ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Încălzirea globală şi impactul acesteia asupra dezvoltării civilizaţiilorAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Astăzi o pot găsi cu greu un om care nu va perturba imprevizibilitatea de vreme, surprize naturale şi predicţii refrigerare legate de modificările climatice Pamantului. De îndată ce acest lucru este spus şi nu este scris în mass-media, şi această informaţie este prezentată, de obicei într-un mod care şochează cititorul, ascultatorul si vizualizator de senzaţie viitoare ... cu un final sub forma a Apocalipsei.

Într-adevăr, în ochii noştri, pământ în domeniul schimbărilor climatice s-au schimbat şi continuă să varieze foarte mult. De peste treizeci de ani, la simpozioane şi conferinţe, în presa scrisă şi prin intermediul mass-media, oamenii de ştiinţă încearcă să clarifice şi să explice cauzele schimbarii climatice Pamant. Aceste modificări se referă la numit încălzirea globală-aşa, care, în opinia unora, numit sporită efectului de seră, în conformitate cu alţii - reflectând o scădere a capacităţii de a stratului de zapada de pe Pamant, în conformitate cu al treilea - o creştere a activităţii solare, în conformitate cu al patrulea - formarea în atmosferă gauri de ozon, etc Dacă vom asculta toate aceste opinii, cetăţean medie ar putea părea că conversaţiile sunt, de fapt despre nimic, pentru că temperatura medie pe parcursul secolului al XX-lea, a crescut doar ceva estimată variat în intervalul de la 0,5 la 0,7 grade. La prima vedere, astfel de schimbări de temperatură pot părea nesemnificative împotriva fluctuaţiilor de temperatură de fond în cursul anului şi chiar zile.

Pe baza studiilor carotelor de gheaţă din Groenlanda şi Antarctica, fosfati, oase de mamifere dispărute, natura a inelelor anuale de arbori vechi, fundul lacului, sau istoria de viaţă de corali, oamenii de ştiinţă încearcă să reconstruiască climatul de trecutul îndepărtat şi se bazează pe rezultatele obţinute de a construi previziuni ale schimbărilor climatice pentru mii sau zeci de mii de ani " viitorul apropiat. " Cu toate acestea, nu considerăm că încălzirea globală, precum şi de răcire globală, care au efecte diferite asupra schimbărilor climatice la nivel regional. În unele locuri, clima devine mai calde, în altele - mai umed, în al treilea - mai mult de uscat, în al patrulea - o răceală, etc Si, probabil cel mai important: a fost bun în termeni de lemn sau de corali din trecut, nu neapărat ceea ce a fost bun pentru un om care din anumite motive nu mai sunt interesaţi de climatice şi meteorologice, şi nu pentru următoarea mie de ani, şi cinci, zece, următorii cincizeci de ani sau mai mult. Aşa cum se arată mai jos, analiza istoria naţiunilor cu exemple de civilizaţii şi medievale cele mai vechi timpuri, putem identifica unele modele care ar putea explica schimbarea în condiţiile climatice în momentul de faţă pentru a anticipa posibilele schimbări ale planetei climatice în viitor şi să prezică cursul viitor de dezvoltare a civilizaţiei umane.

Baza de istorie universală a omenirii, din păcate, au fost de război, care a dus la schimbarea constant harta geopolitică a lumii. Pe fondul de războaie nesfârşite pe nesimţite, în linişte, uneori fără conflict armat, şi fără atenţia cuvenită din istorici, au existat evenimente care să ducă la dispariţia unor civilizaţii, naţiuni, popoare şi apariţia de noi.

În al treilea mileniu î.Hr. timpurie (Aproximativ 30-28 a.Chr) pe pământ a apărut, aşa cum se crede, civilizaţii prima: civilizaţia shumeroakkadskaya în văile râurilor din Tigru şi Eufrat, egiptean civilizatiei antice în valea Nilului,-indian civilizaţiei Proto în Valea Indusului şi regatul din Troia în Asia Mică. Se presupune că fondatorii acestor civilizaţii erau oameni-persoane.

