ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Duma de Stat a fost introdus pe ordinea de zi un proiect de lege cu privire la „reşedinţele familiale” pentru cetățenii din Rusia



 

 

 

 

PLDR, condus de vice-spicherul Dumei de Stat, Igor Lebedev, a introdus pe ordinea de zi spre examinarea în Parlament un proiect de lege "Despre reşedinţele familiale", care prevede alocarea fiecărui rus a cel puţin unui hectar de pămînt.

 

PLDR Reşedinţe familiale

 

Precum a menţionat unul dintre autorii proiectului de lege, șeful adjunct al fracțiunii PLDR, Iaroslav Nilov, documentul pune bazele renaşterii zonelor rurale și a agriculturii țării și garantează cetățenilor ruși dreptul la pămînt ‒ principala avuție națională, transmite RIA "Novosti".

"Noi propunem să i se ofere fiecărui cetățean al Federației Ruse dreptul de a-şi construi propria reşedinţă familială"

"Noi propunem să i se ofere fiecărui cetățean al Federației Ruse dreptul de a-şi construi propria reşedinţă familială. Fiecare rus va avea posibilitatea să-şi aleagă o bucată de pămînt, pe care statul i-o va oferi gratuit în folosinţă, pentru ca familia să-şi poată construi pe ea reşedinţa. Cetățeanul va fi proprietarul acestei bucăţi de pămînt, îl va putea gestiona și transmite ca moştenire", ‒ a spus Nilov.

Proiectul de lege prevede că suprafaţa minimă a terenului, transmis gratis în folosinţă cetăţeanului de către stat pentru a-şi construi reşedinţa familială nu poate fi mai mică de un hectar. O asemenea suprafaţă, după părerea parlamentarilor, va permite crearea pe terenul respectiv a "unui sistem ecologic echilibrat cu plantarea copacilor fructiferi, arbuştilor, nucilor și altor plante perene, cu amenajarea obiectelor de apă și a masivelor verzi ‒ locuri pentru creşterea animalelor, păsărilor, insectelor și altor organisme vii".

Se mai propune ca dimensiunea maximă a parcelei de pămînt să fie fixată de către regiuni în legile sale.

Dreptul de a avea o reşedinţă familială nu va fi de tip "patrimonial". Potrivit inițiativei, cetățenii vor fi scutiţi de plata impozitului pentru produsele fabricate și pentru terenul în sine, precum și pentru toate clădirile locuibile, situate pe acest teren, nu vor putea fi percepute amenzile pentru obligațiile de cetățean nici membrilor familiei lui.

În plus, un asemenea teren nu va fi posibil de cumpărat, vîndut sau ipotecat, dat în arendă, împărţit în parcele mai mici şi transmis unei persoane juridice. De asemenea, acesta va fi imposibil de confiscat, retras pentru necesităţile de stat sau municipale etc.

Mai mult decît atît, menţionează autorii legii, dacă legea va fi adoptată, ea va intra în vigoare la 1 iulie 2014.

Aceasta va permite soluţionarea mai multor obiective, inclusiv renaşterea satului, popularea pămînturilor rămase fără stăpîn departe de centrele comerciale importante, debarasarea pentru totdeauna de sărăcie, consolidarea instituției familiei, restabilirea fertilităţii terenurilor agricole, îmbunătăţirea asigurării cetățenilor cu alimente ecologice, ceea ce va permite în totalitate crearea "unei baze solide pentru renaşterea spirituală a societății".

Potrivit ziarului "VZGLEAD" nu toţi au primit iniţiativa PLDR cu entuziasm. Astfel, cunoscutul om de afaceri și oierul, Gherman Sterligov, în luna ianuarie a acestui an, comentînd ideile deputaților, le-a cerut să fie atenți, pentru că "ascunzîndu-se în spatele frumoasei îmbinări de cuvinte "reşedinţa familială", cunoscuta sectă totalitară vrea să denatureze și să blocheze tendința pozitivă de a li se elibera oamenilor terenuri pentru construirea gospodăriilor ţărăneşti, care s-a conturat deja în țara noastră".

"Principala minciună a poveştii zaharisite despre "reşedinţele familiale" ‒ presupune că cică pe un hectar de pămînt ar putea fi creată o gospodărie ţărănească" ‒ scria Sterligov pe blogul său.

"Pe un hectar se poate construi o casă, o baie, o bucătărie de vară, să plantezi o grădină și să faci o seră. Doar atît", - menționa el.

 

 

 

 

Sursa: vz.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 30 aprilie 2013 15:29
Vizualizări: 3908

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325