ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Inapoi la natura — spre viitorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

moşii
Desfăşurarea nesfârşită de bani, prestigiu cariera,, trucuri de modă şi de divertisment dubioase nu aduce doar fericirea, dar determină, de asemenea mulţi oameni să reflecteze asupra întrebării: "Nu trebuie să fac toate astea?"

Larg

Primele încercări de a crea asezari de mediu asociate cu miscarea hippie din anii 60 şi 70 ai secolului trecut. Era un fel de protest social. Tinerii nu s-ar percepe stilul de viaţă al părinţilor lor - cum să lucreze mai mult pentru a cumpăra cât mai mult posibil. În timp, practica a început să ia culoarea mediului Ecovillage. Acum ecovillage reprezintă în mare măsură, o reflecţie practică a teoriei bioregionalizma (despre această învăţătură socială a "persoană" deja scris).

Ce este - Ecovillage? În momentul de faţă, acestea sunt oraşe mici, sau părţi ale acestora, ale căror locuitori sunt încercarea de a crea un model de lucru real, de armonie între om şi natură pe un anumit teritoriu. Se poate să fie noi, abandonate sau lung locuite de sate şi cătune. Ecovillage este considerat nu numai din punct de vedere ecologic, ci şi ca un sistem integrantă a socială, culturală şi valoarea de interacţiune umană.

Ce ocupat rezidenţi Ecovillage? Lor, domeniul principal de activitate - o agricultura ecologică, care a exclus aplicarea de îngrăşăminte chimice, pesticide, cormană aratului şi distructive alte metode de agricultură. In unele ecovillage dezvoltat de producţie a vieţii de zi cu zi: imbracaminte, incaltaminte, vesela, etc Materii prime pentru aceste industrii ar trebui să fie, de asemenea, locale. Ceea ce este natural, agricultura mai mult în Ecovillage, mai puţin perturbator este de natura. Mod foarte de management prevede maxim de deşeuri de producţie sau de eliminare a deşeurilor care nu sunt naturale. Desigur, nu întotdeauna în măsură să îşi exercite conceput de 100%, dar nivelul de performanţă de mediu a acestor ferme nu sunt în nici un fel să fie în comparaţie cu metodele tradiţionale de producţie. De fapt, fiecare ekoposelenets trebuie să fie conştienţi de nivelul de influenţa acestuia asupra naturii şi încearcă să reducă la minim consumul. Această abordare Ecologism numita "minimalismul conştient. ecovillage Rezident, astfel caută să îşi reducă "amprenta ecologică" (zona, necesare pentru a face de resurse umane pe deplin), lasand astfel mai mult spaţiu pentru fauna.

Multe ecovillage multispecie silvicultura practică pentru a restabili caracterul natural al ecosistemelor, în contrast cu forestiere industriale, care foloseşte o specie de reproducere, comercial speciile cele mai profitabile.

Din perspectiva de o persoană obişnuită, ecovillage reprezentantul are un nivel scăzut de trai. Dar calitatea lui de viaţă. La urma urmei, putini oameni, chiar şi de bogat oameni foarte pot consuma zilnic, alimente naturale, trăiesc în locuinţe din, naturale materiale non toxic, pentru a respira aer curat relativ, timp liber pentru a dedica creativitate şi de artă, nu simt stresul de zi cu zi asociat cu o creştere constantă preţurilor, criza bancară, de credit, moneda si alte valori iluzorii.

"Pluteste"

La un moment dat, filosofului rus Nikolai Berdiaev a observat un detaliu interesant: faptul că în Europa de Vest este prezentat ca o teorie sau ipoteză, care este în permanenţă îmbunătăţit şi transformat, printre slavi este adesea perceput ca o religie cu un dram clară a fanatismului.

