În Voronej arheologii au descoperit casa cu o vechime de 18 000 de ani

/ Vizionări: 2996
Tag-uri: ,

дом, которому 18 тысяч лет

 

Oamenii de știință, care lucrează pe teritoriul muzeului-rezervație "Kostenki" în regiunea Voronej, și-au făcut un cadou "regal" pentru ziua arheologului - 15 august. Chiar sub peretele muzeului au excavat o bogată colecție de oase de mamut și scheletul unei locuințe vechi.

Au dat peste artefacte accidental - în timpul controlului de sol pentru construcția unui bloc nou a muzeului.

Casa în stil high-tech din containere
Casa în stil high-tech din containere

- Am făcut o groapă de testare și imediat am dat peste oase. Terenul de aici este literalmente ticsit cu obiecte de valoare din punct de vedere arheologic și științific - a declarat directorul muzeului Victor Kovalevsky.

Construirea blocului a trebuit să fie amânată - pe locul groapei de excavare acum se află o săpătură gigantă, în care, în afară de 400 de oase și 7 cranii de mamuți am descoperit scheletul unei locuințe vechi de dimensiuni imense.

- La moment a fost dezgropată abia a cincea parte, e greu să evaluăm dimensiunile reale și destinația construcției. Conform estimărilor noastre clădirea era de forma rotundă și avea 8-9 metri în diametru. S-a găsit un focar, ce indică că a fost locuită de oameni. La moment e dificil să determinăm vârsta sa exactă. Putem doar presupune că construcția ”păstrată” de muzeul nostru are o vârstă de 20 de mii de ani, iar obiectele găsite se aflau mai la suprafață, deci au aproximativ 18 mii de ani, - a povestit Kovalevsky.

 

Sursa