Imunitatea omului
Imunitatea omului
Problema reducerii imunităţii este deosebit de acută în timpul nostru. Un număr mare de infecţii şi maladii sunt adesea nocive pentru sănătate.
Imunosupresie (temporară sau permanentă) este de obicei numită imunodepresie.
Acest lucru este de obicei cauzat de o influenţă a proceselor chimice şi fizice, dar de multe ori şi din cauza anumitor procese infecţioase.
Deşi acest fenomen este des perceput ca negativ, în practicile medicale încă există cazuri de creare artificială a stării imunodepresive, în principal, la transplantarea organelor, tratamentul unor forme specifice ale anumite tipuri de maladii (autoimune şi alergice), precum şi alte procese.
Imunodepresia slăbeşte organismul, făcându-l incapabil să reziste la infecţii. Formele cele mai simple ale maladiilor pot lua o întorsătură gravă sau pur şi simplu se agrava.
Multe procese infecţioase sunt însoţite de un deficit imun temporar.
Dar starea cu adevărat imunodepresivă se dezvoltă în prezenţa infecţiei HIV, care se dezvoltă la nivelul celulelor responsabile pentru reglementarea sistemului imunitar.
Pentru a scoate oameni din starea imunodepresivă se recomandă un număr de medicamente şi antibiotice cu spectru larg. Un astfel de preparat ca "Fluconazol" este prescris în această stare, inclusiv bolnavilor de SIDA şi la transplantarea organelor.
Însă astfel de măsuri nu pot restabili sistemul imunitar, ele sunt destinate doar să-l susţină. Prin urmare, este necesar un studiu profund al problemei şi consultaţia cu experţii.
Sursa: kartinamira.info