ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Ţările de Jos producţia ecologică este promovată de legislaţia în vigoare
 

 

Atitudinea olandezilor faţă de alimentele organice sănătoase uimeşte. Guvernul în mod oficial încurajează dezvoltarea producţiei ecologice organice, în ţară persistă abordările inovatoare în agricultură, proiectele sociale la fermele ecologice, precum şi respectul cetăţenilor pentru toate fiinţele vii.

Agricultura ecologică în Ţările de Jos a fost concepută în anii 70 din secolul XX ca o confruntare cu agrochimie. La ziua de zi, sectorul agriculturii ecologice are o prezenţă puternică pe piaţă. Întreprinderile private sunt implicate în control şi certificarea producţiei. Costul de certificare nu depinde de mărimea gospodăriei şi constituie 650 de euro pe an. Adoptat în Ţările de Jos, în anii 2008-2011, programul guvernamental încurajează creşterea treptată şi constantă a consumului alimentelor ecologice.

Organizaţiile guvernamentale prin toate mijloacele posibile informează publicul despre beneficiile agriculturii organice. De exemplu, 70% din produse, care sunt cumpărate de către agenţiile guvernamentale, sunt de origine organică.

 

În Ţările de Jos producţia ecologică este promovată de legislaţia în vigoare  

 

În procesul de învăţămînt se concentrează asupra dezvoltării industriei ecologice. Şcolile periodic organizează seminare şi conferinţe cu privire la agricultura organică, în cadrul universităţilor sunt create specialităţi "organice", tinerii sunt atraşi în dezvoltarea proiectelor de cercetare. Centrele de cercetare ştiinţifică lucrează în mod activ asupra dezvoltării metodelor "curate" în gospodării de fermier. Recent, de exemplu, în scopul contracarării dăunătorilor, a fost inventat un aspirator "inteligent". După programare acesta detectează anumite tipuri de dăunători sau buruieni şi le "suge" în mod selectiv.

Mass-media olandeză amplu şi competent expune diferite domenii de producţie ecologică şi beneficiile sale. În presă se spune în mod constant despre exemplele de succes la fermele private, experienţa şi realizările lor.

Ca urmare a unei politici bine promovate se observă o creştere constantă a consumului de produse ecologice, precum şi a suprafeţei utilizate pentru terenurile implicate în agricultură ecologică.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

Miercuri, 28 decembrie 2011
Vizualizări: 2165

Citiţi de asemenea

Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D...
30
În acest articol, vă vom prezenta o loțiune făcută în condiții de casă din frunze de pătrunjel și lămîie (sau oțet de ...
40
Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
129
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
351