ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Federația Rusă este adoptată legea cu privire la acordarea cu titlu gratuit a terenurilor de pământ




 

În luna iunie 2014 Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat Legea semnată de Președinte cu privire la acordarea cu titlu gratuit a terenurilor de pământ tuturor cetățenilor și familiilor doritoare, pe orice loc disponibil, după placul și voința sa. Terenurile vor fi oferite pentru amenajare gratuit pe o perioadă de 5 ani, iar după valorificarea sa vor fi gratuit transmise în proprietate privată, pe un termen nelimitat (!). Acum a rămas doar de a aproba Legea Comună (CS FR) ca Legea privind Moșie de Familie. O lege ce va permite de a primi terenul pentru crearea moșiei printr-o procedură nouă, simplificată. Și cei care doresc să-și creeze Moșiile de Familie nu vor mai fi nevoiți să le înregistreze ca ferme individuale, ca gospodării țărănești, ca terenuri individuale locative, ca vile sau grădini. Și, deci, vor avea și posibilitatea de a construi o casă pe terenul ales! Iar mai târziu Moșiile de Familie, la nivelul întregii țări, vor fi scutite de impozite și taxe.


Comentariu la amendamentele ale Codului Funciar al Federației Ruse de la 1 martie 2015.

În 2014, la inițiativa Președintelui și Guvernului al Federației Ruse în Codul Funciar au fost făcute modificări considerabile, referitoare la acordarea gratuită a terenurilor, pe orice loc disponibil, la alegerea cetățenilor și sau a organizațiilor non-profit.

Modificările introduse în CF al Federației Ruse, acceptate de Legea federală № 171-FZ din 23 iunie 2014 vor intra în vigoare pe 1 martie 2015. Potrivit acestor modificări, distribuirii vor fi supuse aproape toate terenurile și loturile de pământ aflate în proprietatea municipală și a statului (agricole, forestiere și din localități). În același timp, desigur, ar trebui să fie libere (să nu fie în arendă, folosință pe termen nelimitat și așa mai departe), și ne întrebuințate de stat ( să nu fie retrase din circulație, rezervate pentru nevoile statului / municipiului, etc.).

Astfel de terenuri vor fi acordate inițial în folosință cu titlu gratuit sau în chirie, iar după valorificarea sa - gratuit transmise în proprietate privată. Furnizarea gratuită a terenurilor se va efectua după depunerea cererii, fără licitație, unificat pentru toate categoriile de solicitanți. Corectarea majoră este anume că, GRATUIT, FĂRĂ LICITAȚIE, iar inițial (pe perioada de valorificare) - în multe cazuri, NU ÎN ARENDĂ (cap. 34 CF al FR), și anume COMODAT (cap. 36 CF al FR). A fost simplificată și procedura de obținere a terenurilor (detalii mai jos), și în același timp acestea pot fi ALESE.

"Pe orice loc disponibil"

Alegerea liberă de către cetățeni și organizații a terenurilor disponibile se va efectua cu condiția de auto-formare a loturilor prin elaborarea și aprobarea limitelor sale:

- pentru organizațiile non-profit, care solicită alocarea masivelor mari de pământ - în formă de proiect de hotărnicie și un proiect de sistematizare a teritoriului

- pentru cetățeni - sub forma schemei de amplasare a terenului pe planul cadastral al teritoriul (art. 11.10 CF FR)

Asta înseamnă că orice cetățean al FR, care vrea sa-și ia un teren pentru valorificare, va fi capabil să:
1) să-și aleagă orice lot de pământ (se presupune posibilitatea de a alege și pe Internet, pe o "Hartă cadastrală publică"  -  http://maps.rosreestr.ru/portalonline/ )
2) să elaboreze limitele terenului pe planul cadastral al teritoriului (se eliberează în Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru sau poate fi comandat prin intermediul site-ului Registrului Rus de Stat - https: //rosreestr.ru/wps/portal/)
3) să prezinte o cerere privind acordarea preliminară a lotului de teren (art. 39.15 CF FR) în administrația locală sau o altă autoritate locală, împuternicită de a acorda acest teren (art. 39.2 din Codul Funciar, alineatul 2 din art. 3.3 din Legea federală "Cu privire la Codul Funciar" ).

Comentariu la amendamentele ale Codului Funciar al Federației Ruse

În cazul dacă terenul ales este într-adevăr LIBER – adică nu este împovărat cu drepturile terților persoane, nu este rezervat pentru nevoile municipale sau de stat etc. (Art 39.16 CF FR) administrația în timp de o lună este obligată:

1) de a lua decizia cu privire la aprobarea prealabilă de acordare a terenului (lit. 7-17, art. 39.15 al CF FR)
2) de a aproba schema de amplasare al terenului, executată de către cetățean, pe planul cadastral al teritoriului (CBT) (lit. 13-20, art.11.10 al CF FR)
3) de a publica un aviz privind acordarea terenului în ziarul local și pe site-ul oficial (lit. 1-3, art. 39.18 al CF FR).

Rezultatul acestor proceduri este formarea unui teren cu limite și suprafață totală definite, cu număr cadastral și cu toate documente necesare ( amplasarea terenului pe planul cadastral, schema de hotărnicie, dosar tehnic). După aceea:
1) cetățeanul depune o cerere pentru acordarea terenului, unde indică deja număr cadastral,
2) administrația (în termen de o lună de la data depunerii cererii) alocă terenul cetățeanului:
În folosire> contra plată conform contractului de chirie.
În folosire> cu titlu gratuit, pe baza contractului de comodat.
În proprietate privată > contra plată conform contractului de vânzare.
În proprietate privată > cu titlu gratuit conform deciziei de acordare a dreptului de proprietate pe teren

Codului Funciar FR de asemenea prevede pentru cine și în ce cazuri loturile ar trebui să fie oferite gratuit, și când - pentru o taxă; în ce cazuri – imediat în proprietate privată, și cui - inițial pentru amenajare și folosire; sunt menționate cazurile de acordare cu titlu gratuit a terenurilor în proprietate, după amenajarea acestuia în timpul valorificării.

În Codul Funciar al Federației Ruse este introdusă baza fundamentală pentru adoptarea Legii cu privire la Moșia de Familie. Până în prezent, în legislația FR o astfel de bază pur și simplu nu a existat - și Legea privind MF nicidecum nu se insera în baza legislativă rusă. Acum, după acceptarea acestei legi speciale în cadrul Codului Funciar privind alocarea cu titlu gratuit a terenurilor pentru cetățeni și organizații non-profit, aprobarea Legii cu privire la Moșii de Familie este realizabilă.

Sunt create toate condițiile pentru adoptarea prevederilor și legilor speciale în Codului Funciar: Legea federală "Cu privire la Moșie de Familie" și a legilor regionale. Anume aceste legi vor stabili  modalitatea de acordare și dimensiunile terenurilor, oferite cetățenilor și organizațiilor non-profit, pentru amenajarea Moșiilor de Familie și de organizare a Așezărilor, compuse din acestea.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 26 noiembrie 2014 13:07
Vizualizări: 5694

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
184
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
298
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
418
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
282