ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Germania, înainte de calculator, care pot fi controlate de crezutAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/07aug07_brain/big.jpg La Târgul de ştiinţă din Germania a fost prezentat la computer care ruleaza pe puterea de gândire. Acest aparat poate oferi o oportunitate de a lucra pe un calculator pacienţi paralizat şi a persoanelor cu membrele amputate - pentru controlul armelor artificiale şi picioarele la nivelul electronice. În acelaşi timp, dispozitivul este şi sferele non-medicale: jocuri pe calculator şi industria de divertisment.

Dispozitiv Berlin Creier-Calculator Interface (BBCI) a fost creat de către cercetătorii de la Institutul Fraunhofer din Berlin şi Charité, Facultatea de Medicină din Universitatea Humboldt din Berlin. Acesta a fost demonstrat la CeBIT electronice justă de la Hanovra.
Dispozitivul vă permite să imprimaţi mesaje pe ecranul unui computer prin controlul mental poziţia cursorului. Utilizatorul trebuie să poarte o casca cu built-in electrozi electrice măsură că, în activitatea creierului, numita biologice curenţi, astfel a creierului, si imaginati-mişcarea stânga sau dreapta pentru a controla cursorul.

"Aceasta este o senzaţie foarte neobişnuită - spune Gabriel Curio de la" Charité -. "Judecând după mulţimile care se adună la ceas de pe computerul dumneavoastră, potenţialul său este enormă.

Potrivit Curio, utilizatorii pot controla dispozitivul dupa 20 de minute după prezenţi 150 în mintea mişcării cursorului. Dispozitivul rapid învaţă să recunoască activitatea în cortexul motor. "Explicaţie - o maşină de algoritmi de învăţare elaborate la Institutul Fraunhofer", - a spus Curio.

John Chapin, un expert cu privire la utilizarea de electrozi implantat pentru a controla calculatoare, este de acord că tehnologia este de capturare bio rapid. "În ultimii ani s-au înregistrat progrese semnificative în metode non-invazive a cererii sale," - a spus el.

Cercetatorii germani spera sa dezvolte o versiune comercială a dispozitivului pentru a ajuta la pacienţii paralizat şi oameni cu membrele amputate.

Chapin sugerează că tehnologia poate fi o gamă largă de aplicaţii. "Semnale ale creierului vă poate oferi beneficii suplimentare", - a spus el. Acest dispozitiv poate fi un nou mod de a controla jocurile pe calculator. Cercetătorii au început să-l experienţă în ceea ce priveşte conducătorii auto, deoarece poate capta reacţie spontană a creierului şi să preia controlul din masina de frână înainte de a răspunde şoferul.

Următoarea fază - dezvoltarea unui coif, care nu trebuie neapărat să contactaţi scalpului. Acest lucru poate facilita utilizarea aparatului şi pentru a reduce iritarea pielii, scrie revista.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 07 august 2007 9:33
Vizualizări: 3921

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
488
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
481
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
647
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
286