ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Israel a apărut prima centrală electrică solară de auto-curățare
Una dintre cele mai mari provocări pentru energia solară este menținerea panourilor solare curate, deoarece praful și murdăria reduc considerabil eficacitatea lor. Este foarte dificil de a organiza curățarea panourilor la centrale electrice mari, în special cele care se află în deșert, unde există puțină apă, raportează inhabitat.com.
Compania israeliană Eccopia a fost capabilă să rezolve această sarcină dificilă cu ajutorul unui smart robot care curăță celulele solare în fiecare zi, îmbunătățind eficiența acestora la 35 %.

În parcul solar Kibbutz Ketura funcționează roboții de la compania Eccopia, acest lucru i-a permis să devină primul masiv solar din lume de auto-curățare.
În fiecare noapte când lumea doarme 100 de roboti încep să lucreze pe 20 de acri ai parcului pentru a curăța panourile solare Kibbutz Ketura, astfel încât acestea să poată absorbi mai bine razele soarelui. Fiecare robot utilizează mai multe straturi de microfibre și un flux controlat de aer, care curăță foarte atent panourile solare fără utilizarea apei. Fiecare robot poate curăța aproximativ 100 de metri pătrați de panouri pe minut. În trecut panourile solare Ketura au fost curățate de aproximativ nouă ori pe an, pentru că acest proces foarte anevoios dura până la cinci zile.

В Израиле появилась первая самоочищающаяся солнечная электростанция

Roboții sunt controlați de la distanță și funcționează simultan, începând și terminând procesul în același timp. Mai mult decât atât, ei sunt independenți de energie, se încarcă de la  celule solare ale centralei.

Parcul solar produce aproximativ 9 kilowați-ore de electricitate pe an, care la momentul dat sunt doar o mică parte din nevoile țării. Dar la începutul acestui an a fost anunțat că țara intenționează să devină mai eficientă energetic și poate chiar cea mai verde din lume. O parte din acest proiect include investiții în energia solară și instalarea de aproape 50.000 de metri pătrați de panouri solare.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 22 aprilie 2014 9:33
Vizualizări: 2320

Citiţi de asemenea

Muzică live, degustare de vinuri și folclor moldovenesc: Pe 14 august, în rezervația natural-culturală Orheiul Vechi, s-...
109
Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
258
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
231
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3067