ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În lume bântuie epidemia „insomniei electronice”



În lume bântuie epidemia „insomniei electronice”


Medicii constată: tot mai des la ei vin oameni cu un auto-diagnostic: pacienţii cred că sunt bolnavi de oboseală cronică. Ca un simptom ei numesc oboseala şi fatigabilitatea, chiar şi după un somn bun sau o vacanţă.

Medicii sunt siguri că numai unul din cinci are o boală reală, care provoacă oboseala. Iar starea generală de înrăutăţire a sănătăţii cu care se confruntă pacienţii  este o "insomnie electronică".

Mai mulţi oameni, pur şi simplu, nu se pot relaxa: privind un film, ei navighează pe Facebook, trezindu-se pe timp de noapte pentru a bea apă, li este greu să reziste să nu verifice e-mail, pornindu-se la plajă, ei mai degrabă vor uita o cremă de protecţie solară, decât mobilul. Posibilităţile actuale numai stârnesc interesul: fiind în afara oraşului, în cafenea,metrou, puteţi obţine on-line.

Potrivit pacienţilor, există două motive principale pentru o "epidemie a secolului XXI". Membri ai diferitelor foruri acuză hipotiroidism (activitatea scăzută a tiroidei) şi "oboseala suprarenală". Simptomele, în afară de oboseală, includ probleme digestive, de somn, nervozitate, dureri ciudate. Conform acestei teorii, stresul este de vină,  el „uzează”  glandele suprarenale. Între timp, medicii nu cunosc această boală.

Profesorul de endocrinologie de la Universitatea din Oxford, Jon Vass consideră că un număr mare de pacienţi  se adresează la medici pentru a verifica "oboseala suprarenală".

Medicii din clinici private, la rândul lor, prescriu medicamente steroide, care suprimă sistemul suprarenal al creierului, ceea ce poate fi periculos pentru ficat, inimă, scăderea libidoului, schimbări bruşte ale dispoziţiei şi agresiune nejustificată.

Pentru a scăpa de oboseală, potrivit medicilor, trebuie doar să opriţi telefoane, laptop-uri şi alte dispozitive atunci când vă duceţi la culcare şi să petreceţi un weekend departe de casă, fără un computer şi iPod, care nu ne permit să ne odihnim.

 

 

Sursa: zdr.ru



ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 23 noiembrie 2011 9:31
Vizualizări: 1768

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
153
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
165
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
138
Mahatma Gandhi nu are nevoie de nicio prezentare. În India, numele său este înconjurat de aceeași venerație cu care sunt...
138