Începînd cu 24 ianuarie, Comisia Europeană a permis oficial folosirea în produse alimentare a prafului din greieri de casă
Praful poate fi găsit în pîine, pizza, biscuiți și bere.
Experimentul pe oameni începe pe 24 ianuarie 2023
Responsabil pentru aprobare:
Ursula VON DER LEYEN
Următoarele produse "pentru publicul larg" vor fi puse în vînzare în viitorul apropiat cu adăugarea de greieri (Acheta domesticus):
- Pîine din amestec de cereale
- Rulouri cu mai multe cereale
- Crackers și batoane de pîine
- Batoane de cereale
- Premixuri uscate pentru produse de panificație
- Biscuiți
- Paste uscate cu și fără umplutură
- sosuri
- produse din prelucrarea cartofului
- Feluri de mîncare pe bază de boboase și legume
- Pizza
-Paste de uz general și produse din zer praf
- Analogii de carne (Alternative vegetariene la carne)
- Supe și concentrate de supă, praf de supă
- Gustări pe bază de făină de porumb
- Băuturi asemănătoare berii
- Produse din ciocolată, nuci și semințe oleaginoase
- Gustări (cu excepția chipsurilor) și preparate din carne