Împrospătarea feţei de primăvară cu ajutorul măştilor hrănitoare
Împrospătarea feţei de primăvară cu ajutorul măştilor hrănitoare
Din păcate, deficitul de vitamine de primăvară nu permite majorităţii femeilor să se mândrească cu o piele sănătoasă şi strălucitoare. Cu toate acestea, situaţia poate fi corectată, dacă dvs. îi atrageţi o atenţie mai mare.
Principalele probleme cu care se confruntă pielea primavara - lipsa de umiditate şi tenul stins şi opac. Lipsa de umiditate este provocată de schimbări permanente de temperatură: aerul rece din stradă se înlocuieşte cu căldura uscată de calorifer, şi timp de lunile lungi de iarnă, pielea oboseşte. Ea îşi exprimă nemulţumirea cu o senzaţie de apăsare după spălare şi exfoliere. În ceea ce priveşte culoarea fără luciu, tenul gri-verde, care capătă pielea la începutul primăverii, este provocat de lipsa de soare şi de vitamine.
Pentru a reda feţei un aspect proaspăt şi odihnit, puteţi folosi măşti-expres din produsele naturale. Efectuarea măştilor este un proces creativ şi presupune o mulţime de experimente, care ne demonstrează exact ce componente acţionează asupra pielii dvs. ca o baghetă magică. Cu toate acestea, lista ingredientelor de bază se descoperă cu uşurinţă. Acestea sunt legumele, fructele, fructe de pădure zdrobite şi vitamine sub forma de uleiuri (acestea costă bănuţi şi se vând în orice farmacie). În plus, uleiurile eterice, concentrând doar în câteva picaturi un stoc mare de substanţe utile. Se crede, că cele mai bune ajutoare în lupta pentru ten sunt uleiurile eterice de rozmarin, lavanda, chiparos, ylang-ylang şi trandafir.
Deşi uleiurile eterice sunt scumpe, aromoterapia, în cele din urmă, este o metodă foarte economă pentru a monitoriza pielea. În primul rând, toate dozelele sunt minime, iar un flacon poate fi suficient pentru un an sau doi, sau chiar mai mult. În al doilea rând, eterul posedă o mulţime de proprietăţi utile. De exemplu, ulei de lămâie, din punct de vedere medical, ajută la răceală, folosit ca produs cosmetic, poate face faţă problemelor, cauzate de piele grasă, şi psihologic - redă gustul pentru viaţă.
Baza pentru mască poate deveni smântâna groasă şi mierea cu consitenţă vâscoasă, care au proprietăţi excelente de nutriţie şi ajută la refacerea protecţiei naturale a celulelor. Puteţi face o mască numai pe baza de smântână sau numai pe baza de miere, sau să amestecaţi cele două produse. Uneori poţi obţine măşti fluide, cu prea mult lichid, dar această problemă se rezolvă simplu prin adăugarea pe un vârf de cuţit de făină sau amidon, înălbitorii pielii. O altă variantă - se ia tifonul net, împăturit în mod repetat, tăiat găuri pentru ochi şi nas, puneţi-l într-un vas cu mască pregătită, şi apoi presând uşor tifonul, puneţi-l pe faţă.
Masca se ingroaşa şi cu lutul cosmetic, dar principalul lucru – să nu exageraţi: lutul usucă pielea, deoarece absoarbe excesul de sebum. Cu toate acestea, poate fi înşelat. În cazul în care lutul este diluat cu apă, ar trebui să adăugaţi o cantitate mică de ulei vegetal (cum ar fi cel de migdale, de jojoba, alune sau de măsline). Uleiul întrerupe efectul de uscare, iar o mască de lut va adăuga la proprietăţi de purificare şi cele de hidratare.
Puteţi să impuneţi pe faţă o mască simplă, făcută dintr-un component - efectul va fi în continuare, deşi nu la fel de spectaculos, dar puteţi adăuga ingrediente suplimentare. Se amestecă cu miere bananele coapte, zdrobite bine, sucul de portocale proaspăt, zmeură sau căpşuni. Cu cremă - salată sau crenguţe de patrunjel tocat, cât se poate posibil. Făina de grâu este completată cu suc de roşii, cu toate acestea, unele persone folosesc pasta de tomate. Pot servi o componentă universală fulgii de ovăz, măcinate într-o pulbere fină (ei vor reda pielii o moliciune).
Există reţete pentru înviorarea feţei, care au rădăcini evidente culinare. De exemplu, carnivorele sunt sfătuiţi să ia o pereche de fripturi prime, şi să le aplică pe obraji, şi apoi să se spele, să pregătescă o friptură de carne la grătar şi să ascultă complimente, nu doar despre talentele sale culinare, dar şi despre fardul de obraz incredibil de luminos. O altă reţetă recomandă: striviţi cartofi fierbinţi, adăugaţi lapte şi impuneţi pe faţă piureul din cartofi obişnuit.
Conform unor studii recente, persoanele care nu dom suficient sau au un somn fără astâmpăr, sunt mult mai susceptibili la răceli decât cei, care dorm liniştit opt ore sau mai mult.
Există câteva reguli simple care se referă la absolut toate măştile. Acestea sunt impuse numai pe pielea curată şi se deţin circa 20 de minute, apoi se spală, dar nu cu apa de la robinet, ci cu apa fiartă răcită, în mod ideal, minerală. După aceea se aplică crema, care completează efectul hrănitor şi răcoritor. Se crede că măştile ar trebui să fie aplicate de două ori pe săptamână, atunci ele vor fi mai eficiente. Adevărat, că trebuie să alocaţi mai mult timp pentru somn: un aspect nesănătos este, deseori, provocat de lipsa de somn, pielea are nevoie de odihnă
Ecaterina Antropova