ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În lume bântuie epidemia „insomniei electronice”În lume bântuie epidemia „insomniei electronice”


Medicii constată: tot mai des la ei vin oameni cu un auto-diagnostic: pacienţii cred că sunt bolnavi de oboseală cronică. Ca un simptom ei numesc oboseala şi fatigabilitatea, chiar şi după un somn bun sau o vacanţă.

Medicii sunt siguri că numai unul din cinci are o boală reală, care provoacă oboseala. Iar starea generală de înrăutăţire a sănătăţii cu care se confruntă pacienţii  este o "insomnie electronică".

Mai mulţi oameni, pur şi simplu, nu se pot relaxa: privind un film, ei navighează pe Facebook, trezindu-se pe timp de noapte pentru a bea apă, li este greu să reziste să nu verifice e-mail, pornindu-se la plajă, ei mai degrabă vor uita o cremă de protecţie solară, decât mobilul. Posibilităţile actuale numai stârnesc interesul: fiind în afara oraşului, în cafenea,metrou, puteţi obţine on-line.

Potrivit pacienţilor, există două motive principale pentru o "epidemie a secolului XXI". Membri ai diferitelor foruri acuză hipotiroidism (activitatea scăzută a tiroidei) şi "oboseala suprarenală". Simptomele, în afară de oboseală, includ probleme digestive, de somn, nervozitate, dureri ciudate. Conform acestei teorii, stresul este de vină,  el „uzează”  glandele suprarenale. Între timp, medicii nu cunosc această boală.

Profesorul de endocrinologie de la Universitatea din Oxford, Jon Vass consideră că un număr mare de pacienţi  se adresează la medici pentru a verifica "oboseala suprarenală".

Medicii din clinici private, la rândul lor, prescriu medicamente steroide, care suprimă sistemul suprarenal al creierului, ceea ce poate fi periculos pentru ficat, inimă, scăderea libidoului, schimbări bruşte ale dispoziţiei şi agresiune nejustificată.

Pentru a scăpa de oboseală, potrivit medicilor, trebuie doar să opriţi telefoane, laptop-uri şi alte dispozitive atunci când vă duceţi la culcare şi să petreceţi un weekend departe de casă, fără un computer şi iPod, care nu ne permit să ne odihnim.

 

 

Sursa: zdr.ruMiercuri, 23 noiembrie 2011
Vizualizări: 1513

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
37
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
28
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
309
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
278