Ceva similar se întâmplă cu ekoposelenchestvom. De obicei, în practică ecovillage Europeană este o comunitate de oameni cu credinţe diferite, care sunt unite cu o idee de mediu. De exemplu, în Findhorn, un importantotlandskom Ecovillage (de 500 de persoane), reprezentanţi vii din diferite ramuri ale creştinismului, evrei, adepţi al religiilor orientale. Poziţia Ecovillage reflectă mai degrabă ideea de a ecumenismului (de convergenţă şi coexistenţa paşnică a religiilor diferite). Fiind unul dintre locuitorii din Findhorn, în oameni Ecovillage poate profesa religii diferite, dar casa lui Dumnezeu pentru toate este natura.

În ţările post-sovietice, inclusiv în Ucraina, o serie de aşezări, în schimb, au un caracter distinct ale unui cult anume. În plus, analiza unor exerciţii face garda asupra ecologiei aceste concepte. Eu nu sunt în nici un fel încercarea de a minimaliza intenţiile nobile de aderenţi multe dintre aceste concepte de a armoniza relaţiile cu natura. Dar, pe de altă parte, nu putem ignora concluziile care apare după analiza postulatele masterminds individuale. Autorul unuia dintre aceste exerciţii, de exemplu, accentul pe faptul că o persoană - un "Creator", care pot îmbunătăţi lume, şi această lume a fost creat "pentru principale, la om." Aceste declaraţii - o cale directă a drepturilor de auto-divinizare, şi anume la antropocentrism, care, în esenţă, este principala cauza a crizei ecologice. În aceeaşi doctrină pledat pentru crearea aşa-numitelor "case de rudenie" mărime de 1 ha. Este evident că, chiar reducerea maximă de presiune asupra naturii sedentare ecovillage oferă cazare într-o anumită zonă. Cu toate acestea, de viaţă sedentar şi facilităţi de reproducere nu permit o astfel de teritoriu să devină o secţiune completă a faunei sălbatice. Evident, în cazul în care câteva milioane de ucraineni doriţi să obţineţi un hectar de teren pentru "case de rudenie", astfel încât ne extindem aria de construire, că natura mici care rămâne. Aceste postulate nu se încadrează în Ecologism idee, dar, din păcate, unele ekoposelentsami perceput ca dogmă.

Nu sunt cei care văd ca o organizaţie ecovillage proiecte de afaceri. Apoi se implică crearea de toate tipurile de entităţi comerciale conexe care ar putea să se angajeze în furnizarea de maşini agricole, seminte, de a dezvolta afaceri turistice, etc Fără îndoială, crearea de ecovillage nu exclude contactul cu lumea exterioară şi achiziţionarea de bunuri de capital, dar pur comercial abordare discreditează însăşi ideea.

Ideea Ecovillage este un fel de subculturile urbane. Este un fel de întoarcere la rădăcini. Cu toate acestea, intenţii bune, unele dorinte sunt departe de respectul pentru natura. Din oraşele aglomerate şi poluate, unii oameni se grăbesc să trăiască în sânul naturii neatinse. Asa ca, uneori, oamenii care doresc să creeze o eco-decontare, începe să ceară din partea autorităţilor locale şi a activităţii economice teren neatins în acest scop. Dar, în astfel de cazuri, se dovedeşte că rămâne de sălbatice expuse la dezvoltarea economică a omului, deşi sub formă redusă.

Nu e de mirare ecologistii mulţi consideră că este necesar să fac invers, adică limita maximă pentru oameni care vizitează zonele de natura pură pentru a preveni impactul uman pe el. De exemplu, organizatorii de la Centrul de Tehnologie alternativă în Ţara Galilor, ceea ce a devenit celebră în întreaga lume Locul de pelerinaj pentru ekoposelentsev potenţiali, acesta a creat în locul gramada şisturi. Anterior, acest domeniu a fost un caracter foarte deteriorate, dar ekoposelentsy ei reînviat, şi sa transformat într-o oază.

În general, există direcţii diferite în ekoposelenchestve. Din păcate, majoritatea mass-media sunt deseori nu a observat nici o diferenta, descris acest lucru ca pe o exotice şi să rezume diferite zone într-o singură grămadă fără a face o analiză critică, deşi nu atât de simplu.

