ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Înainte de a pleca din viață, un cimpanzeu și-a luat rămas bun de la persoana pe care o cunoștea de 50 de ani (Video)

În Grădina Zoologică din Amsterdam timp de o jumătate de secol a trăit cimpanzeul pe nume Mama. Cînd a înțeles că va muri, ea avea 69 de ani. Mama nu mai voia să mănînce și doar stătea ghemuită în colțul volierei sale.

Maimuța a venit la grădina zoologică în 1972. Atunci acolo lucra tînărul zoolog Jan Van Hoff, care se ocupa cu educația maimuțelor. 

De la ultima lor întîlnire au trecut aproape 50 de ani. Omul de știință cînd a aflat despre starea de sănătatea a elevei sale, a vrut să-și ia rămas bun de la ea.


La început, Mama nu și-a recunoscut vechiul prieten cînd acesta a apărut în voliera sa. Dar apoi cimpanzeul și-a dat seama cine a venit la ea. Imediat s-a văzut că maimuța este fericită că la ea a venit învățătorul său. Ea era foarte fericită că  l-a văzut pe Jan. Maimuța zîmbea, îmbrățișa și mîngîia fața vechiului prieten. Această întîlnire l-a emoționat și pe omul de știință.

O săptămână mai tîrziu, Mama a murit. Personalul grădinii zoologice a spus că ea a plecat liniștit și calm în somn, fără să sufere.

De asemenea personalul a spus că cimpanzeul era un animal uimitor. Avea o mare autoritate în haita ei. Ea  rezolva toate situațiile de conflict dintre cimpanzei.

Tuturor de la grădina zoologică le va fi dor de Mama— a spus unul dintre oamenii de știință ai grădinii zoologice. El a mai spus că personalități precum Mama sunt foarte rare, atît în rîndul animalelor, cît și al oamenilor.

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 01 iunie 2021 13:25
Vizualizări: 620

Citiţi de asemenea

În Muzeul Egiptean se află o piramidă din piatră neagră numită "Piramida Neagră".Această piramidă nu este făcută din pia...
56
Keanu Reeves a publicat pe pagina sa de Facebook o adresare către abonați și fani. Această postare a devenit imediat v...
65
Acestea sînt niște grote uriașe create artificial, a căror vîrstă este estimată la cel puțin 1.700 de ani. Deoarece data...
58
Un videoclip cu animale care au reușit să fie filmate în momentul potrivit! De la o zi la alta, pe planeta noastră se în...
66