În ultimii 100 de ani, Argentina a pierdut aproximativ 70% din pădurile sale

/ Vizionări: 2972

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Argentina a pierdut 70% din pădurile sale În ultimii 100 de ani, Argentina a pierdut aproximativ 70% din pădurile sale. A spus şeful adjunct al Secretariatului de Planificare şi Politică a Mediului din America de Sud Republica Sergio La Rocca.

"Astăzi, suprafaţa totală a pădurilor din ţara noastră este de 33 milioane 190 mii de hectare, în timp ce în 1900 acesta a ajuns la aproape 100 milioane de hectare", - a spus el, vorbind la Conferinţa părţilor la Convenţia ONU pentru combaterea deşertificării, care a avut loc în Buenos Aires.

Potrivit cifrelor oficiale, în ultimii 10 ani, procesul de despădurire în Argentina sa accelerat considerabil, în principal datorită plantelor de soia a crescut - unul dintre principalele produse, care alcătuiesc o mare parte din exporturile agricole ale Argentinei. Numai în provincia de nord a Salta la sfârşitul lui 1970 în zona de pădure au scăzut cu 26 la sută.

În această privinţă, autorităţile argentiniene se pregătesc o serie de proiecte de conservare a pădurilor naturale. În acest scop, va oferi mai mult de 35 milioane dolari. De la optsprezece-23 octombrie în acest an în Buenos Aires va fi al 13-lea Congres Mondial silvicultură.

BUENOS AIRES, 28 septembrie. Itar-Tass Fominykh.
AMI-tass.ru