ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În supermarketuri britanice nu mai dau pungi gratuiteAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

British lant de supermarketuri, Marks & Spencer va opri eliberarea pungilor de plastic gratuite pentru clienţii săi, ghidată de preocuparea pentru mediu, a declarat lanţului de magazine.

Săptămâna trecută, la Londra Primarul Ken Livingstone a lansat campania împotriva dăunătoare pentru ecologie de utilizare de pungi de plastic. Potrivit lui, în medie, o persoană care foloseşte o pungă de plastic pentru 12 minute, apoi se aruncă departe. Între timp, extinderea punga de plastic o ia aproape 400 de ani, a spus primarul.

Marks and Spencer va vinde pachete de câte cinci pence bucata, iar din luna mai a acestui an, a intrat în magazin şi pungi de bumbac organic, care pot fi utilizate pentru mai multe ori achiziţii. Inovatoare încă afectează numai supermarket alimentar, care vinde, de asemenea, îmbrăcăminte şi bunuri de uz casnic.

În fiecare an, cumparatorii britanici sunt luaţi în supermarketuri la 13 miliarde de pungi din plastic gratuite, care este de aproximativ 216 saci per persoană.

Bani colectate din vanzarea de pachete de Marks & Spencer intentioneaza sa transfere terenul de mediu organizarea Trust, care se ocupă cu crearea de noi parcuri urbane şi grădini.

lant de supermarketuri a început deja să vândă participaţii în unele magazine din Irlanda de Nord şi nord-vest a Angliei. Ca urmare, în regiunile pilot folosind noul pachet a fost redus cu 70%.

"Închipuiţi-vă numai că clienti pe tot parcursul Marea Britanie va reduce numărul de pachete pe care le câştigă din magazine, pentru anul la 70% pe an. Aşa că vom reduce numărul de pungi folosite cu 280 de milioane de," - a declarat directorul executiv al Marks and Spencer Rose Stuart .

Iniţiativa reţelei comerciale a devenit următoarea etapă de o campanie masivă, care a dat un nou început în toamna anului 2007, prim-ministrul Gordon Brown.

A dat adresa de keynote privind schimbările climatice în clădirea World Wildlife Fondului, în Londra, premierul a spus că în următorii ani ţara ar trebui să scapi de "poluante" pungi de plastic in supermarketuri.

Sursa: http://www.rian.ru/

Vineri, 29 februarie 2008
Vizualizări: 2173

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
478
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
196
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
273
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
147