ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În zakolosyatsya pâine pădure Saharei pe apa de mareAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Complexul Sahara Forest a avut loc pe teritoriul care acum este pe un acces pic din cauza climatului cald şi uscat (ilustraţie Explorarea Architecture). Este posibil să crească culturi în Sahara, fără a necesita foraj de sonde acvifer? Este posibil pentru a obţine o caldă şi zone aride şi energetice, precum şi apă potabilă, alimente şi, în acelaşi timp, fără atragerea de resurse externe? Dacă planul de a efectua transformarea deşertului într-o pădure artificială, capabile să se hrănească şi apă mii de oameni? La toate aceste întrebări răspunde afirmativ trei britanici din cadrul proiectului "Les Sahara" (Sahara Forest).

Ideea de inovatori cu Foggy Albion impresionante: de a oferi o vasta superteplitsy în Sahara, care a fost combinat la mai multe promiţătoare şi-a dovedit deja tehnologii.

Combinaţie de energie solară tip centrală termică şi distilatori originale ar Sahara Forest literalmente "din nimic" pentru a produce alimente, combustibil, electricitate şi apă potabilă care ar fi transformat întreaga regiune.


Acest plan ambiţios dezvoltat de inventatorul Charlie Patton (Charlie Paton), fondator al apei de mare cu efect de seră, arhitect Paulin Michael (Michael Pawlyn) al companiei de explorare Arhitectura si Inginer Watts, Bill (Bill Watts) de la Fordham Max & Partners.

Britanic
Marea Britanic sunt incubatoare pentru reproduce în mod artificial naturale aceleaşi efecte prin dealuri împădurite, falnic spre aer umed care provin din ocean adânc în continent şi în jos, dătătoare de viaţă picătură de ploaie (ilustraţie de pe site-ul treehugger.com).


termice solare putere Sahara Forest pe dispozitivul ar trebui să fie similare cu turn spaniolă frumoase şi Arizona superprojects. În scurt totul este simplu: rânduri concentrice de oglinzi colecta lumina directă şi să oală, care fierbe apa. Abur transformă o turbină generator electric.

Numai aceste posturi trebuie să fie amplasat separat de la consumator, ci direct în lanţul de sere în care au nevoie de energie. "Cooperare", care este important să fie bilaterale. Dar ce avantaj va deriva din sere dispozitive solare - va spune mai târziu.

"Agricultori teren Sami" aici, de asemenea neconventionale. Acest efect de seră ", pe baza de apa de mare, tras, ca s-ar putea ghici, de a apei de mare efect de seră. Aceste structuri nu sunt doar sere propriu-zisă, ci şi de distilare, şi chiar şi sistemele de extract de umiditate din aerul înconjurător.

Cum cu efect de seră apa de mare, puteţi vedea în această diagramă.

Schema generală de sere cu apă de mare. Explicaţii în text (Figura apei de mare efect de seră).
Schema generală de sere cu apă de mare. Explicaţii în text (Figura apei de mare efect de seră).


1. Suprafaţă ploaia cade în apa de mare portal de intrare, evaporator, prin care aerul exterior intra in efect de seră (debitul este de la stânga la dreapta). Praf, sare, polen şi insecte sunt filtrate, iar sub acoperişul net devine aerul umed la frig aceeaşi aproximativ 15 de grade, în comparaţie cu temperaturauroy exterior;

2. Lumina soarelui filtrate acoperis translucid care acoperă parţial, să rămână numai acele lungimi de undă care sunt cel mai eficient utilizate în fotosinteză. Această întârziere este parte a lumii ajută, de asemenea pentru a menţine temperatura în efect de seră la un nivel cel mai adecvat pentru culturi care nu place caldura excesiva;

3. Aerul curge prin pulverizare umidificator al doilea cu apa de mare suprafaţă, care ajunge la punctul de saturaţie;

4. Suplimentară a acestui aerul umed intră condensatorului, care este pompat printr-o mare de apa rece de la adâncime foarte. Obţinute de la aer curat, apă proaspătă este colectată în rezervoare pentru o utilizare viitoare;

5. Acesta este doar ventilatorul şi pompa de aer prin efect de seră ansamblu, direcţionând-l la alte spaţii. De exemplu, în acele părţi ale sere, în cazul în care culturile, umbra iubitoare;

6. Depunerea de apă de adâncime;

7. Deşeuri de returnare ale apei de mare;

8. Capacitate de stocare de apă potabilă curată.

Evaporator şi condensator apei de mare cu efect de seră (ilustraţie şi foto apei de mare efect de seră).
Evaporator şi condensator apei de mare cu efect de seră (ilustraţie şi foto apei de mare efect de seră).


Reţineţi că această tehnologie este ca cel care ar trebui să fie folosite pentru a "insula de ghinion." Dar în "Sahara" proiectul decurge nu numai de umiditate care este prezent initial in atmosfera - nu există, de asemenea, desalinat apa de mare.

În acest caz, energia cheltuită în pompare litoralului ei adânci, precum şi valoarea de plante este mai mică decât alte opţiuni pentru desalinizarea, în conformitate cu inventatorii sistemului. Pentru a produce un metru cub de apă dulce, a apei de mare cu efect de seră petrece trei kilowatt-oră.

