ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Încălzitoare (sobe) cu masă termică

De ce am alege o astfel de soba? Iată principalele caracteristici >

• datorita dimensiunii mari a camerei de ardere, tot combustibilul (de obicei lemnul) necesar pentru o încălzire de 24 h poate fi așezat la început

• zidurile groase ale sobei (12-20 cm) nu se răcesc pana la următoarea folosire (in 24 h)

• combustibilul (lemnul) este aprins de sus. Datorita unei camere de ardere secundare, obținem eficienta maxima

• se pot folosi si lemne de esență moale (plop, brad....)

• camera de ardere secundare, după ce a ars combustibilul poate avea rolul de cuptor

• ușile dotate cu geamuri imense dau efect de șemineu sobei

• datorita zidurile groase construite din cărămidă si/sau lut, căldura este redata uniform si la temperatura constanta de 23- 26 grade Celsius

• datorita masei imense ( cca 2,5 tone) sobele înmagazinează suficienta căldură pentru a fi (re)alimentate doar odată la 24 ore

.... însă, datorita greutății, marele dezavantaj a acestor sobe este faptul ca nu pot fi construite la etaj (mansarda), dar tot un dezavantaj este si faptul ca necesita mult timp pentru a se încălzi daca nu a fost folosit pentru o perioada mai îndelungată. Din acest motiv nu se recomanda in case care nu sunt locuite constant.

Daca v-am trezit interesul, puteți vedea o galerie foto cu diferite sobe cu masa termica in Galeria Foto a site-ului nostru si promit sa revin cu detalii tehnice, mod de construire a acestor sobe.

 

Sursa: natural-home4u.com

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 19 martie 2016 16:01
Vizualizări: 4177

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
165
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
244
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
246
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
264