Aceste civilizaţii dezvoltat independent unul de altul, cu toate acestea, în perioada de la 22-lea la secolul 20 î.Hr. simultan suferit modificări semnificative:

- Vechiîmpărţit în mai multe gipet rivale mici, între ele, state independente;
- Arheologii au identificat încheierea perioadei de început a dezvoltării civilizaţiei pro ¬ toindiyskoy;
- A încetat să existe civilizaţie shumeroakkadskaya;
- Arheologii au înregistrat unele evenimente tragice pe teritoriul din Troia.

Motivul - în Europa, Asia Centrală, India şi Iran s-au mutat triburile nomade din grupul de limbi indo-europene. Ca rezultat, veniţi de amestecare cu populaţia locală a început formarea unor noi grupuri etnice care au stat la baza formării de noi civilizaţii: hitiţii din Asia Mică, Regatul Mitanni şi Regatul Starovavilonskoe în Mesopotamia, civilizaţia proto-greacă din Peninsula Balcanica, pe teritoriul chinez - tărâmul de Yin si altele pe continentului american pe teritoriul din America Centrală din nord s-au mutat triburi olmecii.
În perioada de la 13 la 12-lea î.Hr. în Europa de Vest şi Europa Centrală, zona mediteraneană şi regiunea afro-asiatice sunt puse în mişcare triburi şi naţiuni care sunt incluse în poveste intitulat "Popoarele mării".

Ca urmare, vechea civilizaţie prăbuşit, iar ruinele lor au format noi: Regatul Novovavilonskoe în Mesopotamia, nou regat al Egiptului în Africa, Peninsula Balcanică, civilizatia greaca veche, care a primit numele - Hellas, pe coasta de est de soluţionare a Mediteranei apărut Filistenii - ţara de Palestina. În mijlocul a ajunge Hwang râului Ho, în imigranţilor modernă a Chinei format un stat - un regat de Zhou. În Europa Centrală şi de Vest din triburile est mutat de arieni, la sud de Europa de Est de la nord - triburi Cimmerian. În acelaşi timp, pe partea opusă a globului, în ceea ce este acum Mexic din nord s-au mutat triburi Zapotec, şi pe teritoriul din Peru în America de Sud - Oameni, culturi stabilit: Chavin, Paracas şi San Agustin.

În perioada de la 5 la 4-lea-lea-lea î.Hr. acolo a fost un alt migraţiei popoarelor de pe planetă. Această perioadă este caracterizată de aşa-numita "colonizare mare grecesc" din Orientul Mijlociu, riverane Mării Mediterane şi bazinul Mării Negre, care a dus la apărut mai târziu Imperiul Roman. În Europa de Vest şi Centrală, Insulele Britanice şi Asia Mică au fost decontate triburile celtice. La sud de Europa de Est şi Asia de sud-est de Urali şi Siberia au migrat sciţi şi sarmaţi. China a apărut Qin. Emigranţii din China stabilit insule japoneze. În cele două Americi, din cauza unui alt triburi muta "vechi" culturile şi civilizaţiile au părăsit scena, şi în locul lor orice nouă cultură - Nazca, Tiwanaku, Tiahuanaco şi civilizaţiei Maya, Mixtec, etc

Migraţie a popoarelor, în perioada de la 4-lea din secolul al 6-lea d.Hr. istoria a intrat sub titlul "marea migraţie a popoarelor." Această migraţie istoricii au început să numim "mare" în legătură cu ceea ce a fost începutul de formare a naţiunilor moderne europene. "Marea Migraţie" a condus la o schimbare nu doar etnice, dar, de asemenea, harta politică din Eurasia sub influenţa popoarelor barbare, care au stabilit pe teritoriile fostului Imperiu Roman, format civilizatiei medievale noi. "Amestec Cool a popoarelor" pe întreg continentul eurasiatic au făcut triburi care au venit dinspre nord, a intrat in istorie sub numele de goţi, la est, a intrat in istorie sub numele de "hun" şi sud - triburi arabe din stepele arab. În acelaşi timp, China a apărut Imperiul Soarelui. "Marea Migraţie" nu este străin de pe continentul american: orice civilizaţie Tiahuanako, Teotiuanako şi toltecii, Maya sa mutat la peninsula Yucatan, Mixteco asimilate Zapotecs, şi din nord în triburi din America de Sud sa mutat la Nahua, Huari, şi Tyrone Dr.p.

