soluţionarea: cum ne comunica, ce să fac cu ceea ce ne-ar fi proiecte comune, cum vom trata şi de a face cu probleme de familie (dacă sunteţi de acord cu ideea de a soţilor, divorţul, unic femei, principiile de bază ale creştere şi educare a copiilor lor).

Şi structura teritoriului, organizarea şi finanţarea, normele generale de decontare trebuie să fie concepută în aşa fel încât aceste lucruri nu sunt în contradicţie cu modul (să zicem, în cazul în care vom începe un fel de obiecte comune, atunci cel puţin nevoie pentru a obţine în ele sau în jurul lor Cineva trăit întotdeauna şi a fost capabil să se uite după şi să menţină şi că aceste obiecte erau situate în locuri convenabile, etc.).

Vrăjitorie şi supranatural.

multe grupuri de acţiune încearcă să nu meargă în special la construirea imaginii unei vieţi viitoare pentru simplul motiv că realitatea va fi încă totul greşit, aşa cum am planificat ", sau", deoarece este încă cu noi în curând să fie capacitatea speciale - pentru a transfera gândurile de la distanţă, nu congelareun suflu de frig, etc, iar acest lucru şi în modul nostru de viaţă radical schimbat. "

În experienţa mea, acest lucru este adevărat, şi neadevărate. Adevărul este că viaţa în soluţionarea într-adevăr este diferit decât se aştepta, iar multe dintre planurile de sine sunt împrăştiate la o întâlnire cu o realitate vie, dar este de asemenea adevărat că cei care o dată pregătit în prealabil, şi a primit cel puţin câteva cunoştinţe si experienta chiar mai bine (de exemplu, trăieşte în zonele rurale), de adaptare la noile condiţii mult mai uşor.

În legătură cu aceeaşi super-puteri, pot să spun este aceasta. Experienţa mea proprie şi a altor persoane din aşezarea noastră spune că aceste lucruri sunt într-adevăr începe să se întâmple, dar, din nou, nu destul ca oameni sugerează trăiesc în oraş. În primii doi ani de decontare (2003-2004), în cazul în care entuziasmul inspirat în cărţi Maigret, a fost ridicat, şi senzaţii de la contactul cu natura, până acum necunoscut - proaspete şi neobişnuite, o mulţime întâmplă ori cele mai fanteziste.
Uneori, oamenii sunt la capete diferite ale câmpului de 50 de hectare, se întâlneau, el a chemat mintal reciproc, sa întâmplat ca fetele noastre sa dus la urmări şi anticipa culoare şi marcă de automobil pe care le vor ridica şi vă duc spre centrul raional şi-au găsit viziune neobişnuit de senzaţie şi idei geniale ... Cei care au rămas la iarnă de iarnă primul său pe câmpurile în această iarnă a devenit magic si de neuitat. Imi amintesc de sentimentele mele, apoi, în ianuarie 2006: frica complet evaporat, se părea că am fost atotputernic, şi pot crea din nimic orice ar fi. Am început să viseze la astfel de luminoase, vise clare, relevante şi memorabile, care citirea de cărţi au început să exercite par plictisitoare şi inutile. Veselie, entuziasmul, energia interminabilă, este fund simţ al umorului au devenit tovarăşi mea inseparabilă de mai multe luni, iar la acest moment, toate mi-a spus că sa întâmplat cu mine că ceva neobişnuit. Dar - toate aceste lucruri au avut loc numai atât timp cât nu devin serios implicat în viaţa lor cotidiană şi dezvoltarea moşiile lor. Adică în timp ce oamenii trăiau în corturi, în timp ce în casa mea nu a existat nici de sex, nici ferestre, nici mobilă, nici din lemn - magic ne însoţească aproape peste tot. Cu toate acestea, acum că avem case mai mult sau mai puţin amenajate, precum şi de benzo-electrice instrumente, şi într-o baie de decontare, şi chiar de energie electrică în unele, că acum casa mea prins reţea de trei operatori de telefonie mobilă, şi eu sunt foarte un laptop conectat la o baterie încărcată de celule solare, atunci când vecinul meu a cumpărat taiat lemne de foc pentru bani, dar pompa de apa pompa electrica de la un bine, atunci când nu mergem pe jos în Yurgamysh şi de călătorie în jurul de taxi - acum aproape toate misticism disparut in mod misterios de la vieţile noastre, şi mai mulţi colonişti au fost din nou în cauză cu privire la întrebările profunde filozofice de genul "unde sunt banii?".