Nu atât de uşor VSE

Printre ekoposelentsev mulţi oameni cu studii superioare: ingineri, medici, arhitecticorticală, programatori, avocaţi - le pe toate. Unii colonişti să închirieze apartamente în oraşe, care este singura lor sursa de fonduri. Unele sunt în Ecovillage, de fapt, să rămână într-o lume globalizată. Ei vor continua mult timp să lucreze marketing programatori traducători etc prin mijloace de comunicare. Nu doar schimba drastic stilul tău de viaţă, şi pentru că nimeni nu ar trebui să fie condamnat.

Ar fi înşelător să ia în considerare trăiesc în ecovillage ca ceva ceresc şi senin. Care trăiesc în acest mediu este în primul rând de lucru de el însuşi, asupra comportamentului său şi Outlook. De asemenea, trebuie remarcat faptul că s-au ecovillage diferă în normele şi regulamentele lor. De exemplu, în unele interzisă utilizarea de alcool, în altele - de creştere a şeptelului şi a consumului de produse animaliere.

Minimizarea consumului de Ecovillage nu implică respingerea de tehnologie, mai ales datorită faptului că dezvoltarea inovării ecologice şi avansat aici este un loc special. Minimizarea - este în primul rând o utilizare practică şi conştient de tehnologie. De exemplu, maşinile utilizate ekoposelentsy, dar aceasta este o simplă maşină de mai multe familii.

Una din componentele principale ale practicii Ecovillage este schimbul de experienţă între ekoposelentsev diferite ţări, astfel încât tehnologia informaţiei, în special pe Internet, la o primă.

Armonizarea relaţiei dintre om şi natură necesită implicarea ekoposelentsev minime în sistem modern de relaţii marfă-bani. Cu toate acestea, nevoia de a cumpara unelte, unele bunuri de uz casnic, plata pentru energia electrică, dacă nu există surse alternative de plata sa pentru internet, în cele din urmă. Prin urmare, necesită cel puţin nişte bani. Potrivit unor ekoposelentsev intern, un rezident acestui sat o lună este de obicei necesară suma nu este mai mult de 200 UAH. Dar aceste mici de bani aveţi nevoie de undeva să-l ia. Prin urmare, ecovillage, cu excepţia cele mai radicale şi ascetică, trebuie să câştige un minim de resurse financiare. Cineva vinde un surplus de produse ecologice, pe cineva pentru a se potrivi turisti, unele aşezări europene vinde surplusul de energie alternativa (bine, normale a sistemului birocratic vă permite să facă acest lucru fără probleme). Cu toate acestea, acest tip de activitate este dificil din punct de vedere psihologic, ca necesitatea de a suprima ispită constantă de comercializare. Exemplu, unele firme străine pe piaţa internă ekoposelentsam oferi contracte de cumpărare de cantităţile mari de produse cultivate în agricultura ecologică. Dar suporterii reală a ideii nu poate merge la o vânzare masivă a mărfurilor pentru export. Pentru transportul de astfel de produse pe distanţe lungi provoacă consumului de energie prea mult, care este un pas în dezacord cu natura.

Ekoposelentsam dificile şi, în sensul că le oferă un impact psihologic în afara lumii. Majoritatea oamenilor cred ca lor pustnici haioase, etc Nu orice încercare de a crea o eco-decontare se termină cu succes. Cei mai mulţi orăşeni plasate vise romantice, crezând că ei înşişi susţinători înfocaţi ai o relaţie armonioasă cu natura, dar odată ce vor ajunge în realitatea dură a vieţii rurale, au început să înţeleagă modul în care acestea sunt înrădăcinate la confortul de junglă de piatră. Lipsa de experienţă în agricultură, deficienţe în organizarea, conflicte cu locuitorii din zonă, de incompatibilitate psihologică a persoanelor în cadrul comunităţii în sine - toate acestea pot fi un obstacol la crearea ecovillage.