Evenimente 12 - 14 de secole AD, care apar în Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală, Asia de Sud-Est şi Orientul Îndepărtat a continentului eurasiatic, suntem mai familiare: invazia din Siberia şi triburi din Asia Centrală, condusă de tătari şi mongoli. Pe teritoriul Europei de Vest - cruciadelor în Orientul Mijlociu. În America de Sud - au apărut şi cultura Chimu Chibcha, stabilit triburile aymara, a început formarea civilizaţiei incaşilor. În America Centrală, cu invazie a triburilor nord războinice, printre care aztecii, care a pus capăt dominaţiei toltecii. Pe teritoriul Mexicului decontate triburi Otomi, pe peninsula Yucatan format Maya toltekskoe de stat. În America de Nord a început să se mute triburi Iroquois, Mohawk, Seneca şi altele

Bazat pe analiză a cauzelor marilor migraţii ale popoarelor în trecut, putem identifica unele modele şi de a trage următoarele concluzii:

: 1. La nivel global, putem vedea în mod clar o migraţiilor destul de stabil ciclice mare de popoare, precum şi durata ciclului, deoarece este încă incertă, se află în intervalul 800 - 850 de ani. Se atrage atenţia asupra faptului că astfel de deplasarea a avut loc pe o scară planetară, la prima vedere, spontan, şi, de fapt - la un moment dat, "ordonat", ca la comanda, sau valul de bagheta dirijorului.

2. Cu 800 de cicluri - 850 de ani, şi alte evenimente legate de scară planetară, care vor fi discutate în articole viitoare.

3. Faptul că colectarea în masă a unei anumite persoane, cu-a trăit în zona indică faptul că în aceste condiţii living s-au deteriorat atât de mult încât a fost obligat să emigreze în căutarea unui loc potrivit pentru o viaţă mai bună.

Desigur, un alt fel de relaţii între imigranţi şi populaţia locală. Cineva va fi evacuati din casele lor, cu cineva pe luat, cineva a rezistat. Undeva imigranţi sunt în majoritate, pe undeva au fost inferioare în număr de localnici. În procesul de comunicare a imigranţilor şi a rezidenţilor locali au format o nouă cultură, limbă nouă sa născut, se întâmplă incestul, stabilite noi relaţii între oameni, ducând la noi naţiuni, limbi şi culturi, care în cele din urmă a devenit baza pentru formarea de noi civilizaţii.

4. Motivul pentru popoarele de pe planetă pentru emigrarea în masă din probele de surse scrise, legende, legende, cronici, studii arheologice, etc, au fost modificate atât condiţiile climatice şi de mediu.

5. Observate în prezent schimbările climatice la nivel regional (secete, inundaţii, cutremure, frig, caldura, etc) sunt cauzate de incalzirea globala, Pamantul si mi se pare ", planificat, prin natura. Se atrage atenţia asupra faptului că, după evenimentele din 12 - 14 de secole AD avem, de soarta, sunt născut şi trăiesc într-o perioadă care a coincis cu perioada de vârf a următorului ciclu 800 - 850 de ani, şi este în continuare recomandabil să numim "ciclu de clima globală este egală cu 825 ani." Schimbărilor climatice globale următoare este asociată cu un alt încălzirea globală este probabil să apară în 2900 - 3000 perioadă.

