ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În lume există ciuperci foarte deosebite

Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.

Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare în același loc și pe același copac, ani la rând, crește pe mai multe etaje, și poate ajunge la greutăți de peste 10 kg, apare mai ales după ploi abundente.

Ciuperca, este de fapt un corp fructifer la început are culoarea galben-portocaliu, este lucioasă, ondulată, ridată și suculentă, se prezintă sub forma de evantai, este compusă din mai multe pălării individuale, aranjate una în spatele celeilalte, ca niște rafturi. Culoarea ciupercii este mai vie, când este îmbibată cu apă.

Ciuperca nu prezintă picior, este foarte ușor de recunoscut, mare, intinsă, galbenă, portocalie, foarte intens colorată.

Carnea, acestui corp fructifer este gălbuie, delicioasă,fragedă și fermă la ciuperca tînără, care se poate tăia ușor cu cuțitul de pe copac, este moale, suculentă, mirosul este plăcut, discret, acrișor, piperat, spre partea care se prinde de copac, ciuperca este fibroasă.

Exemplarele tinere au cantitatea de celuloză foarte redusă, astfel, ele sunt comestibile, au un miros plăcut a ciuperca proaspătă, gustul este influențat de cantitatea de tanini absorbită din copacul-gazda. 

Exemplarele bătrâne se decolorează au carnea tot mai tare devin casante, au un miros iute, amar și nu se mai pot consuma.

Gustul acestei ciuperci este la fel cu gustul cărnii de pui, la noi este mai puțin apreciata și nu se prea culege, dar în America și în Occident este foarte apreciată și este considerata o adevărată delicatesă

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 03 decembrie 2021 17:55
Vizualizări: 2671

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
123
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
207
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
199
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
243