ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Israel a apărut prima centrală electrică solară de auto-curățare
Una dintre cele mai mari provocări pentru energia solară este menținerea panourilor solare curate, deoarece praful și murdăria reduc considerabil eficacitatea lor. Este foarte dificil de a organiza curățarea panourilor la centrale electrice mari, în special cele care se află în deșert, unde există puțină apă, raportează inhabitat.com.
Compania israeliană Eccopia a fost capabilă să rezolve această sarcină dificilă cu ajutorul unui smart robot care curăță celulele solare în fiecare zi, îmbunătățind eficiența acestora la 35 %.

În parcul solar Kibbutz Ketura funcționează roboții de la compania Eccopia, acest lucru i-a permis să devină primul masiv solar din lume de auto-curățare.
În fiecare noapte când lumea doarme 100 de roboti încep să lucreze pe 20 de acri ai parcului pentru a curăța panourile solare Kibbutz Ketura, astfel încât acestea să poată absorbi mai bine razele soarelui. Fiecare robot utilizează mai multe straturi de microfibre și un flux controlat de aer, care curăță foarte atent panourile solare fără utilizarea apei. Fiecare robot poate curăța aproximativ 100 de metri pătrați de panouri pe minut. În trecut panourile solare Ketura au fost curățate de aproximativ nouă ori pe an, pentru că acest proces foarte anevoios dura până la cinci zile.

В Израиле появилась первая самоочищающаяся солнечная электростанция

Roboții sunt controlați de la distanță și funcționează simultan, începând și terminând procesul în același timp. Mai mult decât atât, ei sunt independenți de energie, se încarcă de la  celule solare ale centralei.

Parcul solar produce aproximativ 9 kilowați-ore de electricitate pe an, care la momentul dat sunt doar o mică parte din nevoile țării. Dar la începutul acestui an a fost anunțat că țara intenționează să devină mai eficientă energetic și poate chiar cea mai verde din lume. O parte din acest proiect include investiții în energia solară și instalarea de aproape 50.000 de metri pătrați de panouri solare.

Marţi, 22 aprilie 2014
Vizualizări: 2059

Citiţi de asemenea

1. Alergie.2 linguri de rădăcini tocate sînt infuzate timp de 2 ore într-un 1 pahar cu apă rece. Beți cîte 1/3 cană de 3...
154
Pregătim un ceai de ghimbir magic. El îmbunătățește circulația sîngelui, tonifică, protejează împotriva răcelii și încăl...
116
Natura ne oferă o mulțime de surse de energie ușor accesibile: vînt, soare, apă. Folosim doar o mică parte din ceea ce...
89
Cu fiecare an, impactul schimbărilor climatice globale devine tot mai perceptibil. Se crede că una dintre cauzele sporir...
64