6. Condiţiile climaterice ale Pământului în 20 - 22 de secole, pare să fie condiţii climatice similare 4-6 şi 12 - 14 de secole AD Din moment ce umanitatea a supravieţuit în mod repetat încălzirii globale a Pământului, şi de data aceasta va trăi mai mult decât el, din păcate, nu fără pierderi şi de schimbare. În acest context, trebuie remarcat imoral şi, uneori, nu foarte comportament etic de unii oameni de stiinta ", care, prin intermediul mass-media sau oameni frica de apocalipsa vine în fundal a încălzirii globale a Pământului, sau convingem pe oameni că ceva cu clima nu sunt proishohm, sau incercarea de a impresiona ideea că încălzirea globală nu se apropie, dar racire globala, dar nu a oferit nicio explicaţie clară. Desigur racire globala va avea loc în aproximativ 400 de ani numai după procesul complet de încălzirea globală.

7. Este greu de crezut, dar popoarele de pe pământ în termen de 21 - 22 de secole (din evenimentele de la 12 la 14 secole, în funcţie de următorul "ciclu climatice globale de durată 825 ani) pentru a merge prin intermediul unui alt migraţie", o mare de popoare. " Ca urmare, regulat Migraţii comunităţii pentru a depăşi consecinţele mai grave, socială şi politică de migraţie în raport cu cele care au supravieţuit umanităţii în trecut. În prezent, mass-media vorbesc deschis un al treilea război mondial de redistribuire a resurselor umane cu privire la impactul asupra ecologiei şi clima de pe Pamant, suprapopularea planetei, etc

8. Ar trebui remarcat faptul că migraţia către Europa de Vest, America şi din Rusia este în curs de desfăşurare. Twist de soarta trăim într-o eră a schimbării. Dacă migraţiei la nivel mondial va intra in colaps, apoi, în secolul al 23-lea, urmaşii noştri vor trăi într-o lume foarte diferite şi a umanităţii ca un întreg va trebui să încă o dată se adapteze la schimbări. O nouă eră şi va fi lansat următoarea revoluţie în dezvoltarea civilizaţiei umane.

9. Desigur, individuale, de familie sau un grup mic de persoane singure nu pot confrunta iminentă procesele climatice. Desigur, dacă ne uităm la istoria, putem identifica rutele de migraţie ale popoarelor din trecut şi pentru ei înşişi să decidă cu privire la schimbările de locul de reşedinţă. La nivel de guvern, în cazul în care este voinţa poporului, ar trebui să fie elaborat un program adecvat pentru conservarea a naţiunii, limba şi cultura, în cel mai larg sens al cuvântului. Dacă aveţi deja Migraţia este inevitabilă, atunci acesta trebuie să treacă printr-un organizat si nu spontan - ca o avalanşă în jos pante şi zdrobitoare departe totul în calea sa!

10. Autorul consideră că utilizarea a ciclului climatice globale, egală cu 825 ani, poate ajuta în mod semnificativ:

- Climatologi în stabilirea configuraţiei schimbărilor climatice este posibil, în acele regiuni pentru care există informaţii directe sau indirecte despre clima din trecut;
- Istoricii - explicarea cauzelor şi consecinţelor dezvăluie evenimente istorice au avut loc;
- Cetăţenii din lume - să cunoască adevărul despre climatul de viitor, pentru a răspunde adecvat la posibilele modificări ale condiţiilor climatice. Apocalipsa în viitorul previzibil în vedere!

11. Autorul îşi exprimă recunoştinţa faţă de soţia şi nepoata, care au înţeles de lucru a subiectului, a făcut în timpul lor liber de lucru în procesul de culegere de informaţii, analiză a datelor şi a materialelor de prezentare, care va efectua lucrările la concluzia sa logică.

Erilov Iuri
Art. lector de automatizare fundaţiei MF Susu
Miass, Chelyabinsk regiune, euv_1@mail.ru

Luni, 04 februarie 2008
Vizualizări: 5038

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
280
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
164
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
273
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
111