Prin urmare, este greu să fi sperat că, dacă aveţi un telefon mobil la îndemână, veţi învăţa cum să trimită mesaje mintale, precum si de o masina (un autoturism cumpărat în primul sau al doilea an de un mare mulţi dintre cei care încep dezvolta un hectar şi plimbare de la oraş), ne putem aştepta cu greu pentru a trezi capacitatea de a teleporta. Continuaţi acelaşi "trai intr-o coliba" oricine serios pentru un motiv nu se produce: Cred că, pentru că, la urma urmei, un fel de tinta noastra - este de a asigura o moşie frumoasă şi bogată! Paradoxul este că, atunci când există imobiliară aranjament supranaturale îşi pierde orice sens, şi a pune sus cu it în psihicul nostru este foarte dificil. Atunci când un loc echipat conac, apoi super-puterile sunt inutile - si pleaca. Desi eu nu exclude faptul că la un moment dat în viitor a aşezării, acestea pot reveni din nou.

Cu toate acestea, dacă aveţi cele mai exacte, atunci nu este o amendă foarte terminat pe un mod de viata - nr. Corect să spun aşa: începe supranaturale să apară atunci când nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire layte. Când crezut că este liber de probleme interne de aranjament. Dar subtilitatea vieţii constă în faptul că o creştere a proprietarului de proprietate, creşterea averii sale, a crezut lui este din ce în ce mai ocupat cu întrebări de viaţă şi de îmbunătăţire decât în stadiul de viaţă în cort. Ai mai multe, cu atât mai mult te gândeşti la ceea ce ai.

Prin urmare, curios faptul că ecovillage "Springs" Republica Udmurtia, de aceeaşi vârstă cu aşezările noastre, în cazul în care a trăit aproximativ acelaşi număr de oameni, ca noi, procentul de "momente mistice" în gândurile sale, sentimentele şi evenimente reale din viaţa de decontare mi sa parut mai mult mai mare decât a noastră. Când am venit la aceasta asezare, el stătea în compania Tarabya şi de a asculta conversaţiile pe care a condus colonişti în seara la masa, m-am trezit surprins de modul în care tematica lor sunt diferite de cele din conversaţiile noastre sau conversaţiile pe care mi-a condus în, să zicem, Kirov de decontare "Pure Originile (de exemplu, tabelul destul de o mulţime de vorbesc despre influenţa idei cu privire la plante şi animale - cu exemple, eroarea perioada figurativ, etc.) Într-un sens, Udmurt Rodnikovskaya mi-a lovit ca fiind mai "spirituale", apoi, după cum am mult mai mult "practice". Dar motivele aici, văd tot la fel: Satul nostru este situat în apropierea oraşului pentru un drum de asfalt bun la sat, prea departe, totul poate fi cumpărat în zăpadă iarna, putin, şi puteţi ajunge cu uşurinţă în jurul decontare pe jos. În Udmurtia, acelaşi lucru este situat într-o condiţii mai severe: 5 km. la trace (dormit primeri) şi la electricitate, la 9 km. la cel mai apropiat magazin şi poştă. In timpul iernii, zăpada de pe centura, fără schiuri fiecare du-te în sat, nici măcar pentru a vizita un vecin nu este posibilă. Acesta a trăit în mare măsură de decontare pensionari, adică persoanele care au minim necesar de fonduri pentru viaţă şi nu forfota despre asta. Şi, în sfârşit, trebuie remarcat faptul că udmurtchane elementare mult mai sărace decât noi. La ferăstraie cu lanţ, tractor, şi panouri solare în timp ce acestea sunt pur şi simplu nu suficient de bani. Şi odată ce l-au tot nu, atunci cred că repararea despre tractoare, generator de reparaţii, cumpara noi lanţuri, etc ei nu au. Adică prezintă toate aceleaşi legi.
Interesant ar fi, desigur, afla mai multe despre modul în care această experienţă şi au recurs la alte aşezări, dar cred că în principiu aceeaşi. În SvetoRuse, în cazul în care energia electrică a fost de la început, mistici au fost chiar mai puţin de ceea ce facem.

