În acest an, Ziua Mondială a Sănătăţii se va desfăşura sub sloganul — Protejarea sănătăţii de la schimbările climatice

/ Vizionări: 7596

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ziua Mondială a Sănătăţii este marcat pe 7 aprilie pentru a comemora instituirea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii / OMS. În fiecare an, în această zi posibilitatea de a atrage atenţia la nivel mondial la un subiect important de sănătate la nivel mondial. Potrivit OMS, în 2008, Ziua Mondială a Sănătăţii se va concentra asupra protejării sănătăţii de efectele negative ale schimbărilor climatice.

Tema "Protejarea sănătăţii de la schimbările climatice" înseamnă că tema centrală a dialogului global privind schimbările climatice este de sănătate. OMS selectat această temă, în recunoaştere a ameninţărilor crescânde generate de schimbarea climatica pentru securitatea globală în domeniul sănătăţii publice, a explicat într-o organizaţie.

Întărirea cooperării, comunitatea globală poate pregăti mai bine pentru a aborda probleme de sănătate complexe legate de clima. Exemple de colaborare astfel de acţiuni sunt consolidarea supraveghere şi control al bolilor transmisibile, asigurarea unei utilizări mai sigure de furnizare a apei scădere, de coordonare şi acţiune în domeniul sănătăţii în situaţii de urgenţă.


Sursa http://www.ami-tass.ru/