ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În lume există ciuperci foarte deosebite

Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.

Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare în același loc și pe același copac, ani la rând, crește pe mai multe etaje, și poate ajunge la greutăți de peste 10 kg, apare mai ales după ploi abundente.

Ciuperca, este de fapt un corp fructifer la început are culoarea galben-portocaliu, este lucioasă, ondulată, ridată și suculentă, se prezintă sub forma de evantai, este compusă din mai multe pălării individuale, aranjate una în spatele celeilalte, ca niște rafturi. Culoarea ciupercii este mai vie, când este îmbibată cu apă.

Ciuperca nu prezintă picior, este foarte ușor de recunoscut, mare, intinsă, galbenă, portocalie, foarte intens colorată.

Carnea, acestui corp fructifer este gălbuie, delicioasă,fragedă și fermă la ciuperca tînără, care se poate tăia ușor cu cuțitul de pe copac, este moale, suculentă, mirosul este plăcut, discret, acrișor, piperat, spre partea care se prinde de copac, ciuperca este fibroasă.

Exemplarele tinere au cantitatea de celuloză foarte redusă, astfel, ele sunt comestibile, au un miros plăcut a ciuperca proaspătă, gustul este influențat de cantitatea de tanini absorbită din copacul-gazda. 

Exemplarele bătrâne se decolorează au carnea tot mai tare devin casante, au un miros iute, amar și nu se mai pot consuma.

Gustul acestei ciuperci este la fel cu gustul cărnii de pui, la noi este mai puțin apreciata și nu se prea culege, dar în America și în Occident este foarte apreciată și este considerata o adevărată delicatesă

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 03 decembrie 2021 17:55
Vizualizări: 381

Citiţi de asemenea

Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
29
Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
5809
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38247
Planta turmeric este originara din India ca si ruda sa ghimbirul. Rădăcina Curcuma este extraordinar de bogată în pol...
7014