Vector în viitor

Ar fi o mare greşeală să ia în considerare crearea de tentativă umane Ecovillage să se întoarcă la trecutul ei de pre-istoric. Cadin contră! Crearea Ecovillage - este o încercare de a găsi o modalitate de dezvoltarea în continuare a civilizaţiei, vectorul industriale şi postindustriale, care conduce lumea la un dezastru ecologic. Reevaluarea imobilizărilor în acest sistem ideologic, forţele unei persoane de a profesa nedominirovaniya principiu asupra naturii. Principala sarcină - găsirea de nişă sale ecologice, şi anume încearcă să pună în aplicare egalitatea biologică a tuturor organismelor vii de pe planetă. Această idee necesită o abordare fundamental nouă a utilizării resurselor naturale. Nu ar trebui să fie liniar (extrase - fabricat - o dată popolzovalis - aruncate), precum şi ciclice. Acesta este motivul pentru care fundatia a activităţii economice Ecovillage sunt surse de energie regenerabile (în loc de fosile), reciclarea deşeurilor organice şi anorganice (în loc de depozite de deşeuri şi de poluare), agricultura ecologică şi cerinţele de reducere (în loc de utilizarea masivă a substanţelor chimice şi distrugerea totală a largă de ecosisteme sălbatice). Ecovillages - un mod de viaţă în care într-adevăr un om foloseste tehnologie, nu un sclav la maşină şi o rotiţă în sistemul tehnocraţiei total.

În plus faţă de aspectul de mediu, practica de a Ecovillage are o mare tulburare mentală şi spirituală. comunicare directă umane, de sprijin, solidaritate, dezvoltarea creativă a personalităţii în contrast cu lumea virtuală de maşini, egoism, etica comercializate, degradării intelectuale şi spirituale. Dacă luăm în considerare dimensiunea de petrecere a timpului liber, spre deosebire de societate globalizată, unde omul este in primul rand un consumator din industria de divertisment, în acest caz, petrecerea timpului liber este în mare măsură vizează realizarea de sine ca o persoană creativă. Scris poezie, muzica, pictura si alte forme de arta nu pălesc în comparaţie cu jocurile pe calculator, ceas luptători şi devora hamburgeri. Personalitate creatoare, care este printre alte persoane creative, primeşte o constantă pozitivă. Toată lumea designer proprie şi creatorul exclusive, si nu bunuri de consum ciudat de consum.

Ideea modernă a ecovillage este o sinteză a societăţii tradiţionale, cu caracteristici ale civilizaţiei ştiinţifice şi tehnologice. Prima componentă este reprezentată ca o modalitate simplă de viaţă, pentru a minimiza impactul asupra naturii, un ordin de măsurat de viata, valorile familiei, colectivism şi auto-guvernare. Al doilea include un interes în domeniul ştiinţei şi cunoaşterii, utilizarea de eficienţa energetică şi tehnologiile de informaţii, dinamism intelectual şi spiritual. După toate, aveţi nevoie pentru a urmări tot ceea ce se întâmplă în lume, în special, într-adevăr populare soluţii ştiinţifice şi tehnologice. Prin urmare, această ekoposelentsy nu poate izola. stilul lor de viata a devenit un fel de model, şi nu nişte sectarism separate.

Practica Ecovillage - este o evolutiv, nu revoluţionar, mod catastrofal, care vizează transformarea treptată a societăţii. Deja ecovillage existente, poate deveni un model de o relaţie cu natura armonizate. Prin urmare, obiectivul principal ar trebui să fie nu atât de mult în construirea ecovillage noi cum sa transforme aşezările existente pe principiul Ecovillage. Această abordare oferă speranţă pentru depăşirea crizei ecologice, în cazul în care omenirea va reduce nevoile lor materiale şi transforma cu adevărat viaţa lor din perspectiva naturii. Doar pentru a prinde ...

Comentarii despre povestea pot fi trimise la ecologist@ukr.net
Alex Burkovsky
persons.com.ua-

Luni, 02 noiembrie 2009
Vizualizări: 3709

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
224
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
192
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
128
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
194