Dacă aceste kilowaţi modeste ar proveni din surse alternative (ca şi prevede un proiect de Sahara), un superferma noi vor nu doar "verde" în toate simturile, dar şi de energie independente.

Sere prima Seawater aceeaşi societate cu efect de seră ridicat pe Tenerife, în Abu Dhabi şi Oman. eficienţa lor este dovedit. Doar acolo cresc culturi, şi legume. În Sahara, însă, va trebui să crească în mod semnificativ amploarea complexe (fotografii apei de mare efect de seră).
Sere prima Seawater aceeaşi societate cu efect de seră ridicat pe Tenerife, în Abu Dhabi şi Oman. eficienţa lor este dovedit. Doar acolo cresc culturi, şi legume. În Sahara, cu toate acestea, va trebui să crească în mod semnificativ amploarea complexe (fotografii apei de mare efect de seră).


Şi mare cu efect de seră reduce consumul de apă pentru irigaţii. Relativ de aer rece cu o umiditate relativă de 90%, care se află sub acoperişul sere neobişnuite, reduce evaporarea apei din frunze.

Astfel, de exemplu, în Tenerife, unde a lucrat unul dintre aceste structuri, proprietari ai cheltui pe udare de 1,2 litri pe metru pătrat pe zi, în timp ce fermierii din vecinătate, în creştere culturi în cadrul sistemului tradiţional, atât timp cât 8 litri.

Este important ca eliminarea de evaporare a apei de către plante le permite să crească mai repede. În aer uscat, pierderea puternică de umiditate inhibă fotosinteza, chiar dacă există alimentare şi abundenţa de lumina soarelui. Apropo, nutritive necesare plantelor în proiect este de aşteptat pentru a primi toate din apa de mare aceleaşi, precum şi - din alge special cultivate.

Acest avantaj Sahara Forest nu se termina aici. Amintiţi-vă, am vorbit despre un interes reciproc "cooperare" plante termice solare şi sere? Faptul că acesta din urmă - explică Paton - produce de cinci ori mai mult apă proaspătă decât este necesar pentru irigaţii RustenIII.

O parte din surplusul va merge pe pentru nevoile de consum, dar va fi încă o mulţime de pură H 2 O.


"Proiectul Sahara britanici distinge efect sinergetic - cele două componente principale ale sistemului spori eficienţa reciproc (figura Explorarea Architecture).


Potrivit Paulina, unităţile solare, în plus faţă de energie electrică, să genereze o mulţime de căldură, care scapă de obicei deşeuri (ce reduce eficienţa staţie). În Pădurea Sahara, acesta poate fi folosit pentru a se evapora apa de mare mai mult la intrarea în sere. Acest lucru va îmbunătăţi în interiorul umiditatea, care, la rândul său, va îmbunătăţi eficienţa desalinizare.

De apă dulce, este nevoie şi de energie solară - pentru curăţarea suprafeţelor mari de praf şi refinanţarea de unităţi generatoare de apa turbinei.

Sere se poate intinde pe kilometri. Şi ei trebuie să fie orientată în aşa fel încât să intercepteze fluxul de aer de la ocean (o ilustraţie din treehugger.com site-ul).
Sere se poate intinde pe kilometri. Şi ei trebuie să fie orientată în aşa fel încât să intercepteze fluxul de aer de la ocean (o ilustraţie din treehugger.com site-ul). Astfel, asocierea a două tehnologii (turnuri solare, si sere cu alambicuri) consolidează beneficiile fiecare dintre ele şi elimină problemele inerente în astfel de proiecte separat.

De apă pot fi de asemenea utilizat pentru a creşte umiditatea în apropierea sere. În spaţiile deschise cu lanţuri de sisteme de irigare Sahara de proprietari de păduri vor putea să crească plante hardier (jatropha), din care au un bio mare.

Susţinătorii proiectului consideră că benzi multi-kilometru de "pădure Sahara", situate în apropierea coastei de nord a continentului negru, nu doar că va furniza populaţiei locale cu apă, alimente şi energie electrică, dar şi alimentare, de asemenea, puterea de excedent în Europa.

Costul "pădurile Sahara" este estimată la 80 milioane de euro pentru un domeniu complex de 20 de hectare de sere, combinat cu instalaţii solare cu o capacitate totală de 10 de megawaţi. Nu e atat de scumpa, avand in vedere toata tehnologia bonusuri.

Cu toate acestea, atunci când "ecologizării" cel mai mare desert din lume - nimeni nu poate spune. Dar proiectele pilot construită în chipul şi asemănarea lui Sahara Forest, pot apărea şi în anii următori, în mai multe locuri. Aşa cum a spus Paton, un grup de afaceri în Emiratele Arabe Unite, Oman, Bahrain, Qatar şi Kuweit au exprimat deja interesul în finanţarea acestor experimente neobisnuite.
Vineri, 10 octombrie 2008
Vizualizări: 2977

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
156
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
125
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
234
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
91