India produce pungi din cartofi și porumb, ce pot fi mîncate!

/ Vizionări: 6862

India produce pungi din cartofi și porumb, ce pot fi mîncate!

Pungile din plastic prezintă un pericol enorm. Ele poluează mările, rîurile și oceanele și rampele de gunoi. Ecology.md publică deseori materiale privind pericolul poluării pămîntului cu polietilenă. Dar ceea ce contează este că a fost inventată o alternativă pungilor murdare, acestea sunt pungile din materiale organice, ce se dezintegrează repede și dispar...

Totul a început de la faptul că în 2012, în cîteva orașe din India a fost interzisă utilizarea pungilor din polietilenă. Dar cum să procedeze un hindus de rînd care a uitat să-și ia de acasă punga din pînză? Confruntîndu-se cu această problemă în orașul său, un tînăr a inventat un ambalaj de alternativă. Pe parcursul a patru ani el a lucrat asupra pungilor din amidon și o combinație de uleiuri, iar apoi a fondat compania Envigreen.

Jos pungile din plastic! Trecem la stofă naturală
Jos pungile din plastic! Trecem la stofă naturală

Pungile biodegradabile seamănă cu cele din polietilenă, dar ele sunt produse doar din ingrediente naturale: cartofi, manioc, porumb, amidon, banane, uleiuri vegetale. Ashvey Hedge afirmă că la producerea pungilor chimicalele nu sunt utilizate în general, chiar și vopseaua pentru tipar pe pachete este naturală.

Comitetul de stat pentru controlul poluării din statul Karnataka a aprobat utilizarea pungilor EnviGreen. Spre deosebire de pachetele din polietilenă, EnviGreen nu se topesc la temperaturi înalte, iar la ardere nu elimină gaze toxice. O asemenea pungă se dizolvă în apă într-o zi. Iar dacă e plasat într-un recipient cu apă fierbinte, atunci punga va dispare în 15 secunde! Dacă însă ambalajul va fi înghițit de un animal, atunci el nu-i va face nici un rău.

Ashvey Hedge a deschis o fabrică EnviGreen la Bangalor, unde sunt produse 1000 tone de pungi în fiecare lună. Hindusul planifică să atragă fermierii locali pentru creșterea materiei prime necesare pentru producție.

Foto: The Better India

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137