ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În lume există ciuperci foarte deosebite

Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.

Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare în același loc și pe același copac, ani la rând, crește pe mai multe etaje, și poate ajunge la greutăți de peste 10 kg, apare mai ales după ploi abundente.

Ciuperca, este de fapt un corp fructifer la început are culoarea galben-portocaliu, este lucioasă, ondulată, ridată și suculentă, se prezintă sub forma de evantai, este compusă din mai multe pălării individuale, aranjate una în spatele celeilalte, ca niște rafturi. Culoarea ciupercii este mai vie, când este îmbibată cu apă.

Ciuperca nu prezintă picior, este foarte ușor de recunoscut, mare, intinsă, galbenă, portocalie, foarte intens colorată.

Carnea, acestui corp fructifer este gălbuie, delicioasă,fragedă și fermă la ciuperca tînără, care se poate tăia ușor cu cuțitul de pe copac, este moale, suculentă, mirosul este plăcut, discret, acrișor, piperat, spre partea care se prinde de copac, ciuperca este fibroasă.

Exemplarele tinere au cantitatea de celuloză foarte redusă, astfel, ele sunt comestibile, au un miros plăcut a ciuperca proaspătă, gustul este influențat de cantitatea de tanini absorbită din copacul-gazda. 

Exemplarele bătrâne se decolorează au carnea tot mai tare devin casante, au un miros iute, amar și nu se mai pot consuma.

Gustul acestei ciuperci este la fel cu gustul cărnii de pui, la noi este mai puțin apreciata și nu se prea culege, dar în America și în Occident este foarte apreciată și este considerata o adevărată delicatesă

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 03 decembrie 2021 17:55
Vizualizări: 634

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
274
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
283
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
477
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
290