În Scoția toate companiile vor fi obligate să organizeze reciclarea deşeurilor
Reprezentanții guvernului scoțian au lansat o campanie specială de sensibilizare, aceasta ar trebui să reamintească oamenilor de afaceri care activează pe teritoriul ţării că deja în luna ianuarie vor intra în vigoare normele legislative ce vor obliga toate companiile să dezvolte în procesul de producție refolosirea sau întoarcerea în circulaţie a deșeurilor solide şi resturilor de gunoi.
Legea în cauză privind schimbările radicale în legislația industrială reglementează complet toate procedurile de gestionare a deșeurilor și responsabilitățile întreprinderilor în procesul de prelucrare și eliminare. Toate companiile din Scoţia vor fi obligate să respecte buchia legii şi să organizeze reciclarea deşeurilor, iar cele care vor ignora prevederile legislaţiei în vigoare vor fi amendate cu sancțiuni severe.
Unele companii vor implementa sistemele industriale de epurare a apei, iar altele vor organiza retopirea obiectelor de plastic sau reciclarea hârtiei.
În conformitate cu situația actuală din Scoția, țara plătește anual pentru eliminarea deșeurilor aproape 150 milioane de dolari. Toate resturile trimise la groapa de gunoi provoacă pagube semnificative mediului înconjurător. În același timp calculele efectuate de specialişti au arătat că, dacă din deșeurile solide vor fi recuperate metale, plastic, carton și sticlă, atunci costul total al acestei materii prime trimise la reciclare va recupera costurile de eliminare a deșeurilor.
Unul dintre liderii în domeniul gestionării deșeurilor solide în Scoția, compania Zero Waste Scotland, anul trecut a început să producă mobilier şi ţiglă din scutece, pelinci şi cearşafuri de unică folosință utilizate. Experimentul s-a soldat cu un rezultat perfect şi această practică este acum citată în țară ca un bun exemplu.
Sursa: zeleneet.com