Deci, eu spun din nou că, dacă nu sunteţi gata să-ţi schimbi viaţa complet şi radical trăi într-un cort, la ajutorul de capacitatea superior poate fi ales sa nu va asteptati, dar încă mai cred despre modul viitor de viaţă bazat pe ceea ce este cunoscut despre viaţa în zonele rurale şi în alte localităţi. Şi aşezări de amenajare ar trebui să îndeplinească cel mai bine această imagine, precum şi locaţia selectată şi echipa selectată.

Corespunde aşezările de imagine şi de locuri.

În ceea ce ştiu, de a organiza o viata aproape de natura (construirea de materiale locale in-house, mersul pe jos în aba, înot gol în râu, de comunicaţii necelulară şi-a benzo electro-instrument, etc) în apropierea oraşului (până la 50 km), extrem de dificil.. Tentaţia de a "angajeze şi să plătească o" cumpere şi aduce înapoi "este atât de puternică încât mai devreme sau mai târziu, multe, chiar şi cele mai ideologice şi proprietarii de terenuri se face o cesiune de civilizaţie. De exemplu, avem (desi noi nu trăim atât de aproape de oraş - 70 km) La zori de timp., Mulţi proprietari a plecat la plimbare 11 km. cu trenul spre decontare, iar acum este chiar un autobuz (care merge de 4 ori pe zi), nu pare a fi convenabil, şi plimbare de multe într-un taxi. În mod similar, construcţia de: când sa descoperit că, în loc de a face singur, puteţi angaja pe cineva din sat sau chiar de la oraş, atunci această practică a devenit destul de extinse.

Pe de altă parte, dacă vrei să trăieşti într-un mod civilizat posibil, apoi, în schimb, să ia teren în pustie - nu cea mai bună soluţie. Apoi, în "aşezări program de dezvoltare" va apărea în mod inevitabil, la toate"Cumpara un tractor", "cumpara elev de clasa, 21 km de asfalt Drumuri,." O linie de putere - 14 km. " etc, şi tot ce - costuri enorme. De exemplu, în timpul electrificarea (tras linie, după cum am spus, doar un kilometru şi jumătate şi se diluează într-o zonă foarte compact - toate zonele din apropierea oraşului şi 1 ha) de decontare Arca plătit aproximativ 3 milioane 200 de mii de ruble. În dumping rutier să ia nu mai puţin de sume astronomice.

Şi totuşi, un astfel de moment: pentru a arăta cât observaţiile mele, aşezările se află prea aproape de oraş (50 km), populat de un ritm extrem de lent. Dacă uşor accesibilă, nici o problema cu drumul, puteţi chiar pentru totdeauna dachnichat, echitatie înainte şi înapoi, sau, în mod oficial sa mutat la imobiliare, pentru a merge la lucru în fiecare zi în oraş. În astfel de circumstanţe, există puţine stimulente pentru a găsi modalităţi de a rămâne permanent în cadrul acordului, ci un om de inerţie continuă să conducă, în speranţa că poate într-o zi într-un viitor oarecum ceva şi să fie în măsură să ... Aceasta este tocmai soarta faimosul Pure origini (de decontare 30 km de la Kirov): a existat din 2001 sau 2002, precum şi case au fost construite aproximativ 40, dar iarna lui 2007 au wintered în total 2 familie, şi fac în fiecare zi, sa dus la oraş la locul de muncă. În aşezarea de la Harmony (25 km de la Riazan), o situaţie similară: în cuvintele unuia dintre organizatori, "nu putem stabili un fel de producţie, deşi soluţionarea vii pentru aproximativ 10 familii. Nu e de mirare:

Luni, 30 noiembrie 2009
Vizualizări: 9425

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
74
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
66
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
293
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111