ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Moldova a fost aprobată marca națională pentru produsele agroalimentare ecologice
 

În Republica Moldova va fi introdusă marca națională pentru produsele agroalimentare ecologice. Regulamentul respectiv a fost aprobat de Guvern, informează NOI.md.

În conformitate cu decizia Cabinetului de miniștri, marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” reprezintă un semn oficial care confirmă faptul că procesul de producție este controlat de structurile de inspecție și garantează că produsul este obținut conform exigenților agriculturii ecologice. Simbolul mărcii este o frunză în spațiu, ale cărei culori se modifică de la nuanțe deschise spre cele închise. În interiorul frunzei este amplasat logoul „eco” de culoare verde-deschis.

S-a stabilit că marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” este proprietate de stat și va fi gestionată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Dreptul de a folosi marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” va fi oferite gratuit tuturor agenților economici care produc, procesează, exportă și comercializează producție agricolă ecologică.

Pentru a obține dreptul de a utiliza marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” solicitantul urmează să depună o cerere corespunzătoare la comisia de profil din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Cererea se completează în două exemplare și se examinează în decurs de 30 de zile calendaristice. Marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” se oferă pentru utilizare pe un termen de un an.

 

Sursa

Luni, 22 septembrie 2014
Vizualizări: 1184

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
334
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
147
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
202
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
112